Goed dat je dit leest! Dit blog gaat over onze favoriete waterval. Nou ja, gemakkelijk gezegd, want wij denken dat het de meest geliefde waterval in Vietnam van iedereen is. Waarschijnlijk eerdaags ook van jou! Waarom?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: kijk maar eens naar de foto’s. Vooral die van bovenaf zorgen ervoor dat je hier meteen naartoe wilt. Het water dendert over verschillende getrapte niveaus 30 meter naar beneden. De hoger gelegen plateaus van de waterval liggen verder naar achter. Het maakt het geheel nog dramatischer en het verhoogt de schoonheid van Ban Gioc. Wat helpt is dat de waterval midden in de jungle ligt. Het lijkt of de planten en bomen over de waterval willen groeien, maar er niet in slagen omdat het water ze tegenhoudt.

Ban Gioc waterval Cao Bang Noord-Vietnam
Ban Gioc waterval – De mooiste van Vietnam? Ja!

Als je iets verder weg staat van de waterval, ontdek je dat er naast de grote waterval nog een kleinere versie is. Met het water van beide watervallen wordt is een natuurlijk meer gecreëerd. Erboven zie je rijstvelden, verder daarachter de bergen. Kortom: het is prachtig!

Waar ligt de Ban Gioc waterval?

Ban Gioc ligt in het noordoosten van Vietnam, in de provincie Cao Bang, op de grens met China. Deze ietwat afgelegen ligging zorgt er voor dat het bij deze waterval meestal niet heel erg druk is. Zelfs Chinezen en Vietnamezen uit de omgeving lijken de waterval maar moeilijk te kunnen vinden.

En dat is mooi, want je hoeft dus niet in de rij te staan om hier de mooiste foto’s te kunnen maken.

Hoe kom ik bij de Ban Gioc waterval?

Wij regelen altijd eigen vervoer. Dat is echt een stuk gemakkelijker dan de bus pakken in Cao Bang (een stad die op een kleine 100 kilometer van Ban Gioc ligt). Met eigen vervoer kun je niet alleen meteen naar de waterval, maar kun je meteen een paar andere mooie dingen in dit gebied bezoeken, of stoppen bij bezienswaardigheden die tussen Ban Gioc en Hanoi liggen. De waterval ligt op zo’n 350 kilometer van Hanoi.

Een andere (hele slimme) manier om bij de waterval te komen, is deze onderdeel te maken van je motoravontuur de Ha Giang Loop. Je hoeft niet zelf te rijden, maar maakt achterop de motor met een ervaren bestuurder een meerdaagse tocht door dit geweldige stuk Vietnam.

Waterval
Ban Gioc ligt in het noordoosten van Vietnam, in de provincie Cao Bang, op de grens met China
Ha Giang Loop Easy Riders Noord-Vietnam
Vergeet niet dat niet alleen de waterval geweldig is, maar ook de hele omgeving

Wanner kan ik het beste naar de Ban Gioc waterval gaan?

Als je het voor het kiezen hebt, ga dan tussen augustus en oktober. Dat is het einde van de regentijd en dan is er het meeste water. De kleuren van de waterval zijn dan prachtig. We zeggen er meteen bij, ook in andere tijden van het jaar is de waterval de moeite waard, want deze valt nooit droog.

Vergeet niet dat niet alleen de waterval geweldig is, maar ook de hele omgeving. Wij zijn er op meerdere momenten in het jaar geweest en we zijn nog nooit teleurgesteld. Het is echt een aanrader!

Wil je deze waterval ook bezoeken?

Neem dan eens een kijkje bij de volgende reizen die wij aanbieden:

Meer weten?

Lijkt jou dit te gek? Neem dan contact met ons op. Stuur een bericht of bel ons (+31 (0) 970 1020 4117) voor meer informatie.

Wij helpen je graag verder!

Individuele rondreizen

21-daagse rondreis Het beste van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
4.8 (1 Recensies)

19-daagse rondreis Hoogtepunten van Vietnam

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
4.9 (2 Recensies)

21-daagse rondreis Vietnam Compleet

Hanoi, Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Phong Nha, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne
0 (Geen recensie)