Het gezellige kustplaatsje Mui Ne, in het Zuiden van Vietnam, staat bekend als ultieme surfplek van het land. Op slechts een paar uurtjes rijden van Ho Chi Minh stad, waan je je hier in een waar vakantieparadijs. Strand, zee, palmbomen en super goede restaurants vormen het decor van dit stadje. Maar wat Mui Ne nog meer heeft, zijn prachtige rode en witte zandduinen, die je zeker moet hebben gezien. Lees snel verder als je dit mooie natuurfenomeen met eigen ogen wilt bekijken!

Bij enorme zandduinen denk je waarschijnlijk eerder aan de Sahara woestijn dan aan Vietnam, maar zo heel uitzonderlijk zijn ze nu ook weer niet. Vaak zijn zandduinen namelijk aanwezig aan de kust, waar een combinatie voorkomt van harde wind en hoge golven. De golven nemen langzaamaan het zand mee aan land, waar de wind het weg blaast en er na verloop van vele jaren duinen ontstaan. Op een gegeven moment zijn deze duinen zo groot en stevig geworden, dat ook de wortels en stengels van planten zich diep in het zand hebben genesteld. Nieuw zand hoopt zich hier dan weer op en je krijgt prachtige zandduinen zoals die van Mui Ne!

De rode duinen zijn gevormd door amberkleurig/bruin zand wat zich bevindt aan deze kant van de kust, wat een apart, magisch effect geeft.

Zanduinen Mui Ne Zuid-Vietnam
Bij enorme zandduinen denk je waarschijnlijk eerder aan de Sahara woestijn dan aan Vietnam

Tegenwoordig zijn de witte en de rode zandduinen van Mui Ne super populair en worden ze jaarlijks door veel toeristen bezocht. Dit levert dus veel inkomsten op voor de Vietnamese bevolking en het kan niet anders dan dat de plek een toeristische trekpleister is! Zodra je Mui Ne binnen komt zul je waarschijnlijk al locals tegenkomen die je een tour aanbieden naar de rode of witte zandduinen, of allebei.

Het is aangeraden om heel vroeg in de ochtend, of laat in de middag deze plekken te bezoeken. Op deze momenten heb je minder kans op drukte en hoeft je de duinen niet te delen met honderden andere gegadigden. Bij de meeste tours wordt je netjes opgehaald en weer afgezet bij je accommodatie. Neem wel voor de zekerheid zelf lunch en drinken mee.

White Sand Dunes

Quad toerist zandduinen Mui Ne Zuid-Vietnam
Er zijn verschillende dingen te doen zoals ATV-tochten en sand boarden
Zandduinen jeep Mui Ne Zuid-Vietnam
Jeep safari in Mui Ne

De White Sand Dunes of Bau Trang (White Lake) zijn, zoals de naam al doet vermoeden, mooie witte zandduinen die afdalen naar een kleine lagune vol lotusbloemen.

Het is echt een schitterende plek en zeker een aanrader om te bezoeken! Je vindt er ook een klein dennenbos dat voor de broodnodige schaduw zorgt. Dit is een van de weinige woestijngebieden in Zuidoost-Azië dus het is vrij populair. Er zijn verschillende dingen te doen zoals ATV-tochten en sand boarden over de duinen. Iets wat je normaal eerder in bijvoorbeeld Huacachina in Peru verwacht.

Red Sand Dunes

De Red Sand Dunes zijn dé bezienswaardigheid van Mui Ne. Je kunt hier prachtige foto’s kunt maken en genieten van een scala aan activiteiten. De duinen liggen drie kilometer ten noorden van Mui Ne. Ze hebben roodbruin zand met kleine hellingen die doen denken aan een kleine woestijn in het Midden-Oosten.

Als je op de hoogste berg staat, wordt je begroet met een prachtig uitzicht op de oceaan. Je kunt hier, net als op de White Dunes, sand boarden, een veel voorkomende (en leuke) activiteit. Je gaat met een soort slee naar beneden. Het huren van board slee kost je tussen de 10.000 en 20.000 dong, afhankelijk van je onderhandel kunsten. En die zal je nodig hebben hier

 
Rode zandduinen Mui Ne Zuid-Vietnam
De rode zandduinen vind je aan de noordkant van Mui Ne
Rode zandduinen Mui Ne Zuid-Vietnam
Sand boarden, een veel voorkomende (en leuke) activiteit hier in Mui Ne

Bezoek ook de fairy stream

De Fairy Stream is een populaire plek voor fotografen dankzij het bijzondere landschap van rood, wit, oranje en roze zandbergen. Aan de ene kant heb je de rode hoge en steile wanden die door de rivier zijn uitgesneden en aan de andere kant staan de groenen bomen. Als je honger hebt zijn er onderweg verschillende eetstalletjes, terwijl de bars en restaurants stroomopwaarts liggen.

Zorg er ook voor dat je comfortabele kleding draagt en slippers, want je zult tijdens je bezoek aan Fairy Stream door het water lopen.

Toersisten Fairy Stream Mui Ne Zuid-Vietnam
De Fairy Stream is een populaire plek dankzij het bijzondere landschap van rood, wit, oranje en roze zandbergen

Zelf op pad

Wil je lekker op eigen houtje deze prachtige zandduinen gaan verkennen? Dat kan!

Het beste is om dit gewoon vanuit Mui Ne te doen, maar vanuit andere plekken in de omgeving zijn de duinen natuurlijk ook te bereiken. Er zijn meerdere opties: neem het openbaar vervoer vanuit Mui Ne, regel een busje bij je hotel of pak de taxi, of huur gewoon lekker een scooter en race met de wind je in je haren richting de duinen!

Die laatste optie is echt een aanrader omdat het goedkoop is om een scooter te huren en je onderweg langs een aantal mooie plekken zult komen waar je dan de mogelijkheid hebt om even te stoppen.

Zonsondergang zandduinen Mui Ne Zuid-Vietnam
Ervaar de zandduinen van Mui Ne

De rode zandduinen liggen op slechts een half uurtje rijden, de witte op zo’n 40 minuten rijden van Mui Ne. Parkeren kan gemakkelijk in de buurt en de duinen zijn 24 uur per dag bereikbaar. Wanneer je op eigen houtje gaat, kun je ervoor kiezen een sandboard te huren (waar locals gelijk mee aan komen rennen), of voor wie wat meer actie wil een quad (vooral in de witte zandduinen).

Tip: Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Mui Ne? Lees er op onze bestemmingen pagina meer over: Mui Ne: Tips & bezienswaardigheden.

Meer weten?

Lijkt jou dit te gek en zou je ook graag Mui Ne eens willen bezoeken, neem dan contact met ons op. Stuur een bericht of bel ons (+31 (0) 970 1020 4117) voor meer informatie.

Wij helpen jou graag verder!

Individuele rondreizen

21-daagse rondreis Het beste van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
4.8 (1 Recensies)

19-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
4.9 (2 Recensies)

21-daagse rondreis Vietnam Compleet

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Phong Nha, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
0 (Geen recensie)