Het antwoord is ja! Dat is voor iedereen die niet veel zin heeft om verder te lezen. De Golden Bridge in Da Nang is een aanrader. Maar er is meer dat je misschien wel wilt weten……

Da Nang, Hoi An en Hue zijn de kustplaatsen in Centraal-Vietnam die op veel belangstelling en bezoekers kunnen rekenen. En die willen allemaal heel graag naar het strand, en gelijk hebben ze. Maar, sommige reizigers willen na een paar dagen in de zon bakken of tegen de golven op zwemmen ook weleens iets anders. In Danang hebben ze daarop ingespeeld.

Zit je nu aan het strand van Da Nang en ben je op zoek naar ‘iets anders’, lees dan vooral verder, maar weet ook dat Danang de Marble Mountains heeft. Die liggen in de stad en bijna aan het strand. Het is een heuvelrug met 5 toppen die -als je naar boven gaat- verrassend veel natuur, grotten en sfeervolle boeddhistische en hindoe altaartjes voor je in petto hebben.

Marble Mountains grot Danang Centraal-Vietnam
Er zijn 6 grote grotten met boeddhistische en hindoe tempels op Marble Mountains

Spirituele plek

Er zijn behoorlijk wat ‘shrines’ omdat Marble Mountain al sinds mensenheugenis een belangrijke spirituele plek voor de Vietnamezen is. De koningen van de Ngyuen dynastie lieten er al tempeltjes bouwen.

Vooral de 6 grotere grotten zijn erg interessant. Onze tip: Huyen Khong is de grootste grot en er valt prachtig licht door het ingestorte gewelf. In deze grot was trouwens tijdens de Vietnamoorlog een geheim veldhospitaal.

We dwalen een beetje af. Terug naar Golden Bridge…..

Bana Hills Golden Bridge Danang Centraal-Vietnam
Het spectaculaire uitzicht bij de Golden Bridge op Ba Na Hills
Kabelbaan trein Ba Na Hills Golden hands bridge Danang Centraal-Vietnam
Een van de kabelbanen naar de top van de Ba Na Hills

De handen van God

Op mooie dagen kijk je vanaf de Golden Bridge diep de beboste en heuvelachtige binnenlanden achter Da Nang in. Eerlijk gezegd, als het eens een dagje regent als je in Danang bent, ga dan niet naar de Golden Bridge, vanwege de mist en de regen heb je dan geen goed uitzicht.

Al mag die Golden Bridge er zelf ook zijn. De brug wordt gedragen door twee enorme handen, die de handen van God moeten voorstellen. Het geheel symboliseert de mysteries van de natuur. Vooruit dan maar. Belangrijker is dat de brug 150 meter lang is en op 1.414 meter boven de zeespiegel hangt.

Aan onze foto’s zie je al dat er een kabelbaan is en dat je niet eindeloos trappen hoeft te klimmen om boven te komen. Die kabelbaan gaat naar Sun World Ba Na Hills.

Moet ik dat ook weten, denk je nu. Het antwoord is weer ja. Je kunt namelijk alleen via Sun World Ba Na Hills naar de Golden Bridge.

Ba Na Hills Golden Hands Bridge Danang Centraal-Vietnam
Het ziet er van bovenaf uit als een middeleeuws Frans dorp in de zomerse Alpen

Ban Na Hills

De Fransen hadden (toen Vietnam nog een Franse kolonie was) snel door dat de Ba Na Hills een mooie en koele plek zijn om even een paar dagen vakantie te houden. Daarom bouwden ze hier een resort. Je zou kunnen zeggen dat het uit de hand liep, want inmiddels staat hier op de Ba Na Hills een heel pretpark, een soort Disneyland.

Dat pretpark ziet er van bovenaf uit als een middeleeuws Frans dorp in de zomerse Alpen. Verder heeft het een invulling die je kunt raden bij een Disney-achtig pretpark. Er is een fantasiepark gebaseerd op de boeken van Jules Verne, er is een wassenbeeldenmuseum, allerlei attracties die hoog en snel gaan, klimmuren, een doolhof, theatershows, en natuurlijk volop gelegenheid om te eten en drinken.

Er zijn meerdere kabelbanen die naar verschillende hoogtes en locaties op de berg gaan. De langste kabelbaan is met 5.771 meter ook meteen de langste non-stop kabelbaan ter wereld. Maak je dat dus ook mee. Het uitzicht is helemaal top. Je ziet de uitgestrekte heuvels en Danang (dat trouwens op 20 km ligt).

Wil je eerst naar de Golden Bridge, neem dan de ingang met de naam Hoi An Station. Wil je eerst naar het pretpark, ga dan naar de ingang Suoi Mo Station. Je kunt denken: waarom zou ik naar een pretpark in Vietnam gaan? Het punt is, je bent er al. Neem dus vooral nog de kabelbaan omhoog die je naar het pretpark op de heuvel brengt.

Kabelbaan trein Ba Na Hills Golden hands bridge Danang Centraal-Vietnam
Je kunt je op de Ba Na Hills verplaatsen met de kabelbaan en het treintje
Bana Hills Golden Bridge Danang Centraal-Vietnam
Deze foto wil je zelf toch ook gemaakt hebben: vanaf de Golden Bridge

Die foto wil je maken!

Kortom: wil je naar de Golden Bridge dan krijg je er een heleboel bij.

Is dat erg? Helemaal niet. Je bent er toch en een bezoek aan dat vreemde Franse dorp op de top van de heuvel is wel bijzonder. Het is niet echt, maar het ziet er wel mooi uit. Bovendien je hebt er al entree voor betaald. Alleen voor sommige attracties, zoals bijvoorbeeld het wassenbeeldenmuseum, betaal je nog een aparte toeslag. Maar met je ticket voor de Golden Bridge kun je dus een heleboel extra doen.

Wil je alleen de Golden Bridge doen? Kan ook, dan neem je dus de kabelbaan bij Hoi An Station die rechtstreeks naar de Golden Bridge voert. OK, dat kost je dan relatief veel geld (zo’n 30 euro), maar je hebt de keuze!

Zeg nou eerlijk, je bent in Da Nang, dan wil je toch tussen die enorme handen door gelopen hebben….. Die foto wil je maken!

Boedha Ba Na Hills Golden hands Bridge Danang Hue
Boeddhabeeld op de Ba Na Hills
Ba Na Hills Golden hands bridge Danang Hue Centraal-Vietnam
Is dit Vietnam? Op de top van de Ba Na Hills ligt een nagebouwd Frans stadje

Meer weten?

Lijkt jou dit te gek en zou je ook graag de Golden Bridge willen bezoeken, neem dan contact met ons op. Stuur een bericht of bel ons (+31 (0) 970 1020 4117) voor meer informatie.

Wij helpen jou graag verder!

Individuele rondreizen

21-daagse rondreis Het beste van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
4.8 (1 Recensies)

19-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
4.9 (2 Recensies)

21-daagse rondreis Vietnam Compleet

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Phong Nha, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
0 (Geen recensie)