257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
Rondreizen in Vietnam
5-daagse rondreis Ho Chi Minh City & de Mekong Delta

Vanaf

€284

5-daagse rondreis Ho Chi Minh City & de Mekong Delta

Individuele rondreis door Zuid-Vietnam

De kunst van reizen is zoveel mogelijk mee te maken, in zo min mogelijk tijd. Tenzij je natuurlijk geld en tijd als water hebt, dan maakt het niet uit. Voor al die anderen is er deze handige en compacte 5-daagse tour die je het zuiden van Vietnam snel en goed laat ontdekken. Je gaat naar Ho Chi Minh City (ook nog altijd Saigon genoemd), naar de markten en China Town.

Je ziet de beroemde Cu Chi Tunnels en je ontdekt de Mekong Delta, dat mogelijk het meest authentieke deel van Vietnam is.

De Mekong Delta is een gigantisch (bijna 40 duizend vierkante kilometer) natuurgebied, waarin de Mekong en de Song Hau rivieren uiteen getrokken worden in netwerk van vele kleinere en grotere stromen die langzaamaan het land opslurpen en uiteindelijk allemaal uitmonden in de Zuid-Chinese Zee. Daartussen liggen kleine dorpjes, mangrovebossen, kokosplantages, drijvende markten, rijstvelden en een groen waterlandschap.

Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam en de meest energieke en moderne van het land. Toch gaat al die moderniteit nog niet ten koste van het karakter van de stad. Nog altijd vind je er veel streetfood, verrassende steegjes, lokale marktjes en tempeltjes waar de wierook je de adem beneemt.

Dag 1

Aankomst in Ho Chi Minh City

Zo, daar ben je dan: hallo Ho Chi Minh City, hallo Vietnam. Onze chauffeur haalt je op het vliegveld op en brengt je naar het Prague Hotel. Je reis is begonnen.

Ho Chi Minh City wordt door veel Vietnamezen nog altijd Saigon genoemd, de oude naam die het in de koloniale tijd van de Fransen kreeg. Maar na de vereniging van Noord- en Zuid-Vietnam in 1976 werd Saigon Ho Chi Minh City, vernoemd naar de communistische revolutionair, latere leider en president.

Prague Hotel ligt op een goede centrale locatie, dicht bij restaurants, koffietentjes, winkels en belangrijke bezienswaardigheden. Op het dak is een zwembad met zonneterras om na je stadswandeling even een uurtje uit te puffen. Het hotel ligt op wandelafstand van de Ben Thanh Markt, het Opera House, War Museum, de Notre Dame Kathedraal en het Paleis van de Onafhankelijkheid.

Tip voor de avond – het is gewoon altijd leuk om op een boot te zitten, wie kent dat gevoel niet? Goed eten en mooie muziek doen de rest op deze avondcruise over de Saigon Rivier.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior

Inbegrepen maaltijden: Geen

Dag 2

Bezoek de Cu Chi Tunnels en ontdek Ho Chi Minh

Je wordt opgehaald in je hotel en dan gaat de reis eerst naar Cu Chi, naar het beroemde tunnelnetwerk.

De eerste tunnels werden al in de jaren ’40 gegraven door opstandelingen tegen de Frans kolonisator, maar het meeste werd uitgegraven tijdens de Vietnam-oorlog in de jaren ’60. Vietcong (communistische milities die Noord-Vietnam steunden in hun streven de twee delen van Vietnam weer samen te voegen en er een communistisch land van te maken) en soldaten van Noord-Vietnam. Ze hielden zich hier schuil en voerden guerilla-operaties uit vanuit de tunnels (die soms niet breder waren dan een halve of hele meter). Hun vijand, Zuid-Vietnam en het Amerikaanse leger, wist vaak wel dat er tunnels waren, maar kon ze of niet vinden of ze konden niet naar binnen omdat er overal booby traps waren geplaatst.

Terug in Saigon ga je om te beginnen naar het Reunification Palace. Dit was tot 1975 het presidentieel paleis van Zuid-Vietnam. Dat hield op toen hier de tanks dwars door de gesloten poorten reden, feitelijk het einde van de Vietnam-oorlog. Het mooie van dit paleis is dat er eigenlijk aan de binnenkant heel weinig is veranderd sinds die tijd. Je stapt echt de jaren ’70 in, maar nu met de kennis van de oorlog die zich in Vietnam afspeelde.

De Notre Dame kathedraal is een relikwie uit de Franse koloniale tijd. Daarna: richting Cho Lon, het China Town van Saigon. Zoals overal ter wereld is China Town ook hier een wirwar van handelaars, mensen die op zoek zijn naar een koopje of wat lekkers te eten. Bekijk de met wierook gevulde Thien Hau Pagode, waar gelovigen bidden tot de zeegodin en hopen op geluk, gezondheid en rijkdom.

Nu we er toch zijn: Binh Tay is de grote rommelmarkt waar alles te koop is. Het middelpunt wordt gevormd door het standbeeld van Quach Dam, de rijke zakenman die de markt in 1930 startte.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 3

Mekong Delta

Vandaag verandert het decor van je 5 daagse tour door het zuiden van Vietnam. Je wordt van Saigon naar de Mekong Delta gereden (dat is ongeveer twee uur rijden).

In Ben Tre, een van de meest typische nederzettingen in deze delta, stap je op de boot om stroomafwaarts naar de vissersdorpjes aan de Tien rivier te varen. Je ziet de vier eilandjes Long, Lan, Qui en Phung, en je vaart naar Xep Canal.

Omdat afwisseling van spijs doet eten, verplaatsen we ons hier van de boot naar de ossenkar. Het is de perfecte manier om meer van deze omgeving te zien. Bezoek een lokale tuin waar warme honingthee en tropisch fruit wordt geserveerd. Ook is hier traditionele Vietnamese muziek te horen.

Mis je het water? Geen probleem. Het is tijd om zelf een stukje te roeien. Langs het water zie je aan beide kanten de water kokospalmen. Bij een kleine werkplaats ga je zien hoe hier kokosnoot-snoep wordt gemaakt. Natuurlijk kun je proeven! Hierna ga je per minibus naar Can Tho, het levendige centrum van de Mekong Delta.

Mekong Rustic Can Tho is een groene fantasie. Een charmante kleine homestay opgetrokken uit houten bungalowtjes, met een groentetuin, een meertje, en verder omringd door palmen, fruitbomen en andere tropische begroeiing. Daarmee hebben de eigenaren het plan dat ze oorspronkelijk hadden helemaal waargemaakt: een rustige plek waar het goed schuilen is voor de drukte van het dagelijks leven en het tumult van de stad.

Accommodatie: Mekong Rustic Can Tho

Kamertype: Bungalow

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 4

Mekong Delta – Ho Chi Minh City

Na het ontbijt ga je naar de Ninh Kieu Wharf. Je neemt een boot om de Cai Rang Floating Market te kunnen meemaken. De lokale bevolking verkoopt hier alles wat er in de Mekong Delta verbouwd en gemaakt wordt.

Daarna gaat het per boot verder naar een markt waar goed te zien is hoe de mensen hier leven en werken. Ook krijg je te zien hoe rijst wordt verwerkt in een lokaal fabriekje.

Vanaf Ninh Kieu Wharf gaat het dan per auto of minivan verder naar het charmante meer dan 100 jaar oude Binh Thuy Ancient House, waar in de bouwstijl en de keuze van het interieur Vietnam en het verre Westen elkaar treffen. Aansluitend ga je weer terug naar Saigon.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 5

Veel gezien en meegemaakt…

Het was kort maar krachtig. Je hebt in 5 dagen veel gedaan, gezien en meegemaakt. Onze chauffeur brengt je naar het vliegveld voor het vervolg van je reis…..

Tip – Wil je meer achtergronden weten over Vietnam? Over het weer? Of een visum? Kijk dan op onze pagina met Informatie voor Vietnam.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Informatie

 • Startpunt: Ho Chi Minh City
 • Wanneer: elke dag
 • Tijdsduur: 5 dagen
 • Soort excursie: privé rondreis

Reisroute

Dag 1 : Aankomst Ho Chi Minh

Dag 2 : Ho Chi Minh

Dag 3 : Ho Chi Minh – Can Tho

Dag 4 : Can Tho – Ho Chi Minh

Dag 5 : Ho Chi Minh – vliegveld

Interesse?

Heeft deze rondreis je interesse? Wij maken een offerte, pas daarna beslis jij.

Sfeerimpressie

Prijzen

De prijzen zijn geldig t/m 31-12-2020. Houd rekening met mogelijke toeslagen tussen Kerst en Nieuwjaar (20-12-2019 en 01-01-2020) en tijdens Tet, het Vietnamese nieuwjaarsfeest (01-02-2020 en 12-02-2020).

AANTAL PERSONEN
PRIJS per persoon
1 persoon €722
2 personen €422
3 tot en met 6 personen €349
7  personen of meer €284

Inbegrepen

 • Elke dag ontbijt. Lunch en/of diner waar aangegeven
 • Transport per auto of minibus
 • Boottour Cai Rang Drijvende Markt
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Entrees tijdens excursies
 • Water in de minibus

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, consumpties
 • Tips
 • Airport Tax
 • Internationale vliegtickets
 • Single room bezetting
 • Verzekering
 • Overige excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Let op!

 • Voor veel hotels geldt: check-in tijd is 13:00 uur en check-uit tijd is 12:00 uur.
 • Geef van te voren bij ons aan dat je vegetariër bent zodat hier tijdens de tour rekening mee kan worden gehouden door onze gids.
 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we route of hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Voor reizen naar Vietnam moet je paspoort na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Bovendien is een visum verplicht. Lees hier meer over het verkijgen van een visum voor Vietnam: Visum voor Vietnam
 • Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven.

Hotels bij deze reis

Locatie
Accommodatie
Ho Chi Minh City(dag 1 tot 3) Prague Hotel (2 nachten)
Can Tho ( Mekong Delta) (dag 3 tot 4) Mekong Rustic Can Tho (1 nacht)
Ho Chi MInh City (dag 4 tot 5) Prague Hotel (1 nacht)

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Je individuele Vietnam rondreis passen we graag voor je aan zodat het nog beter bij jou past. Je kunt dit aangeven als je het aanvraagformulier invult, we zullen dan een aangepaste prijsopgave doen. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen of bellen voor meer informatie, zie hier: contact ons.

We helpen je graag verder met je vakantieplannen naar Vietnam!

Meer rondreizen in Vietnam

9-daagse rondreis door Zuid-Vietnam

 • agenlang genieten bij Phu Quoc strand
 • Mekong Delta: dorpjes, drijvende markten
 • Diner cruise op de Bonsai Legacy in Saigon
 • Boottocht Tra Su Bird Sanctuary

Prijs p.p. vanaf:

€ 798