72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Slide thumbnail
Reisverhalen Vietnam
Mai Chau: het leuke zusje van Sapa

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Mai Chau: het leuke zusje van Sapa

Tips en inspiratie voor een reis naar Vietnam

Wat stel je je voor als je voor het eerst naar Vietnam gaat? Drukke straatjes met handel in Hanoi, veel fietsen en brommertjes. Mensen met zo’n driehoekige rieten hoed tegen de zon. Platteland met rijstvelden en kleine houten huisjes. Lekker eten. Het klopt allemaal, wij dachten precies hetzelfde. Het is er ook allemaal. Maar in Mai Chau viel voor ons Vietnam op zijn plek. Daar hadden we het gevoel dat we hadden gevonden waar we naar op zoek waren. In Mai Chau viel Vietnam voor ons op zijn plek.

Wij hebben bijna een dag rond gefietst. Je weet niet waar je moet kijken. Er liggen eindeloze als dominostenen aan elkaar geschoven rijstveldjes, groene heuvels waar je kunt kijken. En je treft er tientallen verschillende minderheden aan die allemaal vooral druk zijn met de dingen van de dag, vissen, het land bewerken, voor het vee (en natuurlijk ook de kinderen) zorgen. Er liggen eindeloze als dominostenen aan elkaar geschoven rijstveldjes.

Weet je wat ook zo leuk was? We werden overal begroet, want veel andere fietsers kwamen we niet tegen. Natuurlijk zagen sommige boeren een kans om een centje bij te verdienen door te proberen aan ons een sjaal of wat sieraden te verkopen. Maar dat mag toch, vind je niet? Zoveel verdienen deze mensen niet.

Tip – op onze pagina ‘Het weer in Vietnam‘ kun je alles lezen over de beste reistijd in Noord-Vietnam.

De beste manier om Mai Chau te ontdekken is per fiets.

Er liggen eindeloze als dominostenen aan elkaar geschoven rijstveldjes.

Mai Chau

Mai Chau ligt zo’n 140 kilometer ten zuidwesten van Hanoi (al duurt het wel ruim drie uur om er met de auto te komen). Eerlijk gezegd kun je het stadje zelf gerust overslaan, op het platteland is meer te zien en beleven. Het lijkt een beetje alsof de dorpjes spontaan over het gebied zijn uitgestrooid. Alle minderheden hebben hun eigen leefgemeenschap. Je ziet er Tai Don, H’Mong, Hoa, Viet, Zao, Tay, Muong en Hoa. De groep Tai Don, ook wel White Tai genoemd, is de grootste. Er wonen er hier zo rond de 400 duizend. Ze leven al meer dan duizend jaar in dit gebied en kwamen ooit uit China. Ze maken en verkopen vooral textiel, vandaar die sjaal.

Wij verbleven in Little Mai Chau Homestay waar we sliepen in kleine houten bungalowtjes op palen. Een houten veranda verbindt de ene met de andere. De daken zijn van riet, de huisjes zijn klein maar heel charmant! Echt een aanrader als je ook naar Mai Chau zal reizen.

TIP – op onze pagina ‘Alles over Mai Chau‘ vind je alles wat jij moet weten voor je bezoek aan Mai Chau.

Er werd volop in het land gewerkt tijdens in bezoek aan Mai Chau.

Waterbuffels kom je hier overal tegen.

Fietsen is echt te gek hier!

Eerlijk gezegd kun je het stadje zelf gerust overslaan, op het platteland is meer te zien en beleven.

Toen wij er waren werd er op het land volop geoogst. Niet met machines, maar met de hand. Zwaar werk. Daar moesten we zelf even niet aan denken, van fietsen krijg je het al warm genoeg. Het waren vooral vrouwen die we aan het werk zagen. Al wilden ze best even gedag zeggen of zwaaien. Voor hun een goed moment even de rugspieren te strekken.

Fietsen is echt te gek hier, ook al zit er weleens een gat in de zandweg of staat er ineens een koe of een waterbuffel voor je neus! Gelukkig duikt er dan snel een jongetje met een bel op die zijn kudde bij elkaar probeert te houden. Ook zagen we veel kraampjes langs de weg waar allemaal dezelfde, een beetje groene sinaasappels werden verkocht. Wie koopt die, dachten wij, als iedereen ze verkoopt!

Het viel ons op dat veel houten huisjes op flinke palen zijn gebouwd. Waarschijnlijk tegen te veel water, maar ook een mooie plek om in de schaduw dicht bij huis te werken. Als je een nachtje in Mai Chau wilt blijven (moet je doen!) dan is het gemakkelijk een leuke homestay te vinden. Veel luxe krijg je er natuurlijk niet, je slaapt waarschijnlijk op een mat op de vloer, maar ze hebben vaak al wel een westers toilet. Dat is dan toch wel weer fijn.

Tip – Hieronder vindt je de leukste hotels om te verblijven in Mai Chau, Neem eens een kijkje!

In Mai Chau viel Vietnam voor ons op zijn plek.

Wij verbleven in Little Mai Chau Homestay.

We werden overal begroet, veel andere fietsers kwamen we niet tegen.

Interrese?

Kijkt u bij onze rondreizen, excursies en hotels en stel met ons je ideale privéreis op maat samen. Ontdek Vietnam tijdens een individuele rondreis bij Go2Vietnam.nl. Proef de Vietnamese keuken, vaar door Halong Bay en wandel door de Sapa. Wij bieden u een onvergetelijke, ontspannen reis waar u optimaal geniet van dit Aziatische land. U slaapt in karakteristieke hotels, reist over de minder bereisde paden en ontdekt het authentieke Vietnam.

De beste tijd om hier op de fiets te stappen is tussen oktober en april. Het is dan minder warm en vochtig. Als je de rijstvelden op zijn groenst wil zien, kom dan in het voorjaar, de ervaring is onbetaalbaar. Lijkt jou dit te gek en zou je ook graag Mai Chau willen bezoeken op jouw reis door Vietnam neem dan contact met ons op. Stuur ons een bericht of bel ons voor meer informatie. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Neem contact met ons op hier: contact ons


 

Vietnam reisblog

Inspiratie voor jouw Vietnam reis!

Op dit reisblog vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

Phu Quoc island is de perfecte plek om je reis door Vietnam af te sluiten of te onderbreken. Dit fijne eiland wil je niet overslaan tijdens je rondreis!

Wil je de waarheid horen? We hadden helemaal niet zo veel zin om naar Halong Bay te gaan. Juist omdat iedereen zei dat we er naar toe moesten. Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay!

Het is moeilijk voor te stellen, maar de grootste grot ter wereld werd pas kort geleden ontdekt. De Hang Son Doong in Vietnam is een indrukwekkend natuurfenomeen