72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Handige tips en reisinformatie
Informatie voor een reis naar Vietnam

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Handige tips en reisinformatie

Informatie voor een reis naar Vietnam

Ben jij van plan om een reis naar Vietnam te maken? Dan ben je bij Go2Vietnam.nl in goede handen! Op deze pagina vind je veel handige tips en informatie voor een reis naar Vietnam.

In het menu vind je alle informatie over het land Vietnam. Als je over bepaalde zaken zekerheid wilt hebben kun je het beste vooraf contact opnemen met onze Vietnam-reisspecialisten.

Veel plezier met de voorpret voor jouw reis naar Vietnam!

Vietnam in het kort

De Socialistische Republiek Vietnam is een land gelegen in Zuidoost-Azië. Het grenst aan China, Laos en Cambodja. Tot 1976 bestond het land uit twee delen: het communistische Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. Na de Vietnamoorlog werd het land weer verenigd. De rijke cultuur zorgt ervoor dat Vietnam een vakantiebestemming is die enorm in populariteit aan het toenemen is. Vietnam is onmiskenbaar Aziatisch, nog redelijk puur en ook de bij ons vrij bekende Vietnamoorlog zorgt ervoor dat de belangstelling al snel gewekt is.

Vietnam is een land in Zuidoost-Azië en grenst aan China in het noorden, Laos en Cambodja in het westen. Het ligt aan de Zuid-Chinese Zee in het oosten en in het zuidwesten ligt het aan de Golf van Thailand.

  • Hoofdstad: Hanoi
  • Oppervlakte: 331,212 km2
  • Inwoners: ongeveer 92 miljoen
  • Religie: boeddhisme, confucianisme, en een katholieke minderheid
  • Officiële landstaal: Vietnamees
  • Munteenheid: dong (VND)
  • Tijdsverschil zomer: In Vietnam is het vijf uur later dan in Nederland
  • Tijdsverschil winter: In Vietnam is het zes uur later dan in Nederland

Het hedendaagse Vietnam

Het hedendaagse Vietnam is duidelijk een land dat nog in ontwikkeling is. De infrastructuur wordt stap voor stap beter, maar dat vergt veel tijd en vooral geld. Hetzelfde geldt voor de moderne wijken die in de steden van Vietnam aan het verrijzen zijn. Je ziet dat het land bezig is zich te moderniseren, maar dat ze hier achterlopen op bijvoorbeeld Thailand.

Voor toeristen heeft dit wel zijn charme. Het zorgt ervoor dat Vietnam net wat authentieker aanvoelt dan een aantal andere Aziatische bestemmingen.

Hoge bevolkingsconcentratie

Wat je als bezoeker duidelijk ervaart in Vietnam is de hoge bevolkingsconcentratie in de steden. Vooral in Ho Chi Minh City en hoofdstad Hanoi ervaar je de drukte op alle manieren. Het is er lawaaierig, het verkeer is chaotisch en de uitlaatgassen zijn duidelijk aanwezig. Wat wil je ook in metropolen met miljoenen inwoners en evenveel scooters en brommers. Door de straten krioelt het van het verkeer. Zelfs voor wie de drukte van Amsterdam gewend is, is dit een overweldigende drukte die je nooit van je leven zult vergeten.

Als je door de steden loopt worden dan ook alle zintuigen geprikkeld. Sommige toeristen moeten even acclimatiseren op het moment dat ze in deze waanzin terechtkomen. Omdat redelijk wat hotels nog geen geluidsisolatie kennen dringen de geluiden vaak ook door tot op je hotelkamer. De enige manier om aan de drukte te ontsnappen is door de steden te verlaten of grotere plekken op te zoeken waar in ieder geval geen gemotoriseerd verkeer toegestaan is.