Vietnamezen stappen duizend keer liever op de scooter of brommer dan op de fiets. Fietsers worden in Hanoi dan ook aangekeken met iets wat het midden houdt tussen een frons en een glimlach. Je hoort de Vietnamezen denken: jij liever dan ik, maar tegelijkertijd, waarom niet?

En zo is het. Fietsen is hartstikke leuk, zeker in Hanoi. Natuurlijk het verkeer heeft iets chaotisch, maar dat maakt het niet gevaarlijker, want je mede weggebruikers zijn toleranter dan de meesten die je in je eigen dorp of stad tegenkomt.

Wij kozen voor een ochtendtour, dat vinden we leuk, want dan moet het leven nog een beetje op gang komen. Veel street food verkopers, vooral die met fruit waren al actief. We hebben nog snel voordat we gingen fietsen wat heerlijk vers fruit gekocht. We waren maar met zessen, dus dat was geweldig fietsen.

Je ziet gewoon hele andere dingen als je fietst. We kwamen als snel op een flinke markt. Het leek wel of alle groente van Hanoi daar in een paar uur verkocht moest worden, wat een heerlijke drukte.

Fietsen in Hanoi 20
Vietnamezen stappen duizend keer liever op de scooter of brommer dan op de fiets

Wat doe je op fietstour in Hanoi?

Je kunt per fiets dus veel meemaken en behoorlijk wat van Hanoi zien. De gids neemt je mee door de smalle straatjes van het Old Quarter. Je ziet goed hoe veel Vietnamezen leven, ontdekt de verschillen tussen de arme en rijkere delen van de stad, komt op markten en bij tempels.

Bij de treinsstraat van Hanoi konden we die bijzondere trein zien die daar ogenschijnlijk door een veel te smalle straat rijdt. Onze gids wist een perfect plekje langs de rails, waar we niet lang hoefden te wachten totdat het snelle binnenhalen van de handel door de Vietnamezen begon. De trein komt! Wij zaten nog rustig aan de koffie, maar konden het allemaal perfect zien!

Je gaat op veel tours niet alleen naar deze beroemde Railway Street, je komt ook bij de Long Bien Bridge, en je fietst met een beetje geluk ook nog naar het platteland. De gids laat je ook lokale snacks proeven en zorgt op tijd voor een drankje.

Toen we via de Railway Bridge naar het platteland buiten Hanoi waren gefietst (wat ben je daar snel!), zagen we de boeren, die veelal nog zonder machines werken. We moesten zelfs even stoppen omdat een nogal uit de kluiten gewassen buffel op onze zandweg geen plaats wilde maken!!

De meeste fietstochten zijn ongeveer 15 kilometer en duren 3 tot 4 uur.  Je kunt in de ochtend fietsen of -als je liever wat langer in je bed ligt- in de middag.

Fietsen in Hanoi 19
Natuurlijk het verkeer heeft iets chaotisch, maar dat maakt het niet gevaarlijker
Fietsen in Hanoi 15
Fietsen is hartstikke leuk, zeker in Hanoi

Kunnen kinderen ook op fietstour in Hanoi?

Fietsen in Hanoi is geen wedstrijd. Er wordt dus rustig gefietst. De meeste tours zijn daarom ook geschikt voor kinderen (die uiteraard wel goed genoeg moeten kunnen fietsen).

Wij fietsen samen met een gezin met twee kinderen van 9 en 12. Dat ging gewoon hartstikke goed. Er wordt op tijd gestopt en er is onderweg zoveel te zien en te doen, dat je niet eens merkt hoeveel je fietst.

Vraag het even na als je gaat boeken, maar meestal zijn er kinderstoeltjes beschikbaar voor kids van 12 tot 20 kilo. Knieën en schouders moeten bedekt zijn bij bezoek aan tempels. Neem dus een sjaal of sarong mee om deze lichaamsdelen te kunnen bedekken.

Fietsen in Hanoi 14
Je gaat op veel tours niet alleen naar deze beroemde Railway Street, je komt ook bij de Long Bien Bridge
Fietsen in Hanoi 2
Met een beetje geluk bezoek je ook nog het platteland

Wil jij ook Hanoi op de fiets ontdekken?

Heb je ook zin om te gaan fietsen in Hanoi? Boek dan deze fietstour met Go2Vietnam.nl!

Onze gids neemt je mee door de smalle straatjes van het Old Quarter. Je ziet goed hoe veel Vietnamezen leven, ontdekt de verschillen tussen de arme en rijkere delen van de stad, komt op markten en bij tempels. Je gaat naar de Long Bien Bridge, komt bij de beroemde Railway Street en je fietst op het platteland.

Lees er hier meer over dze excursie: Fietsen in Hanoi.

Fietsen in Hanoi 10
Ons bezoek tijdens de fietstocht aan de beroemde treinstraat

Meer weten?

Dus: neem contact met ons op. Stuur een bericht of bel ons (+31 (0) 970 1020 4117) voor meer informatie.

Wij helpen je graag verder!

Individuele rondreizen

21-daagse rondreis Het beste van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
4.8 (1 Recensies)

19-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
4.9 (2 Recensies)

21-daagse rondreis Vietnam Compleet

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Phong Nha, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
0 (Geen recensie)