257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
Rondreizen in Vietnam
9-daagse rondreis Het tropische Zuiden van Vietnam

Vanaf

€798

9-daagse rondreis Het tropische Zuiden van Vietnam

Individuele rondreis door Zuid-Vietnam

Is het zuiden van Vietnam echt het meest charmante deel van Vietnam? De plek waar bezoekers nog de sferen en kleuren van het oude Vietnam kunnen vinden, waar de mensen nog traditioneel leven, zoals hun voorouders al eeuwen deden en waar tradities langzaam achter de moderne tijd aan schuifelen? Wij denken van wel.

Dan hebben we het wel over de Mekong Delta, voor Ho Chi Minh City (of Saigon, zoals de Vietnamezen hun hoofdstad vaak nog zelf noemen) gelden andere wetten. Daar is de geschiedenis nog herkenbaar en te zien en te proeven (en dan letterlijk), maar zijn de jongeren wereldwijs en net zo modern als in veel andere wereldsteden. Al die smaken zitten in deze 9 dagen, en dan hebben we nog niet eens gezegd dat de reis eindigt met een paar magnifieke stranddagen op een tropisch eiland.

Heel in het kort: zie de markten en China Town van Saigon, ontdek de legendarische Cu Chi tunnels waar de Vietcong zich schuilhield. Ga zwemmen en zonnebaden aan de prachtige stranden van Phu Quoc, vaar over de Mekong rivier en bezoek de drijvende huisjes en markten, kijk naar de wilde vogels van het Tra Su vogelgebied, geniet van een dinerbuffet op een klassiek Vietnamees schip in Saigon. Het is nog niet eens alles…….

Dag 1

Ho Chi Minh City & dinnercruise

Onze chauffeur haalt je op het vliegveld op en brengt je naar het Prague Hotel. Je reis is begonnen.

Ho Chi Minh City wordt door veel Vietnamezen nog altijd Saigon genoemd, de oude naam die het in de koloniale tijd van de Fransen kreeg. Maar na de vereniging van Noord- en Zuid-Vietnam in 1976 werd Saigon Ho Chi Minh City, vernoemd naar de communistische revolutionair, latere leider en president.

Om 18 uur staat onze chauffeur weer voor je klaar. Het is tijd voor een mooie avond en diner. Je gaat aan boord van de Bonsai Legacy, een 50 meter lang schip dat qua sfeer doet denken aan de Indochinese tijd. De eigenaar heeft zich wat de inrichting betreft laten inspireren door Vietnam en het leven langs de rivier. De Bonsai Legacy heeft een boven- en benedendek, waar op beide buffet zal worden geserveerd. Het heeft ook een open terrasdek waar het ‘s avonds goed toeven is. Dit is vanzelfsprekend de beste plek om iets van de omgeving te zien.

Er wacht je een uitgebreid buffet. Het ‘East meets West’ buffet biedt uiteraard Vietnamese topgerechten, maar ook geliefde gerechten uit de internationale keukens.

De boot legt een traject van 6 kilometer af. Je ziet de Ba Son Shipyard, die al in 1790 werd gebouwd, de The Dragon Pier die toen zalfs al 40 jaar bestond. Verder: Bang Pier & Monument, het uit 1930 klassieke Grand hotel en het Majestic Hotel dat zelfs nog 5 jaar ouder is. Uit modernere tijden stamt de Bitexco Tower, met 264 meter de hoogste toren van Saigon. En natuurlijk zie je het dagelijks leven op en langs het water.

Er is muziek en dans aan boord. De Vietnamese artiesten presenteren bewezen lokale hits en moderne liedjes, maar ook stijlvolle klassieke Vietnamese dans. De diner-tour duurt ongeveer 2 uur. Je chauffeur staat weer klaar om je terug naar het Prague Hotel te brengen.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior

Inbegrepen maaltijden: Diner

Dag 2

Cu Chi Tunnels en Highlights Ho Chi Minh City

Je wordt opgehaald in je hotel en dan gaat de reis eerst naar Cu Chi, naar het beroemde tunnelnetwerk.

De eerste tunnels werden al in de jaren ’40 gegraven door opstandelingen tegen de Frans kolonisator, maar het meeste werd uitgegraven tijdens de Vietnam-oorlog in de jaren ’60. Vietcong (communistische milities die Noord-Vietnam steunden in hun streven de twee delen van Vietnam weer samen te voegen en er een communistisch land van te maken) en soldaten van Noord-Vietnam. Ze hielden zich hier schuil en voerden guerilla-operaties uit vanuit de tunnels (die soms niet breder waren dan een halve of hele meter). Hun vijand, Zuid-Vietnam en het Amerikaanse leger, wist vaak wel dat er tunnels waren, maar kon ze of niet vinden of ze konden niet naar binnen omdat er overal booby traps waren geplaatst.

Terug in Saigon ga je om te beginnen naar het Reunification Palace. Dit was tot 1975 het presidentieel paleis van Zuid-Vietnam. Dat hield op toen hier de tanks dwars door de gesloten poorten reden, feitelijk het einde van de Vietnam-oorlog. Het mooie van dit paleis is dat er eigenlijk aan de binnenkant heel weinig is veranderd sinds die tijd. Je stapt echt de jaren ’70 in, maar nu met de kennis van de oorlog die zich in Vietnam afspeelde.

De Notre Dame kathedraal is een relikwie uit de Franse koloniale tijd. Daarna: richting Cho Lon, het China Town van Saigon. Zoals overal ter wereld is China Town ook hier een wirwar van handelaars, mensen die op zoek zijn naar een koopje of wat lekkers te eten. Bekijk de met wierook gevulde Thien Hau Pagode, waar gelovigen bidden tot de zeegodin en hopen op geluk, gezondheid en rijkdom.

Nu we er toch zijn: Binh Tay is de grote rommelmarkt waar alles te koop is. Het middelpunt wordt gevormd door het standbeeld van Quach Dam, de rijke zakenman die de markt in 1930 startte.

Tip voor de avond – bezienswaardigheden zijn belangrijk in een vreemde stad, maar je wilt ook de sfeer proeven, weten hoe mensen er leven, wat ze ‘s avonds doen, hoe het uitgaansleven eruit ziet. Je snapt het al: dat kan perfect met deze avondtour door Ho Chi Minh City, heerlijk per Vespa scooter.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 3

Bezoek de Mekong Delta, Ho Chi Minh – Can Tho

Vandaag verandert het decor van je tour door het zuiden van Vietnam. Je wordt van Saigon naar de Mekong Delta gereden (dat is ongeveer twee uur rijden).

In Ben Tre, een van de meest typische nederzettingen in deze delta, stap je op de boot om stroomafwaarts naar de vissersdorpjes aan de Tien rivier te varen. Je ziet de vier eilandjes Long, Lan, Qui en Phung, en je vaart naar Xep Canal.

Omdat afwisseling van spijs doet eten, verplaatsen we ons hier van de boot naar de ossenkar. Het is de perfecte manier om meer van deze omgeving te zien. Bezoek een lokale tuin waar warme honingthee en tropisch fruit wordt geserveerd. Ook is hier traditionele Vietnamese muziek te horen.

Mis je het water? Geen probleem. Het is tijd om zelf een stukje te roeien. Langs het water zie je aan beide kanten de water kokospalmen. Bij een kleine werkplaats ga je zien hoe hier kokosnoot-snoep wordt gemaakt. Natuurlijk kun je proeven! Hierna ga je per minibus naar Can Tho, het levendige centrum van de Mekong Delta.

Mekong Rustic Can Tho is een groene fantasie. Een charmante kleine homestay opgetrokken uit houten bungalowtjes, met een groentetuin, een meertje, en verder omringd door palmen, fruitbomen en andere tropische begroeiing. Daarmee hebben de eigenaren het plan dat ze oorspronkelijk hadden helemaal waargemaakt: een rustige plek waar het goed schuilen is voor de drukte van het dagelijks leven en het tumult van de stad.

Accommodatie: Mekong Rustic Can Tho

Kamertype: Bungalow

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner

Dag 4

Can Tho – Chau Doc

Na het ontbijt ga je naar de Ninh Kieu Wharf. Je neemt een boot om de Cai Rang Floating Market te kunnen meemaken. De lokale bevolking verkoopt hier alles wat er in de Mekong Delta verbouwd en gemaakt wordt.

Daarna gaat het per boot verder naar een markt waar goed te zien is hoe de mensen hier leven en werken. Ook krijg je te zien hoe rijst wordt verwerkt in een lokaal fabriekje.

Vanaf Ninh Kieu Wharf gaat het dan per auto of minivan verder naar het charmante meer dan 100 jaar oude Binh Thuy Ancient House, waar in de bouwstijl en de keuze van het interieur Vietnam en het verre Westen elkaar treffen.

Op weg naar Chau Doc, het eindpunt van vandaag, bezoek je het Tra Su Bird Sanctuary. Dit vogelparadijs ligt in een door het water van de Mekong overspoeld bos. Je maakt een boottochtje om de bijzondere vogels die hier leven (als het goed is) met eigen ogen te kunnen zien. Vanaf een 23 meter hoge uitkijktoren heb je een goed zicht op het hele gebied.

Victoria Nui Sam Lodge ligt tegen de granieten Nui Sam berg, midden in de Mekong Delta. Het resort ligt trapsgewijs tegen de berg. Zelfs vanuit het zwembad is het uitzicht optimaal. De rijstvelden die je kunt zien strekken zich uit tot aan Cambodja.

Accommodatie: Victoria Nui Sam Lodge

Kamertype: Superior

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 5

Chau Doc – Phu Quoc

In en rond Chau Doc kun je mogelijk beter dan elders zien hoe men in Vietnam leeft. Je ziet veel straathandel, vissers met hun drijvende huisjes, vrouwen die rechtopstaand een kleine roeiboot besturen, paalwoningen aan het water, drijvende markten. Het water speelt een centrale rol in dit deel van de Mekong Delta, het water is hier de baas.

Om dat zelf te zien, maak je allereerst een boottocht over de Mekong rivier en zie je hoe het leven zich langs de oevers afspeelt. Je bezoekt een dorp van de Cham minderheid en hier kun je zien hoe ze zich de kunst van het weven van generatie op generatie overdragen. Je kunt ook even kijken in hun moskee.

Hierna ga je per minibus naar Ha Tien (dat is ongeveer 100 kilometer) en vandaar per speedboot naar Phu Quoc. De speedboot vertrekt daar om 13.45 uur en arriveert in Phu Quoc om 15.00 uur. Je wordt naar je hotel gebracht.

Strandliefhebbers hebben geluk. Alles bij het Ancarine Beach Resort is erop gericht je maximaal van het strand te laten genieten. Geen toeval, want Ancarine heeft een van de mooiste prive stranden van het eiland.

Accommodatie: Ancarine Beach Resort

Kamertype: Bungalow

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 6

Phu Quoc

Geen programma.

Phu Quoc island is de perfecte plek om je reis door Vietnam af te sluiten of te onderbreken. De turquoise zee, vele palmbomen en idyllische zandstranden maken het een populaire bestemming onder reizigers. Dit fijne eiland wil je niet overslaan tijdens je rondreis!

Phu Quoc is een eiland in het zuiden van Vietnam dat zich eigenlijk op Cambodjaans grondgebied bevindt. Waar Vietnam het qua stranden meestal af moet leggen tegen Thailand en Indonesië is dit op Phu Quoc zeker niet het geval. Het is een echte tropische bestemming met kristalhelder water, witte zandstranden en een overvloed aan palmbomen.

 

Accommodatie: Ancarine Beach Resort

Kamertype: Bungalow

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 7

Phu Quoc

Geen programma.

Alles bij het Ancarine Beach Resort draait om het strand: de meeste kamers hebben uitzicht op het strand en de zee, het zwembad ligt aan het strand, er zijn ligbedden en ook vanuit het restaurant blijft het strand binnen handbereik. Eindeloos voel je het zand aan je voeten en voor de afwisseling de zee.

Hier kun je strandwandelingen maken, gaan zwemmen of snorkelen, vissen, kajakken, fietsen (er zijn fietsen te leen), duiken of in de natuur gaan wandelen. Er worden massages gegeven en er is een restaurant met bar (happy hour). Ga lekker eten of van een drankje genieten (of allebei) op het terras. Je kunt kiezen uit Vietnamese en internationale gerechten.

Het centrum van het stadje ligt op ongeveer 8 kilometer.

Accommodatie: Ancarine Beach Resort

Kamertype: Bungalow

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 8

Phu Quoc

Geen programma.

Op het eiland is 1 grote stad te vinden, Duong Duong, verder vind je er slechts een paar dorpjes. Het overgrote deel van het eiland bestaat uit tropisch woud en een groot deel daarvan is deel van het Phu Quoc National Park.

Hier leven tal van diersoorten, zoals lori’s, makaken en neushoornvogels in de dichte bossen. Dit deel van het eiland is echter vrij ontoegankelijk, maar toch kan je met een mountainbike of motor in het noorden een deel van het Nationaal Park verkennen.

Accommodatie: Ancarine Beach Resort

Kamertype: Bungalow

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 9

Jammer, maar helaas…

Je wordt op het eiland naar het vliegveld gebracht. Je gaat per vliegtuig terug naar Saigon.

Tip – Wil je meer achtergronden weten over Vietnam? Over het weer? Of een visum? Kijk dan op onze pagina met Informatie voor Vietnam.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Informatie

 • Startpunt: Ho Chi Minh City
 • Wanneer: elke dag
 • Tijdsduur: 9 dagen
 • Soort excursie: privé rondreis

Reisroute

Dag 1 : Aankomst Ho Chi Minh

Dag 2 : Ho Chi Minh

Dag 3 : Ho Chi Minh –  Can Tho

Dag 4 : Can Tho – Chau Doc

Dag 5 : Chau Doc – Phu Quoc

Dag 6 : Phu Quoc

Dag 7 : Phu Quoc

Dag 8 : Phu Quoc

Dag 9 : Phu Quoc – Ho Chi Minh

Interesse?

Heeft deze rondreis je interesse? Wij maken een offerte, pas daarna beslis jij.

Sfeerimpressie

Prijzen

De prijzen zijn geldig t/m 31-12-2020. Houd rekening met mogelijke toeslagen tussen Kerst en Nieuwjaar (20-12-2019 en 01-01-2020) en tijdens Tet, het Vietnamese nieuwjaarsfeest (01-02-2020 en 12-02-2020)

AANTAL PERSONEN
PRIJS per persoon
1 persoon €1749
2 personen €1012
3 tot en met 6 personen €898
7 personen of meer €798

Inbegrepen

 • Elke dag ontbijt. Lunch en/of diner waar aangegeven
 • Transport per auto of minivan
 • Vliegticket Phu Quoc – Saigon
 • Vermelde boottochten
 • Speedboot Superdong: Ha Tien – Phu Quoc
 • Accommodatie (twin sharing room)
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Entrees
 • Water en handdoekjes in de minibus

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, consumpties
 • Tips
 • Airport Tax
 • Internationale vliegtickets
 • Single room bezetting
 • Verzekering
 • Overige excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Let op!

 • Voor de meeste hotels geldt: check-in tijd is 13:00 en check-uit tijd is 12:00 uur.
 • Geef van te voren bij ons aan dat je vegetariër bent zodat hier tijdens de tour rekening mee kan worden gehouden door onze gids.
 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we route of hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Voor reizen naar Vietnam moet je paspoort na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Bovendien is een visum verplicht. Lees hier meer over het verkijgen van een visum voor Vietnam: Visum voor Vietnam
 • Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven.

Hotels bij deze reis

Locatie
Accommodatie
Ho Chi Minh City (dag 1 tot 3) Prague Hotel (2 nachten)
Can Tho (dag 3 tot 4) Mekong Rustic Can Tho (1 nacht)
Chau Doc (dag 4 tot 5) Victoria Nui Sam Lodge (1 nacht)
Phu Quoc (dag 5 tot 9) Ancarine Beach Resort (4 nachten)

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Je individuele Vietnam rondreis passen we graag voor je aan zodat het nog beter bij jou past. Je kunt dit aangeven als je het aanvraagformulier invult, we zullen dan een aangepaste prijsopgave doen. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen of bellen voor meer informatie, zie hier: contact ons.

We helpen je graag verder met je vakantieplannen naar Vietnam!

Meer rondreizen in Vietnam

5-daagse rondreis door Zuid-Vietnam

 • Ho Chi Minh: markt, tempels en China Town
 • De beroemde Vietcong tunnels Cu Chi
 • Het echte Vietnam: de Mekong Delta
 • Boottocht over de Cai Rang Drijvende Markt

Prijs p.p. vanaf:

€ 284