72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Slide thumbnail
Reisverhalen Vietnam
Golden Bridge in Da Nang: is het een aanrader?

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Golden Bridge in Da Nang: is het een aanrader?

Tips en inspiratie voor een reis naar Vietnam

Tijdens onze rondreis Vietnam kon een bezoek aan de gloednieuwe Golden Bridge in Da Nang niet ontbreken. Het bouwwerk wordt in nieuwsartikelen voorgesteld als een surreële brug waar je geniet van het spectaculaire uitzicht op de bergen. In deze blog vertel ik je meer over de middag die wij doorbrachten in Sunworld Bana Hills, het themapark waar de brug zich bevindt.

De Golden Bridge ligt vlakbij de kuststad Da Nang, Hue  en Hoi An en werd pas in juni 2018 geopend voor het publiek. De brug werd gebouwd om meer toeristen naar dit deel van het land te trekken. Dat is goed gelukt want het bouwwerk trekt dagelijks een hoop bezoekers. De brug is 150 meter lang en ligt 1400 meter boven de zeespiegel. De architecten wilden ‘een verbinding maken tussen hemel en aarde’. Het is bedoeld als de handen van god die een gouden draad vastpakken. Op die gouden draad kun je dus wandelen. De twee handen zien eruit als steen, maar zijn gemaakt van staal en glasvezel. Bovendien zijn de handen bewust ‘oud’ gemaakt, alsof ze al heel lang de brug ondersteunen. Het duurde ongeveer een jaar om de brug te bouwen.

Verrassing – het is veel meer dan een brug

Wij dachten om snel een bezoekje te brengen aan de brug. Dat is even anders uitgedraaid. De Golden Bridge is maar een klein onderdeel van een gigantisch complex dat de naam Sunworld Bana Hills draagt. Het begon allemaal in in 1919. Franse kolonisten bouwden een resort op de top van de groene bergen Ba Na Hills. Het werd toen gebruikt als vakantiebestemming voor Franse toeristen. Intussen is het resort uitgebouwd tot een soort van thema/fantasiepark, heel populair onder lokale toeristen. Wij waren er op zondag en het krioelde van het volk.

De kabelbaan van Ba Na Hills met uitzicht op de bergen

De ingang van het park is aan de voet van de berg. Je kunt naar boven in etappes via kabelbanen en een mini trein. Eén van de kabelbanen is 5,8 km lang en is hiermee de langste non-stop kabelbaan ter wereld. Onderweg heb je uitzicht op de prachtige bergen en kleine watervallen. Eenmaal aangekomen wandel je even het hoekje om en volg je de andere toeristen op weg naar de brug.

De Golden Bridge in Vietnam

Wij vonden de Golden Bridge in Da Nang heel mooi, maar kleiner dan verwacht. We wandelden op de brug wat een leuke ervaring is, maar we hadden geen uitzicht vanuit de hoogte op de brug. Dat uitzicht is natuurlijk het allermooiste en wordt altijd getoond op foto’s. Het was jammer dat de ene kabelbaan, waar je uitzicht hebt op de brug, net gesloten was. Bovendien was het net heel mistig (wat uiteraard normaal is in de bergen) en kon je vanop de brug niets zien van de groene omgeving.

Twijfel niet om, na een bezoekje aan de brug, de kabelbaan te nemen naar de top van de berg. Daar is eigenlijk het centrale gedeelte van Sunworld Bana Hills, waar alles zich afspeelt. Wij konden onze ogen niet geloven. We hadden het gevoel dat we in een soort van Disneyland terecht kwamen. Er is zoveel te doen!

Entertainment op de top van de Bana Hills

Eerst en vooral is er een indoor fantasiepark waar je je uren kunt vermaken. Attracties zoals een carrousel, botsauto’s, een klimmuur, een doolhof, een Jurassic-park ruimte… er is zoveel te doen. Verder vind je op de top van de berg veel entertainment, een wassenbeeldenmuseum (zoals Madame Tussauds), een nagebouwd Frans dorpje, een wijnkelder, hot dog kraampjes, chique restaurants, hotels,… Helemaal niet wat we hadden verwacht.

Conclusie: is de Golden Bridge in Da Nang een aanrader?

We hadden het ons iets unieker voorgesteld. We dachten dat er enkel een spectaculaire brug zou zijn in het midden van de bergen en niets er rond. In plaats daarvan kwamen we in een soort van pretpark terecht. SunWorld Bana Hills was een enorme verrassing voor ons, maar niet per sé in de slechte betekenis van het woord. Wij hadden uiteindelijk een leuke dag en hebben ons goed geamuseerd.

Omdat wij zo verrast waren doordat er zoveel te doen is, zijn wij langer in het thema park geweest dan voorzien. Het is zonde om enkel de Golden Bridge te bekijken en meteen te vertrekken. We zijn er een volledige namiddag geweest en dat was eigenlijk nog te kort om alles te kunnen doen. Je kunt er makkelijk een hele dag rondlopen.

Hoe geraak je er en wat kost het?

Sunworld Bana Hills, en dus ook de Golden Bridge, bevindt zich op ongeveer 20 kilometer van de kustplaats Da Nang. Als je in Da Nang of Hoi An overnacht, kun je dus makkelijk een taxi nemen vanuit je hotel. Je bent ongeveer 20 minuten onderweg. Een andere leuke mogelijkheid is om een dagtour te boeken vanuit Da Nang of Hoi An. Voor meer informatie klik hier: Bana Hills & The Golden Bridge

Het is niet mogelijk om enkel de brug te bezoeken. Je koopt een toegangsticket voor het themapark Sunworld Bana Hills. De ingang is aan de voet van de berg. Daar betaal je de toegangsprijs van 700.000 dong (ongeveer 26 euro). Je kunt het ticket ook vooraf ergens in een reisbureau kopen, dan hoef je niet aan te schuiven in de rij als het druk is. Natuurlijk is het veel geld als je enkel de brug wilt zien. Anderzijds is alles in de prijs inbegrepen en kun je er ook gewoon een leuke dag van maken. De kabelbanen, de attracties in het indoor avonturenpark, de bobslee… de meeste attracties zijn in de prijs inbegrepen. Zoals je dat in onze pretparken ook hebt, is eten en drank veel duurder. Je betaalt al snel het dubbele dan gewoonlijk.

Tip – Wil je meer weten over bepaalde bestemmingen in Centraal-Vietnam kijk dan naar onze volgende pagina’s:

Heb je vragen?

Unieke ervaringen zijn absoluut onze specialiteit bij Go2Vietnam.nl. Ons team van reisspecialisten bestaat uit gepassioneerde Vietnamreizigers. Deze bedrevenheid en opgedane kennis delen we graag met jou als medereiziger. Heb je een specifieke droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan zeker contact op met één van onze reisspecialisten.

Stuur ons een bericht of bel ons voor meer informatie. Onze medewerkers helpen jou graag verder! Neem contact met ons op hier: contact ons


 

Vietnam reisblog

Inspiratie voor jouw Vietnam reis!

Op dit reisblog vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

De Hai Van Pass: een van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Vietnam. De 21 kilometer lange bergroute tussen Da Nang en Hué is er eentje voor in de boeken en eigenlijk een must als je het land bezoekt.

Banh mi betekent zoiets als deeg of brood in het Vietnamees. En dat de Vietnamezen brood eten (vooral stokbrood en pistolet) komt door de Franse koloniale overheersing aan het eind van de 19e eeuw.

Als er één plek is waarvoor het waard is de reis naar Vietnam te maken, dan is dat de omgeving van Nin Binh. En dan met name het gebied Tam Coc.