72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Veelgestelde vragen
Alle antwoorden op een rij

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Veelgestelde vragen

Go2Vietnam.nl

Er komt heel wat kijken bij een verre reis naar Vietnam en wij kunnen ons goed voorstellen dat je nog allerlei praktische en inhoudelijke vragen hebt. Hier vindt je een selectie van de meest gestelde vragen. Mocht je jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan even contact met ons op.

Reserveren bij Go2Vietnam.nl

Hier vindt je een selectie van de meest gestelde vragen over het reserveren van een reis naar Vietnam bij Go2Vietnam.nl. Mocht je jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan even contact met ons op.

Kan ik mijn reservering wijzigen?

Of je de reservering kunt wijzigen hangt af van de status van jouw reservering en van de voorwaarden die aan je vliegticket en reis zitten. Dit wordt door de vliegmaatschappij bepaald en niet door Go2Vietnam.nl. Mocht je willen wijzigen dan moet eerst bekeken worden of het ticket al is geprint. Go2Vietnam.nl moet altijd contact opnemen met de vliegmaatschappij en zijn er aan het wijzigen bijna altijd kosten verbonden. Is het ticket nog niet geprint, dan is het eenvoudiger om een aanpassing te maken.

Wij zullen in alle gevallen ons uiterste best doen om jouw boeking kosteloos te wijzigen.

Kan ik annuleren, en hoe doe ik dat?

Annuleren dient ten alle tijde schriftelijk te gebeuren. Je stuurt de annulering per email dan wel per post. Na ontvangst wordt jouw annulering in behandeling genomen. De annuleringsvoorwaarden kun je terug vinden in onze Algemene Voorwaarden. Indien je tickets hebt gereserveerd die non-refundable zijn en reeds uitgegeven, dan zijn de annuleringskosten altijd 100%. Nadat jouw annulering behandeld is krijg je per mail hiervan de bevestiging/annuleringsnota. Je kunt deze nota indienen bij jouw verzekeringsmaatschappij, zij bepalen of je de annuleringskosten vergoed krijgt.

Kan ik langskomen op jullie kantoor?

Je kunt altijd even bij ons langskomen op ons kantoor in Hanoi om jouw reis te bespreken of eens door te nemen, echter dit kan alleen op afspraak. Eventuele klachten worden enkel schriftelijk en/of telefonisch afgehandeld.

Go2Vietnam.nl

257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
Telefoonnummer: +84 2439 27 5182 (Whatsapp)

Zijn jullie in het weekend bereikbaar?

Zaterdag en zondag is ons kantoor gesloten en zijn wij in principe telefonisch niet bereikbaar. Echter wordt onze e-mail continue uitgelezen en zijn wij in noodgevallen op zaterdag en zondag via e-mail of Whatsapp bereikbaar.

wat doen jullie met persoonsgegevens?

Go2Vietnam.nl gaat zeer zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. De gegevens die je invult voor het maken van een reservering of het aanmelden op de mailinglist hebben wij nodig om die betreffende service te verlenen. De door jouw ingevulde gegevens worden, indien je dit hebt aangegeven, alleen gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief en voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kortingacties.

Jouw gegevens worden in géén geval doorgegeven aan derden.

Hoe kan ik jullie in nood bereiken?

Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar via ons noodnummer die je hebt ontvangen bij jouw reisbescheiden. Daarnaast zijn wij per e-mail en Whatsapp 7 dagen per week bereikbaar.

Kan ik met creditcard betalen?

Go2Vietnam.nl accepteert geen creditcardbetalingen.

Het weer in Vietnam

Hier vindt je een selectie van de meest gestelde vragen over het weer in Vietnam. Mocht je jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan even contact met ons op.

Wat is de beste reistijd?

Veel mensen denken onterecht dat Vietnam altijd warm is en het gehele land een tropisch klimaat heeft. Door de meer dan 2000 km afstand tussen noord en zuid verschilt het weer nogal. In januari, februari, maart is het zuiden het beste Vanaf Nha Trang tot Phu Quoc eiland in het uiterste zuiden van Vietnam is het in deze tijd droog, dit zijn de perfecte maanden om van de stranden in het zuiden te genieten, het is nog niet te warm, overdag zo rond de 25 – 28 graden, doorgaans met een aangenaam windje, strak blauwe luchten en een lage luchtvochtigheid, perfect om ook nog wat te ondernemen.

In april, mei en juni is het noorden het beste. In deze maanden is het noorden van het land het mooist, al onze reizen in het noorden van Vietnam zijn dan erg aan te raden. Het is gedaan met de kans op winterse dagen, het land wordt wakker en de zon verdrijft de mist van de bergtoppen. De rijstvelden worden weer bewerkt en beplant en in een mum van tijd is het hele land prachtig groen.

Kortom, Vietnam is het hele jaar door goed te bereizen, maar de ene plek is net even wat koeler/warmer/droger/natter/mooier dan de andere, afhankelijk van de tijd van het jaar. Dit maakt Vietnam ook enorm divers en dat maakt het juist zo leuk.

Hier vind je meer informatie over het weer in Vietnam: Het weer in Vietnam

Reisdocumenten en visum

Hier vindt je een selectie van de meest gestelde vragen over de benodigde reisdocumenten en visum voor een reis naar Vietnam. Mocht je jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan even contact met ons op.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Een visum voor Vietnam aanvragen is voor Nederlanders en Belgen altijd verplicht. Of je nu gaat als toerist of voor zakelijke aangelegenheden: zorg dat je je aanvraag dus in tijds doet. Een visumaanvraag voor Vietnam kan nogal verwarrend zijn, daarom vertel ik je alles wat je moet weten in dit artikel: Visum voor Vietnam

Wanneer krijg ik alle reisbescheiden?

Je krijgt jouw reisbescheiden na ontvangst van de betaling uiterlijk 3 weken voor vertrek per e-mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijg je na betaling dezelfde dag toegezonden.

Heb ik een visum nodig voor Vietnam?

Een visum voor Vietnam aanvragen is voor Nederlanders en Belgen altijd verplicht. Of je nu gaat als toerist of voor zakelijke aangelegenheden: zorg dat je je aanvraag dus in tijds doet. Een visumaanvraag voor Vietnam kan nogal verwarrend zijn, daarom vertel ik je alles wat je moet weten in dit artikel: Visum voor Vietnam

Verzekeringen en garanties

Hier vindt je een selectie van de meest gestelde vragen over verzekeringen en garanties. Mocht je jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan even contact met ons op.

Kan ik veilig boeken bij Go2Vietnam.nl?

Ja, want Thailand Travel is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen onze reizen onder de garantie van het SGR. Dit houdt in dat het SGR u als consument verzekert uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Meer informatie vindt u op: https://www.sgr.nl/.

Het Calamiteitenfonds draagt er in geval van een door het Calamiteitenfonds vastgestelde calamiteit zorg voor, dat u als consument die deelneemt aan een door ons verzorgde reis:

– (een deel van) uw reissom vergoed krijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig hebben kunnen uitvoeren.
– de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt wanneer wij als gevolg van een calamiteit de reis hebben moeten aanpassen of indien u vervroegd heeft moeten terugkeren naar huis. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vindt u op: https://www.calamiteitenfonds.nl.

Wat voor verzekeringen heb ik nodig?

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis naar Vietnam goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Over het algemeen spreken we over twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering.

Kijk voor meer informatie over verzekeringen hier: Reis en annuleringsverzekering

Kan ik langskomen op jullie kantoor?

Je kunt altijd even bij ons langskomen op ons kantoor in Hanoi om jouw reis te bespreken of eens door te nemen, echter dit kan alleen op afspraak. Eventuele klachten worden enkel schriftelijk en/of telefonisch afgehandeld.

Go2Vietnam.nl

257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
Telefoonnummer: +84 2439 27 5182 (Whatsapp)

Gezond en veilig reizen in Vietnam

Hier vindt je een selectie van de meest gestelde vragen over gezond en veilig reizen in Vietnam. Mocht je jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan even contact met ons op.

Heb ik vaccinaties nodig?

Voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties voor een reis naar Vietnam verzoeken wij je om contact op te nemen met GGD. Zij kunnen je een goed advies geven en zijn goed op de hoogte van de actuele situatie voor elk gebied welke je wilt bezoeken.

Hier vind je meer informatie over eventuele vaccinaties voor Vietnam: Gezond & veilig op reis

Is reizen in Vietnam veilig?

Vietnam is een van de meest veilige landen van Azië, en waarschijnlijk zelfs over de hele wereld. Het heeft een stabiele overheid, de burgerlijke onrust is onbeduidend, de mate van criminaliteit is ontzettend laag, en natuurrampen zijn vrijwel zeldzaam. Als toerist is de kans klein dat je in aanraking komt met zware criminaliteit in Vietnam. De meeste toeristen spreken over een veilig gevoel met betrekking tot criminaliteit. Er zijn echter zaken waar je natuurlijk rekening mee moet houden.

Hier vind je meer informatie over veilig reizen in Vietnam: Gezond & veilig op reis

Vliegen naar Vietnam

Hier vindt je een selectie van de meest gestelde vragen over het vliegen naar en in Vietnam. Mocht je jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan even contact met ons op.

Hoe lang van te voren moet ik inchecken?

Zorg dat je in ieder geval drie uur vóór vertrek van jouw vlucht incheckt. Als je bijvoorbeeld meer beenruimte wilt of niet bij de wc of juist wel wilt zitten maak je meer kans als je vroeg incheckt.

Bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om vanaf 48-24 uur vóór vertrek (dit verschilt per vliegmaatschappij) vast online in te checken via de website van de vliegmaatschappij. Je reserveert dan zelf jouw stoel en omzeilt hiermee de vaak lange wachtrijen op de luchthaven.

Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande en uitgegeven vliegticketreservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

Hoeveel kilo bagage je mee mag nemen staat op jouw vliegticket vermeld en is per luchtvaartmaatschappij en per klasse verschillend. Als je online een vliegticket boekt staat op je e-ticket aangegeven hoeveel kg je mag meenemen. Bij sommige vliegmaatschappijen (o.a. KLM) staat aangegeven 1 piece en dat houdt dan 23 kg in.

Hieronder een overzicht van diverse maatschappijen:

Eva Air

 • Economy klasse 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
 • Elite klasse 35 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
 • Business klasse 40 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage

Emirates

 • Economy klasse 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
 • Business klasse 40 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Qatar

 • Economy klasse 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
 • Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

Etihad Airways

 • Economy klasse 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
 • Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

KLM

 • Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage
 • Business klasse 2 koffers max 32 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Hoe lang is het vliegen naar Vietnam?

De vluchtduur naar Hanoi of Ho Chi Minh City is ongeveer 12 uur bij een rechtstreekse vlucht. Een vlucht met overstap duurt al snel 16 uur of langer. Je komt dan aan op de luchthaven van Bangkok, Internationale Luchthaven Nội Bài of de luchthaven van Ho Chi Minh City, Internationale Luchthaven Tân Sơn Nhất.

Moet ik vertrekbelasting betalen?

De vertrekbelasting bij vertrek uit Hanoi en Ho Chi Minh City is ca. 20 US Dollars (of het equivalent in Dong) per persoon. Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen is dit bedrag reeds in de ticketprijs opgenomen (informatie onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

Aankomst en verblijf in Vietnam

Hier vindt je een selectie van de meest gestelde vragen over aankomst en het verblijven in Vietnam. Mocht je jouw vraag niet kunnen vinden, neem dan even contact met ons op.

Hoe herken ik de gids bij aankomst?

Bij aankomst op het vliegveld in Hanoi of Ho Chi Minh staat de chauffeur en gids je al op te wachten. De gids herken je door een bordje met jouw naam erop. Kun je de chauffeur niet vinden dan kun je naar een meetingpoint welke is aangegeven in jouw reispapieren. Uiteraard kan je ons altijd even bellen zodat we je kunnen assisteren met het vinden van de gids/chauffeur.

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Vietnam kent geen zomer- en wintertijd. Is het in Nederland zomertijd, dan is het verschil +5 uur, in de wintertijd is het verschil +6 uur. Dag en nacht zijn ongeveer even lang. Rond zes uur ’s ochtends komt de zon op en rond een uur of zes ’s avonds gaat hij weer onder. Door het tijdverschil tussen Nederland en Vietnam, kun je last krijgen van een jetlag. Om dit zoveel mogelijk te beperken, kun je het beste bij aankomst direct het dag- en nachtpatroon op je bestemming aanhouden.

Voorbeeld tijdverschil met Vietnam:

Wil je naar Nederland telefoneren of willen de Nederlandse achterblijvers weten hoe het zit met het tijdsverschil tussen Nederland en Vietnam, dan is dit een handig voorbeeld.

 • Is het in Nederland 10 uur wintertijd, dan is de tijd in Hanoi 16.00 uur.
 • Is het in Nederland 10 uur zomertijd, dan is de tijd in Hanoi 15.00 uur.
 • Is de tijd in Hanoi 17 uur, dan is het in Nederland 23.00 uur in de wintertijd en 24.00 uur in de zomertijd.

Met wat voor vervoer reizen we?

Dit is afhankelijk van jullie persoonlijke reisvoorkeuren. Sommige delen kunnen per (nacht)trein of vliegtuig worden afgelegd. Kortere afstanden leg je per privé auto of minibus met chauffeur met airco af. Wij zullen dit zo duidelijk mogelijk aangeven in jouw reisbescheiden. Heb je nog vragen hierover kun je ons altijd nog even bellen.

Kan ik het kraanwater drinken?

Nee, op onze bestemmingen kun je beter geen kraanwater drinken. Water in flessen overal verkrijgbaar en goedkoop.

Gaat er altijd een gids mee?

De gids zal jullie rondleiden op de ‘excursiedagen’, dus de dagen dat jullie een activiteit gaan ondernemen. De transferdagen, dus de dagen dat jullie van de ene plek naar de andere plek reizen ben je soms alleen met de chauffeur. Onze gidsen spreken de lokale taal en Engels. Maar mocht je er niet uitkomen, bel dan gerust even naar kantoor. Tijdens kantooruren is altijd een Nederlandssprekende medewerker aanwezig. Het nummer  is 24/7 bereikbaar: +84 (0) 2439 27 5182.

Moet ik een klamboe meenemen op reis?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen naar Vietnam. De accomodatie heeft airconditioning of een ventilator en waar nodig is een klamboe aanwezig.

Wie handelt problemen af in Vietnam?

Mocht je tijdens jouw reis vragen of problemen hebben dan kun je contact opnemen met onze agent ter plaatse. Zij kunnen je op allerlei manieren behulpzaam zijn. De contactgegevens staan op de vouchers vermeldt die je hebt ontvangen.

Met een gerust hart op reis

Het boeken van een reis blijft spannend. Dat snappen we, want wat tref je eenmaal ter plekke zoal aan en klopt de vooraf gegeven informatie wel met je verwachtingen? We vinden het absoluut van belang dat je als reiziger goed wordt geïnformeerd. Het is immers wel zo fijn als je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Ons kantoor vind je in Hanoi waar je altijd welkom bent. Ook vindt je onze Go2Vietnam.nl contactpersonen in Hoi An en Ho Chi Minh City die elke dag telefonisch bereikbaar zijn.

Neem ook eens een kijkje op onze informatie pagina waar je echt heel veel informatie zult vinden ter voorbereiding voor jouw reis naar Vietnam.


Meer informatie over Go2Vietnam.nl

Op zoek naar een bijzondere reiservaring? Een unieke locatie, passend bij jouw reiswensen en budget? Onbezorgd boeken en jouw droomreis beleven? Bij Go2Vietnam.nl boek je jouw reis met de laagste prijsgarantie.

Hier vindt je meer informatie waarom je bij Go2Vietnam.nl op de juiste plek bent.

Waarom Go2Vietnam.nl

Simpel. Je hebt geen maanden de tijd om in Vietnam van dag tot dag te bekijken waar je reis je naar toe brengt. Plus: je hebt het al druk genoeg.

Lees verder

Over ons

Go2Vietnam.nl is een Nederlands reisbureau gevestigd in Vietnam en is gespecialiseerd in bijzondere samengestelde maatwerkreizen door Vietnam.

Lees verder

Ons team

Go2Vietnam.nl is een lokaal Nederlands reisbureau in Vietnam. Onze ervaren Nederlandse en Vlaamse specialisten stellen zich graag even voor

Lees verder

Contact ons

Heb je een specifieke droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan zeker contact op met één van onze reisspecialisten!

Lees verder

Aanvraag

Een reis naar Vietnam aanvragen is vrijblijvend! Vul je gegevens in en wij maken een mooi reisplan voor je die je binnen enkele dagen zult ontvangen.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Er komt heel wat kijken bij een reis naar Vietnam en wij kunnen ons voorstellen dat je nog allerlei praktische en inhoudelijke vragen hebt.

Lees verder

Reisvoorwaarden

Bij het maken van een reservering voor een rondreis naar Vietnam met Go2Vietnam.nl is het goed om op de hoogte te zijn van onze reisvoorwaarden.

Lees verder

Vacatures

We zijn de mooiste reisorganisatie van Vietnam. Althans, dat vinden wijzelf natuurlijk. We zijn een reisorganisatie die gaat voor bijzondere reizen met impact.

Lees verder