257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
Slide thumbnail
Bestemmingen in Vietnam
Alles over Hanoi!

Alles over Hanoi

Informatie over bestemmingen in Noord-Vietnam

Ben je op zoek naar meer informatie over bestemmingen die jij wilt gaan bezoeken tijdens je rondreis met Go2Vietnam.nl door Vietnam? Dan zit je hier goed. Op deze pagina kun je ontdekken wat de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam zijn, onderverdeeld per regio. Per bestemming vind je hier uitgebreide informatie met de leukste bezienswaardigheden, lekkerste eetgelegenheden, hotels en praktische informatie over vervoer en excursies.

Op deze pagina gaan wij in op de volgende onderwerpen:

Introductie Hanoi

Hanoi heeft een heel eigen sfeer. En die is erg prettig. Rondom het Old Quarter zitten de mensen vooral buiten, een glaasje te drinken, bij te praten, ondertussen houden ze een oogje op hun winkeltje of handel. Er is overal eten en als je je wilt verplaatsen neem je de echte Vietnamese fietstaxi.

De stad ligt vol meren en dat draagt bij aan de ontspannen sfeer. Je vergeet soms dat hier toch bijna 7 miljoen mensen wonen. Niet ver van de Rode rivier ligt Hoan Kiem Lake, een flink meer, maar zeker niet het grootste van de stad. Het is aangekleed met een park, dat er netjes omheen ligt. Samen zijn ze de perfecte bestemming voor een zomerse zaterdagavond. Wat het extra leuk maakt is dat de straat om het meer in het weekeinde voor verkeer is afgesloten, zodat er voor wandelaars, hardlopers en iedereen die even buiten wil zijn meer ruimte is.

5 redenen om Hanoi te bezoeken

 • Verken het oude stadscentrum; Hanoi Old Quarter.
 • Loop rond het Hoan Kiem-meer.
 • Bezoek één van de vele musea over de Oorlog van Vietnam.
 • Bekijk een traditionele uitvoering van een waterpoppenshow.
 • Gebruik Hanoi als basis om het noorden van Vietnam te ontdekken.

Het oude centrum is super gezellig, er zitten veel leuke bars en restaurants en ‘s avonds worden straten verlicht met kleurrijke verlichting. Hanoi is een stad waar je twee dagen plant maar uiteindelijk twee weken wilt verblijfen. De omliggende straten zijn voorzien van gezellige en sfeervolle restaurantjes, straatmuzikanten, hotels en hostels, markten en de bekende winkeltjes. Voor de echte nachtmensen is het uitgaansleven hier bijzonder goed.

Voor degene die meer cultuur zoekt heeft Hanoi met het legermuseum, vrouwen gevangenis, Mausoleum van Ho Chi Minh (hoewel je die in Ho Chi Minh zou verwachten) genoeg vermaak. Als één van de weinige steden is Hanoi de oorlog goed doorgekomen en zijn de meeste, werkelijk schitterende gebouwen nog in tact. De Franse stijl is zonder meer terug te vinden (stokbrood is overal te koop) en in combinatie met het typische Vietnamese leven maakt dit Hanoi tot een lust voor het oog en hart.

Verschillen sfeer Hanoi & Ho Chi Minh City

Veel mensen die een reis door Vietnam hebben gemaakt, hebben een duidelijke voorkeur voor Hanoi of Ho Chi Minh stad. De steden verschillen dan ook behoorlijk. In Hanoi heerst een dorpse sfeer met leuke straatrestaurants (hot pot oftewel fondue), waarbij je de gastvrijheid van de lokale mensen proeft en zijn de mensen over het algemeen behoudender. Ho Chi Minh stad is een grotere stad, waarbij de sfeer veel Europeser is. De mensen zijn daar ook een stuk opener.

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Hanoi? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bezienswaardigheden & activiteiten in Hanoi

Wanneer jij een aantal dagen te besteden hebt in Hanoi zijn dit bezienswaardigheden en activiteiten die zeker de moeite waard zijn.

Fietsen in Hanoi

Proef van het echte Hanoi! De fiets is daar perfect voor, want je kunt veel zien en meemaken. Onze gids neemt je mee door de smalle straatjes van het Old Quarter. Je ziet goed hoe veel Vietnamezen leven, ontdekt de verschillen tussen de arme en rijkere delen van de stad, komt op markten en bij tempels. Je gaat naar de Long Bien Bridge, komt bij de beroemde Railway Street en je fietst op het platteland. De gids laat je ook lokale snacks proeven en zorgt op tijd voor een drankje. Ontdek Hanoi dus per fiets. Dit kun je zelf niet lopen! Je komt in de smalle straatjes van het oude centrum, maar ook op het platteland.

Foodie tour

Hoewel je eigenlijk overal in Vietnam onwijs lekker kunt eten, is Hanoi toch wel één van de fijnste bestemmingen voor street food liefhebbers. Je hoeft zelf maar een paar stappen buiten je hostel of guesthouse te zetten voor het lekkerste eten. Een aanrader om te doen in Hanoi is sowieso een banh mi eten voor lunch. Een vietnamees belegd broodje. Ook worden er in Hanoi veel foodie tours aangeboden waarbij je met een gids naar de fijnste plekken gaat. Vaak kom je zo op de plekken waar weinig toeristen komen en eet je tussen de locals. Uiteraard kun je deze plekken ook zonder een tour vinden.

Hoan Kiem Lake en Ngoc Son

Het Hoan Kiem-meer is een meer midden in het oude centrum van Hanoi.. Dit is dé plek waar de locals ‘s ochtends hun dag beginnen met wat ‘tai chi’ of een potje badminton. De zonsondergang aan het meer is daarbij prachtig om foto’s te maken. Het Hoan kiem meer vonden wij erg rustgevend en een perfecte manier om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. In het midden van het meer ligt het eiland Jade, waarop de prachtige Ngoc Son-tempel staat.. Via de Huc-brug, ook wel brug van de rijzende zon genoemd, kun je bij de tempel komen. De brug is te herkennen aan de opvallende rode kleur. Als je op de brug even naar beneden kijkt in het water, heb je kans om één van de grote weekschildpadden te zien die in het meer leven.

Het waterpoppentheater

Lang geleden zijn arme boeren uit het noorden van Vietnam begonnen met het bespelen van Mua Roi Nuoc, ook wel ‘waterpoppen’. Dit deden ze voor entertainment en altijd in vijvers. Deze shows kan je gelukkig vandaag de dag nog steeds bewonderen. Eén van die plekken is het Hanoi Water Puppet Theatre. Dit is een druk bezocht theater in Hanoi wat de oude traditie voort zet. Het Hanoi Water Puppet Theatre ligt aan de oever van het Hoan Kiem Lake. De bespelers van de poppen staan tot boven hun middel in het water, achter een doek. Ze bespelen de poppen, die soms wel tot 15 kilo wegen, met bamboe stokken.

Hanoi’s trainstreet

Twee keer per dag raast er een passagierstrein tussen de huizen van het centrum van Hanoi door. En daarmee is Hanoi’s Train Street ook meteen een van de meest obscure toch interessante plekken om te bezoeken in de stad! Rond 15.00 uur en 19.00 uur halen moeders de was van de lijn en roepen ze hun kinderen binnen. Op sommige plaatsen snelt de trein rakelings langs de gevels. De bewoners duiken nog net op tijd weg. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, komt iedereen weer naar buiten als de trein gepasseerd is, en gaat verder met de dagelijkse beslommeringen. De nauwe straat waar je de treinrails kunt bewonderen is Ngo 224 Le Duan.

Wandel door Hanoi’s Quarter

Een must-see in Hanoi. Het oude gedeelte van de stad staat vol met charmante koloniale architectuur, boeddhistische tempels en pagodes. Je vindt de wijk in de buurt van Hoan Kiem Lake. Het is de belangrijkste commerciële wijk van Hanoi. Er zitten hier zelfs bedrijfjes waarvan sommige al zo’n 1000 jaar oud zijn. Helaas zijn veel oude specialiteiten in de loop der jaren veranderd en vervangen door hedendaagse (toeristische) handel. Toch is het nog super leuk! De oude winkels, panden en huizen die langs de smalle straatjes liggen zorgen voor een leuke sfeer. Het oude centrum stond altijd achter enorme muren en zware houten poorten tot ver in de negentiende eeuw.

Ho Chi Minh mausoleum

Tegen de uitdrukkelijke wens in van Ho Chi Minh is er voor deze leider na zijn dood een mausoleum opgericht. Ho Chi Minh had in zijn testament laten vastleggen dat hij gecremeerd wilde worden, waarna zijn as over verschillende delen van Vietnam zou moeten worden uitgestrooid. Deze laatste wens werd niet gerespecteerd. Het mausoleum van Ho Chi Minh is waarschijnlijk de grootste highlight van Hanoi. Het grootste deel van de bezoekers zijn Vietnamezen. De meeste tonen diep respect voor hun oude leider. Als je het mausoleum wil bezoeken check dan de beperkte openingstijden. Tassen en camera’s moet je bij de receptie achterlaten. Draag daarom gepaste kleding en geen korte broeken, mouwloze shirts of vesten.

Hoa Lo gevangenis

Wij vonden de Hoa Lo gevangenis in Hanoi een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. De Hoa Lo gevangenis werd door de Fransen gebouwd toen Vietnam nog een Franse kolonie was. In het verleden werden hier voornamelijk communisten gevangen gehouden en later werden er ook veel Amerikaanse piloten achter de tralies gezet. Je leert hier meer over het gevangenschap en je ziet attributen en cellen van dichtbij. De Hoa Lo gevangenis in Hanoi draagt in ieder geval bij aan de heftige geschiedenis van het land en is hiermee een educatieve bezienswaardigheid.

Drink een biertje in een Bia Hoi

In Bia Hoi bars worden kannen met het plaatselijk gebrouwen bier verkocht. Het bier is er, naar westerse normen, spotgoedkoop. Eén van de populairste Bia Hoi bars is de “Bia Hoi Corner” op de hoek van Luong Ngoc Quyen en Ta Hien. Het ligt te midden van de drukke straatjes en is een erg internationale bar (lees: veel backpackers en expats). De stoelen die buiten staan, mogen er eigenlijk niet staan en af en toe komt de politie dat ook eens checken. Maar blijkbaar is het voldoende om te stoelen gewoon even naar binnen te schuiven wanneer de politie passeert…om ze daarna gewoon weer buiten te plaatsen.

Temple of Literature

Hanoi heeft erg veel mooie tempels maar deze tempel is echt het bezoeken waard. Bij binnenkomst zal je merken dat het echt een oase van rust is. Een heel verschil met het hectische Hanoi. De tempel dateert uit 1070. In 1076 werd de tempel omgedoopt tot de eerste universiteit van Vietnam. Hoewel de tempel al ruim twee eeuwen niet meer als universiteit gebruikt wordt, zal je in de tempel nog steeds erg veel studenten in alle rust zien studeren. Ook voor jou kan het lekker zijn even in de tuinen te gaan zitten en daar even bijkomen van alle drukte van de stad.

Bezoek het Military Museum

Het Militair Museum is makkelijk te herkennen dankzij een grote verzameling wapens en voertuigen aan de voorkant. Het museum toont Sovjet- en Chinese voertuigen naast Franse en Amerikaanse wapens die tijdens jarenlange oorlog zijn buitgemaakt. Het middelpunt is een, in de Sovjet gebouwde, MiG-21 straaljager. Deze staat te midden van het wrak van Franse vliegtuigen die zijn neergehaald in Dien Bien Phu,.

Long Bien Bridge

De Long Bien Bridge is de eerste stalen brug in Hanoi en werd gebouwd van 1899 tot 1902 door Parijse architecten. Eerst was de brug vernoemd naar de Generaal van de Fransen in Indochina: Paul Doumer. De brug was een belangrijk doelwit tijdens de Vietnamoorlog omdat het destijds de enige brug was die Hanoi over de Rode Rivier verbond met de havenstad Hai Phong. Pas nadat de Vietnamezen onafhankelijk waren werd de brug de Long Bien Bridge genoemd. Tegenwoordig wordt de brug gebruikt door de trein, scooters en voetgangers.

De leukste slaapplekjes in Hanoi

Wij hebben hieronder alvast de mooiste en leukste accommodaties in Hanoi geselecteerd. Staat jouw droomaccommodatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op of doe een reisverzoek voor een maatwerkreis. Met onze ruime ervaring met Vietnamreizen maak jij vast en zeker je droomreis waar.

Tip – voor een groter aanbod van hotels in Noord-Vietnam klik hier: Hotels in Noord-Vietnam

Wij logeren in Hanoi het liefst in het Old Quarter en dan lekker dicht bij het Hoan Kiem Meer. In dit gebied is de hartslag van Hanoi het best te voelen.

Rex Hanoi is precies waar je wilt zijn: in hartje Hanoi. De heerlijke charme en levendigheid van Hanoi is vanaf het Rex te voet (of met de klassieke Vietnamese fietstaxi) het best te ontdekken.

Hanoi

Hong Ngoc Dynastie zet je met twee benen in hartje Hanoi. Gemakkelijk, want zo is het Old Quarter van deze leuke stad gemakkelijk te voet te ontdekken.

Populaire excursies in Hanoi

Met deze excursies in Hanoi kun je jouw rondreis door Noord-Vietnam nog leuker en afwisselender maken. Boek een excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt je een hoop geregel ter plaatsen!

Fietsen in Hanoi. Proef van het echte Hanoi! De fiets is daar perfect voor, want je kunt veel zien en meemaken. Onze gids neemt je mee door de smalle straatjes van het Old Quarter.

Deze foodie tour voor liefhebbers van Vietnamese snacks is toevallig een van onze persoonlijke favorieten. Hoe kan het ook anders? Deze tour ontdekt het Old Quarter, waar de hartslag van Hanoi het best waarneembaar is.

De kans is groot dat je op je eerste avond in Hanoi aan een koud drankje op een van de geïmproviseerde terrasjes van het Old Quarter zit. En gelijk heb je, dat Old Quarter is het leukste en meest Vietnamese deel van de stad.

Andere leuke excursies in Hanoi zijn:

 • Hanoi Vespa Tour: Ontdek Hanoi op een andere manier. Alsof je in een Franse zwart-wit film uit de jaren ’60 stapt: ontspannen per Vespa scooter door een kleurrijk en vooral ‘s avonds levendige decor scooteren. Moet jezelf rijden? Nee, hoor, je krijgt je eigen bestuurder. Dat is wel zo veilig en je kunt als je zin hebt een alcoholisch drankje nemen. Je hoeft toch niet te rijden!
 • Hanoi Fotografie tour: Fotografie tour in Hanoi. Okay, je moet vroeg uit de veren, maar een echte liefhebber laat zich daardoor niet weerhouden. Doe mee met deze speciale tour voor fotografie liefhebbers (kan ook gewoon met je smartphone).

Tip – voor onze uitgebreide excursieslijst in Noord-Vietnam klik hier: Noord in Zuid-Vietnam

Reisverhalen over Hanoi

Hier vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding voor een bezoek aan Hanoi. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen. Ook lees je hier naast onze eigen Vietnam tips, die van onze reizigers terug.

Tip – Voor meer leuke reisverhalen over Vietnam & Hanoi klik hier: Vietnam reisblog

Niemand hier is van plan de pret te laten bederven door wat neerslag. Schijnbaar laten ze zich in Hanoi niet zo maar van de wijs brengen. Het is zaterdagavond en dus moet er worden genoten.

De foto’s zijn wereldberoemd, waarin winkeleigenaren, caféhouders en inwoners alsof het de normaalste zaak van de wereld is, hun spullen opbergen om een trein door de nauwe, drukke straat te laten passeren.

Fietsen in Hanoi is zonder twijfel 1 van de leukste dingen die ik deed tijdens mijn verblijf in de stad. Ook een van de spannendste, want een beetje stalen zenuwen moet je wel hebben om je in deze stad op de weg te begeven

Eten & drinken in Hanoi

Hanoi beschikt over een enorme hoeveelheid aan hele goede restaurants. Je hebt tientallen fantastische opties; van goedkope, lokale tentjes tot hippere, duurdere restaurants. De avond begin je bij ‘The Beer Street’. Een massaal aantal mensen op kleine plastic krukjes die gezellig een biertje aan het drinken zijn met een hapje eten erbij. Een gezellige avond is gegarandeerd!

Hier onze favoriete eetplekjes in Hanoi:

 • Bún Bò Nam Bo: Probeer de bún bò nam bo (Zuiderse stijl beef noodle salade).
 • Banh Mì 25: Heerlijke banh mì sandwiches.
 • Bun Cha Nem Cua Be Dac Kim: Serveert één van de beste nem chua (krabvleesrolletjes) en bun cha (gegrild varkensvlees met noedels) in de stad.
 • Green Tangerine Restaurant Hanoi: Mooie brasserie-stijl restaurant met authentieke Vietnamese en Franse keuken.
 • The Veg – Organic Vego & Tea: Goede optie voor vegetariërs.

Natuurlijk zijn er nog veel meer restaurants die minstens net zo lekker zullen zijn. Ga er op uit en ontdek zelf de leukste en lekkerste plekjes van Hanoi. Heb je goede tips laat het ons dan weten, we zijn benieuwd!

Tip – voor meer info over de lekkerste 8 gerechten van Vietnam klik dan hier: Proef deze 8 gerechten als je in Vietnam bent!

Rooftop Bars

In Hanoi kun je echt heerlijk zitten op een van de rooftop bars. Net zoals de parken zijn ook de rooftop bars een goede manier om even te ontspannen en weg te zijn van alle drukte. Het was onze favoriete manier om de avonden te besteden. Een prachtig uitzicht, lekkere drankjes en gezelligheid. De perfecte manier om even bij te komen. Soms zit er een rooftop bar bij je hotel en soms moet je ze even opzoeken. Om dit makkelijker te maken hebben we een aantal leuke bars uitgezocht:

 • The Gourmet Corner Restaurant & Sky Bar
 • Central Sky Bar & Restaurant
 • Lighthouse Sky Bar & Restaurant
 • Chestnut Restaurant & Sky Bar

Uitgaan in Hanoi

De oude wijk van Hanoi is ‘s nachts druk, vooral tijdens het weekend. Het zou zonde zijn als je een nacht in Hanoi doorbracht zonder minstens één keer uit te gaan.

 • Bia Hoi Corner: Stipt op één staat Bia Hoi Corner, ook Bia Hoi Junction of Bia Hoi street genoemd. Dit gebied is vooral populair bij backpackers omdat ze kunnen genieten van het beroemde bia hoi (Vietnamees bier van de tap) voor slechts VND 5.000. De sfeer is hier erg druk, met talloze winkelhuizen met plastic krukjes die op de straat staan.
 • Hanoi Weekend Night Market: Drukke, bruisende bijeenkomst van kraampjes en verkopers op elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 7 uur.
 • Legend Beer Hanoi: Bevindt zich op de derde verdieping van een gebouw in het centrum van Hanoi, met een prachtig terras dat uitkijkt op het drukke verkeer en het Hoan Kiem-meer.

Koffie drinken in Hanoi

Misschien wel het hoogtepunt van de stad. De koffie! Ondanks dat wij niet echt koffie drinkers zijn vonden we de koffie hier heerlijk. We zaten dan ook dagelijks aan de koffie. Terwijl we thuis nooit koffie drinken. In Hanoi is de koffie toch wel van wereldklasse. Het stikt er dan ook van de gezellige koffietentjes die op hun beurt weer allemaal een unieke sfeer en specialiteit hebben. Denk aan Vietnamese koffie met kokosijs.

Het bekendste drankje uit Hanoi is eierkoffie. Dit drankje is ontstaan tijdens de periode dat er een tekort aan melkproducten was. Het eigeel wordt geklopt en gemengd met verse Vietnamese koffie en tegenwoordig gezoet met gecondenseerde melk. De uitvinder van deze koffie, meneer Giang heeft een café dat gerund wordt door zijn zoon. Gelegen dicht bij het Hoan Kiem meer is dit een uitgelezen gelegenheid om hem een bezoek te brengen. Je vind het Giang café op 39 Nguyen Huu Huan.

Zoals we zeiden stikt het van de geweldige koffie tentjes. Er is zelfs een hele straat vol, de Nguyen Huu Huan. Veder raden wij de volgende aan:

 • The note Coffee: 64 Luong Van Can
 • Cong Caphe: 32 Dien Bien Phu
 • Giang cafe: 39 Nguyen Huu Huan (eierkoffie)
 • Huong Viet: 13 Hang Ca Street, Hang Dao Ward

Beste reistijd voor Hanoi

Wanneer is de beste reistijd om naar Hanoi te gaan? Hier is wat informatie om je beslissing makkelijker te maken:

 • De beste maanden voor goed weer in Hanoi zijn april, september, oktober, november en december
 • Gemiddeld zijn de warmste maanden mei, juni, juli, augustus en september
 • De meest regenachtige maanden zijn juni, juli en augustus
 • De beste maanden om te zwemmen zijn mei, juni, juli, augustus, september en oktober

Het is niet mogelijk om in één periode van het jaar het hele land te bezoeken tijdens de beste reistijd al zouden, op papier, maart en september de beste kans op goed weer moeten bieden. In september hebben we zelf echter wel eens pech gehad, terwijl we ook in augustus hebben rondgereisd in zowel het noorden, midden als het zuiden met nauwelijks enige regen en iedere dag prachtig weer.

Tip – Lees alles over de verschillende seizoenen en het weer per regio in Vietnam hier: Het weer in Vietnam

Vervoer

Vervoer in Hanoi

Het centrum van Hanoi is relatief compact. Veel hoogtepunten van de stad liggen in de Old Quarter of net daarbuiten. De meeste afstanden kun je daarom lopend afleggen. Voor langere afstanden kun je gebruik maken van reguliere auto taxi’s, motortaxi’s, fietstaxi’s of de lokale bus. De motortaxi biedt in onze ervaring de meeste waarde voor je geld. Zelf rondrijden met de scooter rijden we af in Hanoi, daar is het verkeer te druk voor. Er wordt daarnaast druk gebouwd aan een metronetwerk. De eerste metrolijn is inmiddels af en wordt nu getest. Naar verwachting is de metro in 2021 operationeel.

Een adere goede optie is om via Grab een taxi te bestellen. Het is vrij eenvoudig om een Grab-taxi in Hanoi te krijgen. Dit bespaart veel geld in vergelijking met een normale taxi. Je hoeft alleen de app te downloaden en een internet- of dataverbinding te hebben. Heb je via Go2Vietnam.nl een reis geboekt dan kan je ervan uitgaan dat al het vervoer al geregeld is.

Hoe kom ik in Hanoi

Je kan op verschillende manieren Hanoi bereiken. Hanoi ligt in het noorden van Vietnam en in de laagvlakte waarlangs de rode rivier zijn weg vindt naar de Zee van Tonkin. Hanoi is zowel per vliegtuig als per trein en bus over land te bereiken. De stad staat in verbinding met diverse kleinere plaatsen in de omgeving maar ook met grote steden in Vietnam en grote steden in omliggende Aziatische landen en zelfs met landen buiten Azië.

 • Vliegen: Omdat de afstanden in Vietnam groot zijn en veel reizigers het noorden, midden en zuiden willen combineren, is een binnenlandse vlucht vaak een goede optie. Vanuit Hanoi kun je naar veel andere bestemmingen in Vietnam vliegen!
 • Bus: De gewone bus is over het algemeen geen aanrader. Een lange afstand bus kunnen we wel aanbieden. Je hebt dan vaak een comfortabele, maar beetje vreemde stoel. Je kunt niet rechtop zitten, maar je ligt in een soort capsule. Je kunt je benen strekken. Neem echter geen bagage mee in de cabine van de bus, daar is geen ruimte voor, maar zet de bagage in het laadruim. De buschauffeurs rijden soms wel als gekken, dit middel van vervoer heeft dus niet onze voorkeur.
 • Trein: Er loopt een spoorlijn van Hanoi in het noorden tot Ho Chi Minh City in het zuiden. Nachttreinen in Vietnam zijn comfortabel en veilig. Ze bieden een prettige manier om lange afstanden te overbruggen. Wij regelen graag tickets voor je. Meestal zullen we tickets voor de softsleepers boeken. Bij een nachttrein houdt dat in, dat je in een couchette met 4 bedden (2 stapelbedden) slaapt. Tegen een meerprijs kunnen we ook een 2-persoonscompartiment voor je boeken in de meeste treinen of we blokken het hele 4-persoonscompartiment voor je af.
 • Privé vervoer: Een goede manier om Hanoi/Vietnam echt te ontdekken is door te reizen met een auto en privé chauffeur. De chauffeur kent de routes als geen ander en zal je de leukste plekjes onderweg laten zien. Heb je zelf iets in gedachten kun je dat aangeven bij je chauffeur. Dit soort reizen kun je gemakkelijk regelen bij Go2Vietnam.nl. Ook kun je losse privé transfers via ons inboeken.

Verder reizen?

Vanuit Hanoi kun je gemakkelijk doorreizen naar andere bestemmingen in Vietnam. Hieronder vind je de meest populairste bestemmingen in Vietnam die goed te combineren zijn met Hanoi:

 • Ninh Binh – (taxi, bus of privé vervoer)
 • Halong Bay – (taxi, bus of privé vervoer)
 • Sapa – (trein, taxi, bus of privé vervoer)
 • Mai Chau – (taxi, bus of privé vervoer)
 • Hue – (trein of vlucht)

Reis met ons mee naar Hanoi!

Lijkt jou dit ook zo’n heerlijke plek en zou je Hanoi ook graag willen opnemen in jouw reis naar Vietnam? Geniet dan nog even mee van Hanoi in de volgende video!  Wat blijft het toch heerlijk om dit soort beelden te bekijken!

Interesse om Hanoi te bezoeken? Neem dan contact met ons op hier: Contact ons

Meer bestemmingen in Noord-Vietnam

Reis verder…

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Halong Bay? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Sapa? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in de Ninh Binh? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Mai Chau? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen op Pu Luong? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.