Het is niet zo dat je op een gegeven moment moedeloos op een krukje bij een cafeetje in het Old Quarter van Hanoi zit en denkt, wat zal ik nu eens gaan doen. Die kans is volgens ons nul, want je kunt je in Hanoi altijd vermaken, de leukste dingen doen en de mooiste dingen zien.

In die eerste categorie van leuke dingen doen, past de treinstraat van Hanoi. Er zijn twee redenen om te gaan. Op gezette tijden rijdt er een trein (wat zijn die groot van dichtbij) door het ogenschijnlijk veel te smalle straatje.

Hoe moet dat, denk je? Maar de Vietnamezen maken het dagelijks mee. Ze roepen hun kinderen binnen en vouwen hun tafeltjes en handel met gemak in om de trein te laten passeren. Veel ruimte is er niet tussen de trein en de huizen, maar het past allemaal net. Daarna mogen de kids weer naar buiten en worden het terras en alle aangeboden koopwaar moeiteloos teruggezet op straat, tot de volgende trein komt.

De tweede reden is dat het gewoon een hele grappige straat is, ook al komt er geen trein langs. Je kunt er leuk buiten zitten, een koffie drinken of even wat eten. De straat is zo smal dat hier even zijn een toffe ervaring is.

Trainstreet Hanoi Noord-Vietnam
De treinstraat ligt aan de rand van het Old Quarter

Waar vind je Hanoi’s Train Street?

Het Hanoi treinstation ligt iets ten zuidwesten van het Old Quarter, de wijk in Hanoi waar je waarschijnlijk het vaakst zult zijn. De treinen in noordelijke richting rijden door de ongeveer 350 smalste meters van Hanoi’s Train Street naar hun bestemming.

De treinstraat ligt aan de rand van het Old Quarter, aan de westelijke kant. Hemelsbreed een paar honderd meter van het Hoan Kiem meer. Het is dus niet moeilijk te vinden. Vraag eventueel naar Le Duan straat of Tran Phu straat, maar als je naar de treinstraat zelf vraagt, gaat het waarschijnlijk sneller.

Trainstreet trein kinderen Hanoi Noord-Vietnam
Kinderen spelen hier alsof het de normaalste zaak is
Trainstreet Hanoi
Er zijn veel leuke cafeetjes te vinden

Wanneer kun je de trein zien?

Wanneer komt de trein langs, wil je dan natuurlijk ook weten. Dat is een beetje tricky, want de tijden veranderen nogal eens. Vraag er even naar vlak (een dag?) voordat je wilt gaan kijken. Buurtbewoners weten het allerbeste wanneer de trein komt.

Meestal komt er bij Le Duan een trein langs rond 3 uur, half 4 ‘s middags en vaak nog een of meer aan het begin van de avond (maar dan is het donker). Bij Old Quarter komt de trein doordeweeks alleen in de avond langs. In de weekeinden zijn er ook een aantal treinen (vroeg, tussen 6 en 11.20) in de ochtend.

Voor Old Quarter is dit het meeste recente schema:

Maandag tot en met vrijdag: 19:00, 19.45, 21.30, 22:00

Zaterdag en zondag: 6:00, 9:00, 11.20, 15.20, 17.30, 18:00, 19:00, 19.45, 20.30, 21:00, 23:00

Maar nogmaals, check het even ter plekke. Er verandert vaak iets aan dit schema.

Trainstreet Hanoi Noord-Vietnam
De treinstraat is populair bij bezoekers. Het nadeel is dat het er dus best druk kan zijn

De treinstraat is populair bij bezoekers. Het nadeel is dat het er dus best druk kan zijn, het voordeel is dat er inmiddels veel heel erg leuke cafeetjes in de straat zitten, waar je met gemak en veel plezier lekker kunt eten of wat drinken.

We zeiden het al: zelfs als er geen trein langs komt, is het hier leuk.

Trainstreet trein Hanoi Noord-Vietnam
De treinstraat is veilig, als je je tenminste normaal gedraagt

Is het veilig om Hanoi’s Train Street te bezoeken?

De treinstraat is veilig, als je je tenminste normaal gedraagt. Let op de buurtbewoners en volg hun instructies op.

Er zijn duidelijke signalen wanneer er een trein aankomt. Zorg dan dat je op een veilige plek staat, waar je alles goed kunt zien en die ene perfecte foto kunt maken!

Meer weten?

Lijkt jou dit te gek? Neem dan contact met ons op. Stuur een bericht of bel ons (+31 (0) 970 1020 4117) voor meer informatie.

Wij helpen je graag verder!

Individuele rondreizen

21-daagse rondreis Het beste van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
4.8 (1 Recensies)

19-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
4.9 (2 Recensies)

21-daagse rondreis Vietnam Compleet

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Phong Nha, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
0 (Geen recensie)