72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Reisverhalen Vietnam
Halong Bay mag je niet missen

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Halong Bay mag je niet missen

Tips en inspiratie voor een reis naar Vietnam

We hadden helemaal niet zo veel zin om naar Halong Bay te gaan. Juist omdat iedereen zei dat we er naar toe moesten. Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay! Halong Bay mag je niet missen! Zijn jullie al naar Halong Bay geweest, dat moet je gezien hebben! Waarom dan, vroegen wij meestal. Omdat je dit nergens anders in de wereld kunt zien, is dan het antwoord. Maar dat geldt ook voor de Keukenhof, de toren van Pisa of de kaasmarkt in Alkmaar. Naar Halong Bay gaan stond ons tegen.

Wij zagen het al voor ons: het barst er van de toeristenboten. Met toeristen die allemaal dezelfde foto willen maken van te duur betaalde uitzichten. Uitzichten die in werkelijkheid ook nog eens veel minder mooi zijn dan op de prachtige foto’s op internet.

Toch gingen we

We wilden het zelf meemaken. Dus maakten we een plan. Om te beginnen kozen we de beste periode om Halong Bay te bezoeken, dat is tussen juni en september. OK, het kan een keer slecht weer zijn, maar als je voordat je boekt de weersverwachting een beetje in de gaten houdt loop je weinig risico. Let wel op dat je in ieder geval de periode rond 1 mei ontwijkt, dan hebben veel Vietnamezen vrij en is het extra druk. Ze vormen een sprookjesachtig decor dat afhankelijk van waar je vaart, de tijd van de dag en het licht, van vorm verandert. Wij bleven foto’s maken!

Tip – op onze pagina ‘Het weer in Vietnam‘ kun je overigens alles lezen over de beste reistijd in Noord-Vietnam.

De eilandjes vormen een sprookjesachtig decor.

Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay!

Het is beter om een cruise vooraf te boeken

Wat je beter ook niet kunt doen is een halve dag tour boeken. Neem iets meer tijd en maak een cruise van 2 dagen (je slaapt 1 nacht op een jonk, zo heten de statige boten die voor de cruises worden gebruikt). Je ziet meer, het is rustiger en je krijgt meer waar voor je geld. En je wordt minder gefrustreerd. Veel halve dag tours zijn veel te duur. Je moet op eigen gelegenheid naar Halong Bay. Veel gedoe met ferry’s en bussen kosten je extra tijd en je bespaart amper geld.

Als je bij Halong Bay aankomt moet je zelf de entree voor het National Park (en je eten en drinken) betalen. Ook moet je zelf op zoek naar een gids. Alle goede gidsen zitten op cruises van meerdere dagen. Je verspilt veel energie en extra geld om uiteindelijk toch op een cruise met allemaal ‘individuele’ toeristen te zitten. Boek je busreis en cruise dus vooraf. Het is druk als je op de (juiste) pier staat, maar eenmaal op de boot keert de rust terug.

Tip – op onze pagina ‘Cruises in Halong Bay‘ vind je meer info over de cruiseboten die Go2Vietnam.nl tegen de laagste prijzen kan aanbieden.

Je slaapt 1 nacht op een jonk, zo heten de statige boten die voor de cruises worden gebruikt.

Deze bom bestendige grotten dienden ook als schuilplaats voor militaire leiders tijdens de oorlog.

De Vietnamezen maken dit gebied nog mysterieuzer

De Vietnamezen maken dit gebied nog mysterieuzer met spannende verhalen over het ontstaan. Vịnh Hạ Long betekent de baai van de dalende draak. De goden zouden draken hebben gestuurd om Vietnam tegen indringers te beschermen. De draken spuwden juwelen en jade in de zee en creëerden zo rotsachtige eilandjes om vijanden tegen te kunnen houden. Die draken hebben wij natuurlijk niet zien op onze cruise, maar ook zonder is er genoeg te beleven. Je vaart uren, vanaf de pier ga je diep het gebied in.

Wij gingen ook naar een lokaal vissersdorp. Dorp is een groot woord, het zijn bij elkaar liggende drijvende huisjes op het water. In ondiep water zoeken de vissers naar vis en krab. We hoorden dat sommige van de vissers hier geboren zijn en nog nooit op het vasteland zijn geweest. We kregen ook een glaasje zelfgemaakte rijstwijn. Ook bezochten we Hospital Cave bij Cat Ba Island.

De eilandjes hier hebben vreemde namen als Appelboom, Vechtende Haan, Gezicht van een Monster of Stenen Hond. In de oorlog werden hier soldaten verpleegd. De bom bestendige grotten dienden ook als schuilplaats voor militaire leiders. Er was voor de leiders zelfs een soort bioscoopje en een zwembad.

Zijn we blij dat we zijn gegaan?

Het landschap is adembenemend. Je kunt je eigenlijk vooraf niet goed voorstellen wat je gaat zien. Het gebied is 1500 vierkante kilometer groot! Zo’n 500 miljoen jaar geleden was dit een berggebied, dat langzaam onder water is gelopen. Nu is het een gigantisch meer met bijna tweeduizend grotere en kleine vreemd gevormde rotsen en kalkstenen eilanden, waarvan een deel door het water is uitgehold zodat er enorme grotten in zijn ontstaan. Ze vormen een surrealistisch en sprookjesachtig decor dat afhankelijk van waar je vaart, de tijd van de dag en het licht, van vorm verandert. Wij bleven foto’s maken!

Zijn wij blij dat we Halong Bay bezocht hebben? Ja zeker! Wij raden jullie echt allemaal aan om een boatcruise van 2 dagen door dit gebied in te plannen. Een bezoek aan Halong Bay maakt een reis naar Vietnam helemaal af. Doen dus!

Tip – Wil jij ook naar Halong Bay? Neem dan eens een kijkje naar de volgende cruises:

Je kunt je eigenlijk vooraf niet goed voorstellen wat je gaat zien.

Lekker relaxen met adembenemende uitzichten!

Met een sampan boot naar de Dark & Bright Caves.

Interesse?

Kijk eens bij onze rondreizen en bouwstenen en stel met ons jouw ideale privéreis op maat samen. Ontdek Vietnam tijdens een individuele rondreis bij Go2Vietnam.nl. Proef de Vietnamese keuken, vaar door Halong Bay en wandel door de Sapa. Wij bieden je een onvergetelijke, ontspannen reis waar je optimaal geniet van dit Aziatische land. Je slaapt in karakteristieke hotels, reist over de minder bereisde paden en ontdekt het authentieke Vietnam.

Lijkt jou dit te gek en zou je ook graag Halong Bay willen bezoeken op jouw reis door Vietnam neem dan contact met ons op. Stuur ons een bericht of bel ons voor meer informatie. Onze medewerkers helpen jou graag verder! Neem contact met ons op hier: contact ons


 

Vietnam reisblog

Inspiratie voor jouw Vietnam reis

Op dit reisblog vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

Tijdens de trekking heeft Sapa echt een plek in ons hart veroverd. Ik heb nog nooit zo’n landschap gezien en je raakt er gewoon niet uitgekeken.

Hanoi is een fantastische stad om rond te wandelen, maar op de fiets leer je een stad vaak op een heel andere manier kennen. Je komt op plekken waar je normaal niet snel zou komen.

De Hai Van Pass: een van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Vietnam. De 21 kilometer lange bergroute tussen Da Nang en Hué is er eentje voor in de boeken en eigenlijk een must als je het land bezoekt.