72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Visum voor Vietnam
Handige tips en reisinformatie

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Visum voor Vietnam

Handige tips en reisinformatie

Reizigers die Vietnam willen bezoeken dienen er zelf zorg voor te dragen te beschikken over de juiste reisdocumenten. Hieronder vindt je informatie over de benodigde reisdocumenten zoals bekend op moment van schrijven.

Voor een reis naar Vietnam heb je een paspoort nodig. Dit paspoort moet minimaal nog zes maanden geldig zijn na terugkomst van de reis. Tevens heb je een visum nodig voor Vietnam.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een visum aan te vragen:

1. Online aanvraag van een e-visa

De eenvoudigste en snelste manier om het visum voor Vietnam aan te vragen is online. Je vraagt dan een e-visum aan. Zowel reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen via deze link gemakkelijk het e-visum aanvragen. Klik vervolgens op “personally apply for e-visa” om de aanvraagprocedure te starten.

Het gaat hierbij enkel om een visum voor maximaal 30 dagen en single entry. De kosten hiervoor zijn US$ 27,- per visum, online te betalen via creditcard.

2. Zelf regelen via Ambassade van Vietnam

Je kunt ervoor kiezen het visum voor Vietnam zelf te regelen bij de ambassade van Vietnam in Den Haag of Brussel. Je kunt het echter ook uitbesteden aan een visumdienst, die daarvoor uiteraard bemiddelingskosten in rekening brengt.

Zij gaan dan voor je naar de betreffende ambassade, staan vervolgens in de rij om jouw aanvraag in te dienen, en halen ten slotte jouw paspoort-met-visum ook weer bij de ambassade op. Dit scheelt je een hoop rompslomp.

3. Bij aankomst in Vietnam

Het visum voor Vietnam kan eventueel óók verkregen worden bij aankomst op de luchthaven van Hanoi of Ho Chi Minh Stad.

Let op: om het visum bij aankomst te verkrijgen heb je wél altijd een autorisatiebrief nodig. Deze brief kan Go2Vietnam.nl voor je regelen, nadat je de reis geboekt hebt. Hiervoor hebben we dan een kopie (scan) van jouw paspoort nodig. Houdt er rekening mee dat deze autorisatiebrief pas op zijn vroegst 20 dagen voor aankomst in Vietnam kan worden uitgegeven.

Het visum bij aankomst op de luchthaven kost USD 25 en behalve de hierboven genoemde autorisatiebrief dien je 2 pasfoto’s mee te nemen. Houdt er echter rekening mee dat het in het hoogseizoen (zomermaanden en kerstperiode) een tijdrovende en chaotische zaak kan zijn om het visum bij aankomst te verkrijgen.

Let op: Reizigers die per boot (bv. vanuit Cambodja) of over land in Vietnam aankomen zijn te allen tijde verplicht om vóóraf hun Vietnamese visum te regelen!


Heb je vragen of hulp nodig?

Ons team van reisspecialisten bij Go2Vietnam.nl bestaat uit gepassioneerde Vietnam-reizigers. Deze bedrevenheid en opgedane kennis delen we graag met jou als medereiziger. Heb je vragen, een specifieke reis in gedachten of wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen en helpen je heel graag verder met het plannen van jouw rondreis naar Vietnam!

Zie ook ons aanbod van prachtige reizen, bouwstenen en excursies in Vietnam:

Rondreizen in Vietnam  |   Bouwstenen in Vietnam  |   Excursies in Vietnam


Ook interessant!

De mooiste bestemmingen en leuke reisverhalen

Vind allerlei Vietnam reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

Welke plekken bezoek jij?

Bestemmingen in Vietnam

Inspiratie voor jouw Vietnam reis!

Ontdek Vietnam op ons reisblog