Als nou ergens geldt dat Vietnam een kleurrijk land is, dan is het wel in Quang Phu Cau. Hier zie je kleuren rood, groen en geel waarvan je niet wist dat ze bestaan. Kun je nagaan wat voor indruk ze maken als ze worden gecombineerd. En dan hebben we nog niet eens over de manier waarop ze worden gepresenteerd…..

Ho! Wacht even, we gaan veel te snel. We zijn zo enthousiast over dit kleurenspektakel dat we helemaal vergeten te vertellen waar we precies zijn. En waarom.

Een cultureel gebruik

We zijn in Quang Phu Cau. Dat betekent letterlijk het vredige dorpje bij de brug. Klinkt behoorlijk pittoresk, vind je niet? En dat is het ook. Over die brug zijn ze wel tevreden hier. Het is niet alleen een prachtige brug van hout, steen en fraai houtsnijwerk, de brug heeft ook een symbolische betekenis. Ze verbindt letterlijk de twee kanten van de Rode rivier en staat als zodanig voor de eenheid van de lokale gemeenschap.

Quang Phu Cau ligt in het noorden van Vietnam. Er is hier al net zoveel nationale en lokale geschiedenis geschreven als water door de Rode rivier gestroomd. De landsaard zit hier vast in de groeven van de huizen, en ook in de gezichten en ziel van de mensen.

Als je echt wat van het traditionele dorpsleven mee wilt maken, zit je hier goed. De gemeenschap bestaat vooral uit boeren die rijst, groente en fruit verbouwen in de weelderig beboste omgeving.

4OLFuKLtzLnrsNO0vFyRBdAbuUEioT8j7CfHkkcE
Als je echt wat van het traditionele dorpsleven mee wilt maken, zit je hier goed.

Een hectische periode

Klinkt allemaal al hartstikke uitnodigend, maar we hebben nog altijd niet verteld waarom we hier zijn en waar we al die schitterende kleuren hebben gezien. In Quang Phu Cau zijn ze namelijk specialisten in het maken van wierook. Ze doen dit al heel lang en steken tot op de dag van vandaag met kop en schouders boven de concurrenten uit.

De geurige stokjes worden met de hand gefabriceerd volgens eeuwenoude technieken. Er wordt wierook gemaakt van een mengsel van natuurlijke ingrediënten, aromatische kruiden, harsen en houtsoorten gebruikt die in de nabijgelegen bossen groeien.

De ambachtslieden hier zijn meesters in het rollen en vormen van de wierookstokjes, die vervolgens zorgvuldig gedroogd worden onder de zon. Ze worden niet alleen gebruikt voor religieuze ceremonies en tempelrituelen, maar ook aangeschaft door mensen die van de geur houden en ze thuis aansteken

batch_500pxdownload.com-1040133245
De ambachtslieden hier zijn meesters in het rollen en vormen van de wierookstokjes

Een zee van roze

Als je dit allemaal niks kan schelen, dan hebben we een laatste troefkaart om je te verleiden dit dorpje toch eens te bezoeken. Overal in het dorp wordt de wierook uitgestald.

Het ziet eruit als eindeloze betoverende rijen boeketten met bloemetjes. De wierookstokjes hebben de mooiste kleuren gekregen en zijn zo opgesteld dat ze er bij de Keukenhof een klein beetje jaloers van worden.

Dat wil je -net als wij- toch gewoon even met eigen ogen zien?

batch_500pxdownload.com-1059749299
Het ziet eruit als eindeloze betoverende rijen boeketten met bloemetjes

Hoe kom ik in het Quang Phu Chau wierookdrop?

Als je in Hanoi bent is het niet al te ver naar het wierookdorpje. Het ligt op maar ongeveer 35 kilometer van Hanoi. Je kunt er naartoe met bus 91 vanaf het Yen Nghia busstation of met de trein, maar dan moet je alsnog het laatste stukje met deze bus doen.

Handiger is om vooraf vervoer te regelen of voor een tour te kiezen waardoor je al je aandacht kunt richten op het moois dat je onderweg en in het wierookdorpje zit.

Wil je meer weten, laat het ons weten!

Meer weten?

Lijkt jou dit te gek? Neem dan contact met ons op. Stuur een bericht of bel ons (+31 (0) 970 1020 4117) voor meer informatie.

Wij helpen je graag verder!

Individuele rondreizen

21-daagse rondreis Het beste van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
4.8 (1 Recensies)

19-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
4.9 (2 Recensies)

21-daagse rondreis Vietnam Compleet

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Phong Nha, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
0 (Geen recensie)