72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Reizen en COVID-19 in Vietnam
Handige tips en reisinformatie

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Reizen en Covid-19 in Vietnam

Handige tips en reisinformatie

Lees hier het laatste reisadvies en informatie over het reizen naar Vietnam tijdens de coronacrisis.

Sinds het begin van de uitbraak van Covid-19 heeft Vietnam de situatie nauwlettend gevolgd en een reeks proactieve, uitgebreide maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in het land tegen te gaan.

Tot dusver is Vietnam goed de coronapandemie doorgekomen, maar sinds mei 2021 stijgt het aantal besmettingen in Vietnam behoorlijk. Naast de Britse en Indiase variant zijn er in Vietnam nog vijf andere vairanten aangetroffen. Door deze nieuwe hoge aantallen besmettingen blijven de grenzen in Vietnam vooralsnog gesloten voor buitenlanders. Er zijn amper internationale vluchten beschikbaar.

Iedereen die wel wordt toegelaten moet verplicht in een gecontroleerde quarantaine van 14 dagen. Daarnaast wordt je ook getest op het coronavirus.

Nieuws uit Vietnam (Juli 2021)

Na een goede periode nemen de besmettingen sinds Juni 2021 behoorlijk toe. Hanoi is momenteel zelfs in lock-down en heeft te maken met het hoogste aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie, vooral de delta-variant ontwikkelt zich snel in Vietnam.

De verwachting is dat de regering eist dat eerst 100 miljoen Vietnamezen gevaccineerd moeten zijn voor ze de grenzen voor toerisme gaan openen. In Vietnam staat het vaccinatieprogramma nog in de kinderschoenen, dit proces kan lang duren – net als veel Aziatische landen lopen ze hier een jaar achter op het vaccinnatiebeleid van Europa.

De voorspellingen zijn daarom dat Vietnam pas eind 2021 zal open gaan voor toerisme, maar laten we hopen dat dit eerder gebeurt.

De grenzen in Vietnam blijven vooralsnog gesloten voor buitenlanders. Er zijn amper internationale vluchten beschikbaar. Enkel buitenlanders met een geldig visum komen Vietnam in. Zij zijn verplicht in een gecontroleerde quarantaine van 14 dagen. Daarnaast wordt je ook getest op het coronavirus.

Hieronder een weergave van de huidige situatie volgens onze laatste berichten:

– Vluchten ten tijde van Covid-19

Momenteel vliegen er bijna geen internationale vluchten naar / van Vietnam, vanuit Nederland en België.

– Transport binnen Vietnam ten tijde van Covid-19

Transport binnen Vietnam is mogelijk, maar erg beperkt.

Reisadvies Naar Vietnam reizen of niet?

Tot zo ver is de Vietnamese regering heel voorzichtig geweest en heeft er alles op alles gedaan om corona in Vietnam uit te sluiten. Dit heeft geresulteerd dat Vietnam een positieve economische groei heeft en zelfs één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Hierna kijkend, verwachten wij niet dat de Vietnamese regering zonder duidelijke data en garanties de grenzen op korte termijn gaat openen.

We houden de corona-situatie in Vietnam nauwlettend in de gaten. Wil je graag gedetailleerde informatie over Vietnam? Dan staan we je telefonisch graag te woord.

Je kunt ons bereiken via info@go2vietnam.nl of telefonisch/Whatsapp +66 82 955 5933

Voor officieel reisadvies raden we je aan om de website van de Nederlandse/Belgische regering raad te plegen:

Tip – Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ga goed voorbereid op reis naar Vietnam: Vaccinaties en gezond op reis

Reizen naar Vietnam na Corona met Go2Vietnam.nl

Ondertussen bouwen wij door aan ons aanbod van rondreizen en bouwstenen naar Vietnam en kunnen we niet wachten om je onze mogelijkheden om op vakantie te gaan naar Vietnam te laten zien. We maken jouw rondreis uiteraard helemaal op maat en verrassen je graag met onderdelen uit onze vele originele belevingsitems.

Onze Vietnam-reisspecialist Jack van Lieshout helpt je graag en zoekt alles voor je uit.


Heb je vragen of hulp nodig?

Ons team van reisspecialisten bij Go2Vietnam.nl bestaat uit gepassioneerde Vietnam-reizigers. Deze bedrevenheid en opgedane kennis delen we graag met jou als medereiziger. Heb je vragen, een specifieke reis in gedachten of wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen en helpen je heel graag verder met het plannen van jouw rondreis naar Vietnam!

Zie ook ons aanbod van prachtige reizen, bouwstenen en excursies in Vietnam:

Rondreizen in Vietnam  |   Bouwstenen in Vietnam  |   Excursies in Vietnam


Ook interessant!

De mooiste bestemmingen en leuke reisverhalen

Vind allerlei Vietnam reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

Welke plekken bezoek jij?

Bestemmingen in Vietnam

Inspiratie voor jouw Vietnam reis!

Ontdek Vietnam op ons reisblog