257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
VIETNAM REISBLOG
Inspiratie voor jouw Vietnam reis!

Vietnam Blog

INSPIRATIE VOOR JOUW VIETNAM REIS!

Wandel door de groene rijstvelden in het noorden, geniet in Centraal-Vietnam van de relaxte sfeer en ervaar het bruisende zuiden. Ook aan strand is geen gebrek in Vietnam. In Centraal-Vietnam ervaar je het echte hutje op een eiland gevoel op Palmeneiland en dan zijn er nog de idyllische eilandjes in het zuiden met witte stranden en wuivende palmen. De lokale bevolking van Vietnam is ontzettend gastvrij waardoor wij ons er meteen thuis voelden.

Op dit reisblog vind je allerlei Vietnam reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen. Ook lees je hier naast onze eigen Vietnam tips, die van onze reizigers terug.

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

We hadden helemaal niet zo veel zin om naar Halong Bay te gaan. Juist omdat iedereen zei dat we er naar toe moesten. Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay!

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

Wat stel je je voor als je voor het eerst naar Vietnam gaat? Drukke straatjes met handel in Hanoi, veel fietsen en brommertjes. Mensen met zo’n driehoekige rieten hoed tegen de zon.

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

Banh mi betekent zoiets als deeg of brood in het Vietnamees. En dat de Vietnamezen brood eten (vooral stokbrood en pistolet) komt door de Franse koloniale overheersing aan het eind van de 19e eeuw.

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

Het is moeilijk voor te stellen, maar de grootste grot ter wereld werd pas kort geleden ontdekt. De Hang Son Doong in Vietnam is een indrukwekkend natuurfenomeen

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

Wil je de waarheid horen? We hadden helemaal niet zo veel zin om naar Halong Bay te gaan. Juist omdat iedereen zei dat we er naar toe moesten. Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay!

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

Niemand hier is van plan de pret te laten bederven door wat neerslag. Schijnbaar laten ze zich in Hanoi niet zo maar van de wijs brengen. Het is zaterdagavond en dus moet er worden genoten.