257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
Slide thumbnail
Bestemmingen in Vietnam
Informatie over bestemmingen in Noord-Vietnam

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Informatie over bestemmingen in Noord-Vietnam

Je bent in goede handen.  Vietnam is een van de meest veelzijdige bestemmingen van Azië, een land wat dan ook steeds populairder wordt voor het maken van een rondreis. Voordat je een reist kiest is het wel zo fijn dat je kunt zien waar je uit kiest! Daarom staan op deze pagina de mooiste en interessantste plekken in Vietnam bij elkaar per regio. We waarschuwen je wel: want kiezen wordt moeilijk!

In Noord-Vietnam vind je alles voor een unieke en onvergetelijke reis. Wat is dat? Natuur waar je mond van open valt, leuke mensen, sfeer, kleine straatjes vol leven, het lekkerste eten en opvallende tempels. In Hanoi wandel je door smalle steegjes, er wordt gekookt en geleefd. Je ziet er de prachtigste tempels of het bijzondere Ho Chi Minh Mausoleum. Doe de avondtour met de scooter! In de omgeving kun je fietsen door dorpjes en langs rijstvelden. Beklim de trappen van de berg die je een verpletterend uitzicht over bergen, rivier en rijstvelden geeft.

En alsof het niet genoeg is heeft Noord-Vietnam ook Halong Bay, een natuurgebied dat terecht wordt beschouwd als een van de wereldwonderen van de natuur.

Beste reistijd voor Noord-Vietnam

Het noorden van Vietnam ligt verder van de evenaar en heeft een bergachtig landschap. De gemiddelde temperatuur ligt hierdoor wat lager dan in de rest van het land, vooral in de wintermaanden. Als je tijdens deze maanden de bergen in gaat, voor Sapa bijvoorbeeld, heb je zeker niet genoeg aan je korte broek en je t-shirt. In januari 2016 heeft het zelfs gesneeuwd in Sapa.

Toch kan het in Noord-Vietnam ook ontzettend warm zijn. Van juni tot en met augustus is het hier het warmst van heel Vietnam. Oktober tot en met december zijn de beste maanden om deze regio te bezoeken. In januari is het net wat te koud, maar in februari en maart is het ook prima te doen.

Tip – Alles over de beste reistijd vind je hier: Het weer in Vietnam

Onze top 10 waarom jij Noord-Vietnam moet bezoeken

Hier vind je 10 redenen waarom wij vinden dat jij ook Noord-Vietnam zou moeten bezoeken tijdens jouw rondreis door Vietnam!

  • Cruise door Halong Bay: Maak een boottocht door één van de nieuwe 7 natuurlijke wereldwonderen.
  • Trekking in Sapa en slaap in een homestay: Tijdens de trekking heeft Sapa echt een plek in ons hart veroverd. Ik heb nog nooit zo’n landschap gezien en je raakt er gewoon niet uitgekeken.
  • Citytrip in Hanoi: Ontdek de oude binnenstad van Hanoi, het Ho Chi Minh Mausoleum en bezoek een watterpoppenshow.
  • Fietsen in Mai Chau: Wij hebben bijna een dag rond gefietst. Je weet niet waar je moet kijken. Er liggen eindeloze als dominostenen aan elkaar geschoven rijstveldjes, groene heuvels waar je kunt kijken.
  • Eten & drinken: Probeer zeker eens een broodje Banh Mi en een egg coffee als je in Hanoi bent!
  • Ha Giang loop: De mooiste route in noord Vietnam is de Ha Giang loop. Per scooter rij je over indrukwekkendste bergen en door charmante dorpjes.
  • Ban Gioc Waterval: Bezoek de grootste en meest indrukwekkende waterval van Vietam.
  • Pu Luong Nature Reserve: Een authentieke omgeving met rijstvelden, dorpjes en waterraden.
  • Ninh Binh & Tam Coc: Maak een boottocht door het prachtige landschap van Tam Coc. Als er één plek is waarvoor het waard is de reis naar Vietnam te maken, dan is dat de omgeving van Nin Binh. En dan met name het gebied Tam Coc. Ninh Binh wordt ook wel het ‘Halong Bay van het vaste land’ genoemd.
  • Boottocht over Ba Be Lake: Ga buiten de gebaande paden en verken het grootste natuurlijk meer van Vietnam.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Hanoi? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Sapa? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Halong Bay? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Pu Luong? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Ninh Binh? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.

Bestemmingen in Noord-Vietnam

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Mai Chau? Met deze tips zul je je hier zeker gaan vermaken.