72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Slide thumbnail
Reisverhalen Vietnam
Het Waterpoppentheater in Hanoi

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Het Waterpoppentheater in Hanoi

Tips en inspiratie voor een rondreis naar Vietnam

Er zijn veel mooie dingen om te doen en te zien in de sfeervolle stad Hanoi en het Thang Long Waterpoppentheater staat daarbij met stip bovenaan. Deze Vietnamese kunstvorm zorgt namelijk voor een uniek avondje uit.

Het Thang Long Waterpoppentheater

Het waterpoppenspel is op meerdere plekken in Vietnam te zien. Maar omdat de traditie uniek is voor het noorden van Vietnam, is het natuurlijk het leukste om dit ook in het noorden te zien. De beste locatie daarvoor is het Thang Long Waterpoppentheater in Hanoi. Dit is een origineel waterpoppentheater en het is inmiddels erg beroemd. De opvoering is dan ook een echt kunstwerk van samenspel, want vaak zijn er meer poppenspelers nodig om een enkele pop te bedienen.

Bij de voorstelling zit een compleet Vietnamees orkest dat traditionele muziek speelt met drums, houten bellen, hoorns en fluiten van bamboe. Uiteraard wordt er ook gezongen en dat is voor de gemiddelde westerling wel even wennen. Voor ons klinkt het namelijk vaak als kattengejank. Het mag de pret niet drukken, want het blijft een prachtig schouwspel.

Het ontstaan van het waterpoppenspel

Het waterpoppenspel gaat terug tot ongeveer 1000 jaar, in een periode van vrede en welvaart, betekende dat de mensen konden ontspannen en genieten van hun culturele festivals en tradities. Dit bood de perfecte gelegenheid voor kunstenaars om poppenshows op land en in water uit te voeren.

De traditie van het waterpoppenshows komt voort dat rijstvelden onderwater stonden en dat dorpelingen entertainment maakte door in het diepe water te gaan staan ​​met de poppen boven het water. Destijds werden eenvoudige podia gebouwd rond overstroomde rijstvelden gericht op de poppenspelers die hun publiek entertainen. Bloedzuigers en andere verwante problemen die gepaard gaan met langdurig ​​in troebel water staan, waren vrij normaal.

De show is tegenwoordig niet veel veranderd; alleen de omgeving en de locaties. In het moderne theater van Hanoi wordt de show in een soort zwembad voor de poppen gehouden. De poppen worden bestuurd door een aantal poppenspelers die zich achter een bamboescherm verbergen. Met behulp van grote hengels kunnen ze de poppen besturen terwijl ze verstopt ze achter het scherm. De typische thema’s rond een waterpoppenshow zijn nog steeds hetzelfde, over Vietnamese volksverhalen en legendes met onderwerpen zoals de viering van de rijstoogst die op een humoristische manier is afgebeeld.

Tips voor tickets van het Thang Long Waterpoppentheater

De bekendste plek in Hanoi waar je een waterpoppenshow kunt bijwonen is in het Thang Long waterpoppentheater, naast het Hoan Kiem-meer, in het centrum van Hanoi.

Tickets voor deze show zijn meestal snel uitverkocht, het is dus verstandig om je kaartjes zo snel mogelijk te reserveren (kan via Go2Vietnam.nl). Het is ook verstandig om iets meer te betalen om dichter bij te zitten, want het theater is groot en de poppen zelf zijn niet zo groot. Het theater is modern en toont rond de 15 korte optredens binnen een voorstelling van een uur. Afgezien van de algemene toegangsprijs van VND 100.000, zijn er extra camera- of videokosten als je de show wilt fotograferen of filmen.

Adres: 57b, Dinh Tien Hoang Street, Hoan Kiem District, Hanoi
Shows: dagelijks 15:00, 16:10, 17:20, 18:30 en 20:00 uur

Tip – Beleef alle hoogtepunten van Hanoi (inclusief watterpoppentheater) met deze excursie: Hanoi City highlights

Interesse?

Unieke ervaringen zijn absoluut onze specialiteit bij Go2Vietnam.nl. Ons team van reisspecialisten bestaat uit gepassioneerde Vietnamreizigers. Deze bedrevenheid en opgedane kennis delen we graag met jou als medereiziger. Heb je een specifieke droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Stuur ons een bericht of bel ons voor meer informatie. Wij helpen jou graag verder!

Neem contact met ons op hier: contact ons


 

Vietnam reisblog

Inspiratie voor jouw Vietnam reis!

Op dit reisblog vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

Ga je reizen in Vietnam en ben je op zoek naar tips voor de leukste homestays of mooiste hotels? Tijdens onze studie reizen gaan we altijd op zoek naar de meest leuke en bijzondere adresjes.

De Golden Bridge ligt vlakbij de kuststad Da Nang en werd pas in juni 2018 geopend voor het publiek. De brug werd gebouwd om (nog) meer toeristen naar dit deel van het land te trekken.

Tijdens de trekking heeft Sapa echt een plek in ons hart veroverd. Ik heb nog nooit zo’n landschap gezien en je raakt er gewoon niet uitgekeken.