72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Reisverhalen Vietnam
Tips en inspiratie voor jouw reis!

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Reisverhalen Vietnam

Tips en inspiratie voor een rondreis naar Vietnam

Op dit reisblog vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op jouw reis in Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen. Ook lees je hier naast onze eigen Vietnam tips, die van onze reizigers terug.

Wandel door de groene rijstvelden in het noorden, geniet in Centraal-Vietnam van de relaxte sfeer en ervaar het bruisende zuiden. Ook aan strand is geen gebrek in Vietnam. In Centraal-Vietnam ervaar je het echte hutje op een eiland gevoel op Palmeneiland en dan zijn er nog de idyllische eilandjes in het zuiden met witte stranden en wuivende palmen. De lokale bevolking van Vietnam is ontzettend gastvrij waardoor wij ons er meteen thuis voelden.

Het is moeilijk voor te stellen, maar de grootste grot ter wereld werd pas kort geleden ontdekt. De Hang Son Doong in Vietnam is een indrukwekkend natuurfenomeen

Wil je de waarheid horen? We hadden helemaal niet zo veel zin om naar Halong Bay te gaan. Juist omdat iedereen zei dat we er naar toe moesten. Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay!

Niemand hier is van plan de pret te laten bederven door wat neerslag. Schijnbaar laten ze zich in Hanoi niet zo maar van de wijs brengen. Het is zaterdagavond en dus moet er worden genoten.

De foto’s zijn wereldberoemd, waarin winkeleigenaren, caféhouders en inwoners alsof het de normaalste zaak van de wereld is, hun spullen opbergen om een trein door de nauwe, drukke straat te laten passeren.

Er zijn twee dingen die Ho Chi Minh City tot zo’n ontzettend bijzondere stad maken: de ontelbare hoeveelheid scooters in het verkeer, en natuurlijk het fantastische aanbod aan overheerlijk streetfood.

Tijdens de trekking heeft Sapa echt een plek in ons hart veroverd. Ik heb nog nooit zo’n landschap gezien en je raakt er gewoon niet uitgekeken.

We hadden helemaal niet zo veel zin om naar Halong Bay te gaan. Juist omdat iedereen zei dat we er naar toe moesten. Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay!

Wat stel je je voor als je voor het eerst naar Vietnam gaat? Drukke straatjes met handel in Hanoi, veel fietsen en brommertjes. Mensen met zo’n driehoekige rieten hoed tegen de zon.

Banh mi betekent zoiets als deeg of brood in het Vietnamees. En dat de Vietnamezen brood eten (vooral stokbrood en pistolet) komt door de Franse koloniale overheersing aan het eind van de 19e eeuw.

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is vaak het startpunt voor een rondreis door Vietnam en de ideale uitvalsbasis om andere hoogtepunten in het noorden te bezoeken.

Phu Quoc island is de perfecte plek om je reis door Vietnam af te sluiten of te onderbreken. Dit fijne eiland wil je niet overslaan tijdens je rondreis!

Als er één plek is waarvoor het waard is de reis naar Vietnam te maken, dan is dat de omgeving van Nin Binh. En dan met name het gebied Tam Coc.

De Golden Bridge ligt vlakbij de kuststad Da Nang en werd pas in juni 2018 geopend voor het publiek. De brug werd gebouwd om (nog) meer toeristen naar dit deel van het land te trekken.

Hanoi is een fantastische stad om rond te wandelen, maar op de fiets leer je een stad vaak op een heel andere manier kennen. Je komt op plekken waar je normaal niet snel zou komen.

Ga je reizen in Vietnam en ben je op zoek naar tips voor de leukste homestays of mooiste hotels? Tijdens onze studie reizen gaan we altijd op zoek naar de meest leuke en bijzondere adresjes.

De Vietnamese loempia’s op de markt zijn best lekker. Maar je moet naar Vietnam als je de echte smaken van het culinaire land wil proeven.

Er zijn veel mooie dingen om te doen en te zien in de sfeervolle stad Hanoi en het Thang Long Waterpoppentheater staat daarbij met stip bovenaan.

Bizar Dalat: Crazy House is een huis dat, zoals de naam al doet vermoeden, nogal gek is. Voor het minder bekende 100 roof bar is dat zeker niet anders!

De Hai Van Pass: een van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Vietnam. De 21 kilometer lange bergroute tussen Da Nang en Hué is er eentje voor in de boeken en eigenlijk een must als je het land bezoekt.

Het is een plek die steeds vaker op de radar van natuurliefhebbende backpackers verschijnt, maar nog niet compleet overwelmed is door toeristische hoogbouw en dure hotels.

Als je naar Sapa gaat met het plan om hier een mooie hike te maken, dan komt Mount Fansipan ongetwijfeld een aantal keer voorbij zeilen.

Fruit gedijt goed in het vruchtbare landschap van Vietnam. Er wordt daardoor veel fruit verbouwd. Een deel daarvan wordt geëxporteerd, maar er wordt ook heel veel fruit gegeten in Vietnam.

De Vietcong tunnels (Cu Chi Tunnels) in Vietnam is een bestemming die mij altijd al gefascineerd heeft en al lang hoog op mijn bucket list stond.

Welke route je ook aflegt in Vietnam, één ding is zeker; je zult grote afstanden moeten afleggen. Dit kan volgens ons het beste op twee manieren, namelijk vliegen of met de nachttrein.