We zijn weer eens onnodig bescheiden over Vietnam. Mua Cave: het mooiste uitkijkpunt van Ninh Binh, staat er boven dit blog. Dat klopt natuurlijk, maar het is ook een van de beste uitzichten in Vietnam!

Sterker nog: voor veel bezoekers is het een van de meest spectaculaire uitzichten die ze ooit hebben gezien. Dit is nou echt een ervaring die je nooit zult vergeten!

We hopen echt dat je dit niet vergeet als je er eerdaags bent, want sommige bezoekers laten zich ontmoedigen door de klim. Ze zijn moe, bezweet, hebben er al een dag opzitten en zijn inmiddels ook een tikkie lui geworden. Onthoud wat we nu zeggen: doe die klim!

Trap draak Mua Cave viewpoint Tam Coc Ninh Binh Noord-Vietnam
Trap draak Mua Cave viewpoint Tam Coc Ninh Binh Noord-Vietnam

Grot? Welke grot?

De naam Mua Cave (Hang Mua) is een beetje verwarrend, want de grot is leuk, maar daar kom je eigenlijk niet voor.

Als je de mooiste grotten wilt zien, ga op je reis dan ook even naar Phong Nha – Ke Bang National Park (ten noorden van Ho Chi Minh City). Daar vind je bijvoorbeeld Paradise Cave, die 72 meter hoog is en de grootste droge grot van Azië.

Je komt hier voor het uitzicht vanaf de piek van Hang Mua.

Hang Mua viewpoint Tam Coc Ninh Binh Noord-Vietnam
Aan de andere kant opent het landschap zich richting de stad Ninh Binh en de vlakte van de Rode Rivierdelta

Het Hang Mua Viewpoint

Het Hang Mua Viewpoint ligt (uiteraard) op de top van deze piek, die trouwens maar 88 meter hoog is, maar zo geïsoleerd staat dat je toch een panoramisch uitzicht krijgt over de verre omgeving.

De klim is niet gemakkelijk, alleen al vanwege de hitte. Maar in een minuut of 20 – 30 ben je boven, het zijn ongeveer 500 ongelijke rotsen traptreden. Neem de tijd, want ook al kost het je veel moeite, er is genoeg te zien.

Eenmaal boven ben je blij dat je er de inspanning voor over hebt gehad. Het tafereel voor je ogen is adembenemend.

Hang Mua Cave draak Ninh Binh Tam Coc Noord-Vietnam
Hang Mua Cave draak Ninh Binh Tam Coc Noord-Vietnam

Onvergetelijk uitzicht

Daar sta je dan. Boven op de Hang Mua Peak. Hier en daar zie je om je heen een kleine pagode.

Interessanter is wat verder weg te zien is. De opvallende geel of groen gekleurde rijstvelden, diep en ver bij je vandaag, trekken als eerste de aandacht. Tussen de rijstvelden vindt de Ngo Dong rivier er al kronkelend een weg tussendoor.

Zo ver je kunt kijken domineren met bos begroeide kalkstenen rotspieken het landschap. Als je al in Halong Bay bent geweest, doet dit je waarschijnlijk er even aan denken (maar zonder het water dan welteverstaan).

Ga maar eens even lekker op een muurtje zitten om dit goed in je op te nemen. Het foto’s maken kan beginnen. Je sociale media zullen op tilt slaan van deze vergezichten.

Hang Mua viewpoint Tam Coc Ninh Binh Noord-Vietnam
Hang Mua viewpoint Tam Coc Ninh Binh Noord-Vietnam

Beste tijd om te gaan?

Je kunt hier het hele jaar terecht. Vanzelfsprekend is de droge tijd het best, want in een flinke bui regen naar boven klimmen is niet zo leuk. Gelukkig heb je -zelfs in de regentijd- altijd wel genoeg droge uren op een dag.

Vanwege de hitte en de mogelijke drukte is vroeg gaan een optie. En dat geldt ook voor later in de middag. Een beter richtlijn is te gaan wanneer je denkt dat het licht het mooist is.

Bich Dong Pagode Tam Coc Ninh Binh Noord-Vietnam
Bich Dong Pagode Tam Coc Ninh Binh Noord-Vietnam

Hoe kom je er?

De Mua Cave ligt ongeveer 5 kilometer van het dorpje Tam Coc. Vanuit dit plaatsje kun je ook boottochtjes maken en gaan fietsen.

Het is nauwelijks verder van Ninh Binh (6 kilometer), de hoofdstad van de provincie waar zoveel moois te bewonderen is. Vanuit Hanoi doe je er per auto een kleine 2 uur over om bij Mua Cave te komen.

Tip: Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Ninh Binh? Lees er op onze bestemmingen pagina meer over: Ninh Binh.

 

Meer weten?

Lijkt jou dit te gek en wil je ook graag de Mua Cave Peak, Tam Coc en Ninh Binh bezoeken, neem dan contact met ons op. Stuur een bericht of bel ons (+31 (0) 970 1020 4117) voor meer informatie.

Wij helpen je graag verder!

Individuele rondreizen

21-daagse rondreis Het beste van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
4.8 (1 Recensies)

19-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
4.9 (2 Recensies)

21-daagse rondreis Vietnam Compleet

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Phong Nha, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
0 (Geen recensie)