Dit moet je echt doen: Combinatiereizen Vietnam, Cambodja en Thailand

Dat we hier nooit eerder aan gedacht hebben! Toen we het tegen elkaar zeiden keken we er verrast bij, maar ook tevreden. We dachten heus niet dat we net het wiel of de computer hadden uitgevonden, maar we vroegen ons wel echt af waarom we niet eerder op het idee kwamen dat we naast tours in Vietnam ook reizen kunnen aanbieden waarin de buurlanden betrokken worden.

Cu Chi Tunnels Vietnam oorlog Ho Chi Minh City Zuid-Vietnam
Kruip zelf ook eens door de Cu Chi tunnels!
Varen boottocht toeristen Mekong Delta Zuid-Vietnam
Ontdek de Mekong delta per boot

Zonder er bij stil te staan hebben we die reizen natuurlijk zelf al vaak genoeg gemaakt. Van Vietnam naar Cambodja en van Cambodja naar Thailand is geen grote stap. Je weet misschien uit eigen ervaring dat als je in de buurt van een Aziatische grens door zo’n grensdorpje wandelt, je bijna automatisch naar het land aan de andere kant van de slagboom wordt toegetrokken.

Toch waren we blij met ons eureka-momentje, want net als toen we ooit bij elkaar zaten om voor anderen reizen in Vietnam te gaan organiseren, en zo van onze passie voor reizen en liefde voor Vietnam echt werk maakten, buitelden we enthousiast over elkaar heen met ideeën voor rondreizen waarin meerdere landen worden gecombineerd.

Vietnam, Cambodja en Thailand in één reis? Doen!

Tour-coördinator Sabine (die gek is van de Mekong Delta) opperde meteen dat we de Mekong rivier moesten volgen, vanaf Laos of Thailand tot deze opgaat in zee bij Vietnam. Gids Lan wees ons op de overeenkomsten tussen Cambodja en Vietnam. En hoe de meer dan 1000 kilometer landsgrens die beide landen delen symbool staan voor de gedeelde afkomst. Terwijl de twee landen juist ook zoveel van elkaar verschillen. Dat kun je als je in Vietnam of Cambodja bent letterlijk proeven.

Je kunt je voorstellen dat het ene idee na het andere werd gelanceerd. Vervolgens werd er gewikt en gewogen, en uiteindelijk gekozen. Wat Thailand betreft kiezen we voor hoofdstad Bangkok omdat dat de grootste en meest energieke stad is van de andere hoofdsteden in dit deel van Azië. Plus: Thailand heeft schitterende eilanden en stranden, dus dat is ook mooi meegenomen.

Phnom-Penh-2
Kom meer te weten over het tragische verleden van Cambodja
Cambodja Angkor Wat
Angkor Wat in Siem Reap is voor de meeste mensen een highlight tijdens hun reis

Vietnam: Starten in Hanoi of Ho Chi Minh City?

Cambodja heeft Angkor Wat. Het tempelcomplex kent zijn gelijke niet; niet in Azië, maar ook nergens anders op de wereldbol. Nogal wiedes dat Siem Reap (de stad waar Angkor Wat ligt) in de combinatiereizen hoort, net als Ho Chi Minh City, de unieke Cu Chi Tunnels en the Killing Fields.

Gek genoeg vinden we keuzes maken over Vietnam dan weer heel moeilijk. Je hebt al eerder gemerkt dat we hier alles aan iedereen willen laten zien. Er is zoveel moois! Maar goed, onze reizen kunnen geen maanden duren, dus moeten we kiezen. Kijk maar eens bij onze combinatiereizen of je het eens bent met onze samenstelling. Maar zeg nou eerlijk, Zuid-Vietnam en Cambodja passen als een linker- en rechterhand in handschoenen, toch?

En wat denk je van na het reizen heerlijk uitrusten op het strand van het Thaise eiland Koh Chang……. Krijg je al zin?

IMG_6906-web
Uitrusten op het strand van het Thaise eiland Koh Chang....... Krijg je al zin?
Thailand Bangkok fietsen
Als je in Bangkok bent ga je uiteraard ook fietsen!

Op reis naar Vietnam, Cambodja & Thailand

Op onze combinatiereizen kun je in korte tijd nog meer zien. Ze zijn zo samengesteld dat je met minder reizen meer kunt bezoeken, simpelweg door hier en daar de grens over te steken. Het biedt de mogelijkheid om het allermooiste van Azië aan ons al ijzersterke Vietnam assortiment toe te voegen.

Er is uit meer strand en bezienswaardigheden te kiezen, en je komt uiteindelijk ook even in het heerlijke Bangkok. Zonder dat je er ook maar iets extra’s voor hoeft te doen, want dat hebben wij al gedaan. Dat we hier nooit eerder aan gedacht hebben!

Ook zin?

Heb je inmiddels ook zin gekregen om op reis te gaan….

Meer weten?

Lijkt jou dit te gek? Neem dan contact met ons op. Stuur een bericht of bel ons (+31 (0) 970 1020 4117) voor meer informatie.

Wij helpen je graag verder!

Individuele rondreizen

21-daagse rondreis Het beste van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
4.8 (1 Recensies)

19-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
4.9 (2 Recensies)

21-daagse rondreis Vietnam Compleet

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Phong Nha, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
0 (Geen recensie)