72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Slide thumbnail
Bestemmingen in Vietnam
Informatie & tips

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Bestemmingen in Vietnam

Informatie & tips

Ben je op zoek naar informatie en tips over de leukste bestemmingen in Vietnam? Dan zit je hier goed. Op deze pagina kun je ontdekken wat de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam zijn, onderverdeeld per regio. Per bestemming vind je hier uitgebreide reisgidsen met de leukste bezienswaardigheden, eetgelegenheden, hotels en praktische informatie over vervoer en excursies.

Hieronder vind je veel handige tips en informatie voor de leukste bestemmingen in Noord-Vietnam, Centraal-Vietnam en Zuid-Vietnam.

De leukste bestemmingen

Noord-Vietnam

De leukste bestemmingen

Centraal-Vietnam

De leukste bestemmingen

Zuid-Vietnam


Populaire bestemmingen in Vietnam

Vietnam is een populaire bestemming vanwege de enorme hoeveelheid toffe bezienswaardigheden. Jaarlijks komen er weer nieuwe plekjes bij, die voorheen niet toegankelijk waren voor toeristen. Bestaande toeristische hotspots blijven zich verder ontwikkelen, waardoor hier ook telkens meer toeristen op afkomen.

Dit zijn de populairste bestemmingen in Vietnam van 2021!

Halong Bay

Halong Bay is zonder enige twijfel een van de meest bijzondere plekken die je kunt zien. Niet alleen in Vietnam, nee overal! Het gebied is 1500 vierkante kilometer groot!

Lees hier alles over Halong Bay

Ninh Binh

Ninh Binh wordt ook wel het Halong Bay van de binnenlanden genoemd. Het is een schitterend gebied vol steile karstbergen tussen uitgestrekte rijstvelden, met kronkelende rivieren.

Lees hier alles over Ninh Binh

Sapa

Sapa is een voormalige Frans “Hill Station”, gelegen in het ruige Tonkinese Alpen en omgeven door weelderige valleien en groene rijstvelden. Sapa is een van de meest traditionele stukjes Vietnam.

Lees hier alles over Sapa

Can Tho (Mekong Delta)

Can Tho is de grootste stad ten zuiden van Ho Chi Minh en tevens de grootste stad in de Mekong delta. De stad ligt aan de zuidoever van de Hau rivier, een van de 9 armen van de Mekong rivier.

Lees hier alles over Can Tho (Mekong Delta)

Hoi An

Hoi An – een van de UNESCO World Heritage Sites van Vietnam – is beroemd om zijn prachtig bewaard gebleven architectuur, de oude geplaveide straatjes en schilderachtige locatie aan de rivier.

Lees hier alles over Hoi An

Phu Quoc

Phu Quoc island is de perfecte plek om je reis door Vietnam af te sluiten of te onderbreken. De turquoise zee, vele palmbomen en idyllische zandstranden maken het een populaire bestemming.

Lees hier alles over Phu Quoc

Phong Nha Ke Bang National Park

Phong Nha Ke Bang National Park is minder populair als andere bestemmingen op deze lijst, maar het heeft iets bijzonders te bieden dat je verder nergens in Vietnam tegenkomt, namelijk waanzinnig grotten.

Lees alles over Phong Nha Ke Bang National Park

Mui Ne

Mui Ne is vooral nog het terrein van zelfstandige reizigers die het leuk willen hebben maar niet kieskeurig zijn qua accommodatie. Al neemt het aantal betere en luxere hotels en resorts snel toe.

Lees hier alles over Mui Ne

Mai Chau

In Mai Chau viel Vietnam voor ons op zijn plek. Als groen je favoriete kleur is, moet je hier zijn. Afhankelijk van het seizoen natuurlijk, zijn de rijstvelden hier prachtig groen.

Lees hier alles over Mai Chau