257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
Slide thumbnail
Bestemmingen in Vietnam
Informatie over bestemmingen in Centraal-Vietnam

Bestemmingen in Centraal-Vietnam

Informatie over bestemmingen in Centraal-Vietnam

Centraal-Vietnam biedt zoveel afwisseling dat je na afloop van je reis niet meer weet of je nou drie landen heb bezocht of toch ‘alleen’ maar het overrompelende middendeel van Vietnam.

Je vindt hier namelijk de groenste natuurparken, maar ook strand. Er is het charmante platteland en unieke plaatsjes als Hue, de oude keizerlijke citadel-stad,en Hoi An, de pittoreske hartenveroveraar aan de rivier. Er zijn grotten, bergen, eilandjes en stranden, en natuurlijk fietstaxi’s, street food, pagodes en de leukste lokale marktjes.

Beste reistijd voor Centraal-Vietnam

De temperatuur daalt in Centraal Vietnam minder dan in het noorden, koud wordt het hier bijna nooit. In juli en augustus kan het hier erg warm zijn met temperaturen van bijna 40 °C. De meeste regen valt hier in de herfst, maar ook in de overige maanden kan er een flinke bui vallen. De beste reistijd is hier in de Nederlandse lente maanden.

10 redenen waarom jij Centraal-Vietnam moet bezoeken

Hier vind je 10 redenen waarom wij vinden dat jij ook Centraal-Vietnam zou moeten bezoeken tijdens jouw rondreis door Vietnam!

  • Bezoek de grotten van Phong Nha: Verbluffende natuur en grotten in het Phong Nha Ke Bang National Park.
  • Ontdek Hoi An: Hoi An is met gemak een van de populairste en meest fotogenieke stadjes van Vietnam. Zie hier de drang om foto’s te maken maar eens te onderdrukken.
  • De charme van Hue: In de tijd van de Nguyen dynastie (in de 19e eeuw) het politieke en religieuze centrum van het land, wordt grotendeels bepaald door de fraaie ligging aan de Parfum rivier en naast de Ngu Binh berg.
  • Hai Van Pass: de tofste route van Vietnam: De Hai Van Pass: een van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Vietnam. De 21 kilometer lange bergroute tussen Da Nang en Hué is er eentje voor in de boeken en eigenlijk een must als je het land bezoekt.
  • Quy Nhon: Rust een paar dagen uit aan de stranden van Quy Nhon.
  • Da Nang: Uitgaan in Da Nang en ontdek het Son Tra schiereiland.
  • Strand in Hoi An: Verblijf in een homestay aan het strand van An Bang.
  • Eten in Hoi An: Zoete soep met rode bonen? Krab met tamarindesaus, of kokosnoot pannenkoeken? Het zijn maar een paar van de verrassende gerechten uit de onvolprezen Vietnamese keuken. Wat kun je hier toch lekker eten!
  • Golden Bridge in Da Nang: De Golden Bridge ligt vlakbij de kuststad Da Nang en werd pas in juni 2018 geopend voor het publiek. De brug werd gebouwd om (nog) meer toeristen naar dit deel van het land te trekken.
  • Fietsen en koken in Hoi An: Afwisselend, kleurrijk, ontspannen, leuk en lekker. Daarmee vatten we deze halve dag fietsen en koken in het groente-dorp wel goed samen. Het groente-dorp heet Tra Que en heeft een reputatie.

Bestemmingen in Centraal-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Phong Nha? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Centraal-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Hue? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Centraal-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Hoi An? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Centraal-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Da Nang? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.