257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
RONDREIZEN IN VIETNAM
17-daagse rondreis Hartstochtelijk Vietnam

Vanaf

€988

19-daagse rondreis Hartstochtelijk Vietnam

Individuele rondreis door Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam

Geen omwegen, deze 17-daagse privé Vietnam reis gaat rechtstreeks naar het Hart van Vietnam. Het vormt een aaneenschakeling van hoogtepunten: u trekt door adembenemende landschappen, vaart door de Mekong Delta, gaat op in de drukte van de enorme drijvende markt van Cai Rang en of het allemaal niet genoeg is, onderga je het magistrale Halong Bay. Een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van een prachtige jonk doorkruist u dit spectaculaire natuurgebied.

De reis is gevarieerd en kleurrijk. Je reist per auto, vliegtuig, trein en per boot. De Vietnamezen zijn vriendelijk en staan open voor bezoekers. Vietnam heeft een tongstrelende keuken, een bewogen historie en -ook fijn- is nog altijd betaalbaar!

Je gaat ontdekken hoe rijst popcorn wordt gemaakt, hoe goed de Vietnamese koffie is, hoe smaakvol families in de Mekong Delta koken, hoe heerlijk het struinen is langs de theehuisjes van Hoi An of de oever van de Perfume rivier. Je verwondert zich bij het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh over hoe dichtbij de tumultueuze geschiedenis van dit land nog is. Je gaat genieten van pagodes en paleizen, van het uitzicht op het scheepsdek in Halong Bay of er peddelen met de kano tijdens zonsondergang. Kortom: je gaat dit land in jouw hart sluiten.

Dag 1

Aankomst in Hanoi – Vietnam

Na aankomst staat je chauffeur klaar om je naar het centrale, oude stadsdeel van Hanoi te brengen. Je verblijft in Hong Ngoc Dynastie of een vergelijkbaar hotel.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar maakt geen grootschalige indruk. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig, al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden.

Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes; je treft er Vietnamese, Chinese en Franse invloeden aan. Het verleden is hier nooit ver weg.

Accommodatie: Hong Ngoc Dynastie Boutique Hotel

Kamertype: Deluxe

Inbegrepen maaltijden: Geen

Dag 2

Vrije dag in Hanoi

Je kunt deze dag in Hanoi naar eigen inzicht besteden. Als je de stad gaat ontdekken, begin dan vroeg bij het Ho Chi Minh Mausoleum. Het kan hier namelijk later op de dag erg druk worden. Ook het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen, Ho Chi Minh’s Stilt House en de One Pillar Pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw, zijn de moeite van een bezoek waard. En dat geldt zeker ook voor de indrukwekkende Tempel van de Literatuur.

Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, bevelen we fietstochtje door het historische deel van de stad aan. Ontdek waarom het oude French Quarter de bijnaam het ‘Parijs van het Oosten’ heeft gekregen.

Wat wij jullie willen aanraden zijn de volgende excursies:

Accommodatie: Hong Ngoc Dynastie Boutique Hotel

Kamertype: Deluxe

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 3

Hanoi – Halong Bay

Ontbijt op tijd, want tussen 7.45 en 8.30 uur word je bij je hotel opgehaald door de shuttle bus die je via de Red River Delta naar Halong Bay brengt. Daar stap je (samen met de andere mensen van deze join in groep) op een jonk en vaar je naar Halong Bay. Deze pittoreske baai bestaat uit zo’n 2.000 eilandjes en pieken van kalkstenen rotsen, vaak met grotten, en is veel groter dan je je nu kunt voorstellen. Afhankelijk van het weer en de tijd van de dag vormen ze doorlopend een ander, maar altijd prachtig decor.

Na de lunch (op de boot) volgt een korte trekking naar een piek voor een panoramisch uitzicht over de baai. Ook kun je gaan zwemmen bij een rustig strandje of in de zon liggen op het zonnedek van de jonk. In de namiddag volgt nog een bezoek aan een vissersdorpje waarvan de meeste mensen al generaties lang in de baai leven. Tijdens zonsondergang kun je met een bamboe roeiboot een watertunnel en koraalriffen in een lagune gaan bekijken. Terug aan boord wacht een cocktail en diner.

Je overnacht op de jonk.

Benieuwd naar onze ervaringen in Halong Bay, lees dan: Halong Bay mag je niet missen

Accommodatie: Garden Bay Luxury Cruise

Kamertype: Deluxe cabin

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner

Dag 4

Halong Bay – Hanoi

Om 6.30 uur kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi. Daarna is er om 7.15 uur een licht ontbijt. De boot is dan al op weg naar het Hon Co gebied. Om 8 uur begint de excursie waarin de Thien Canh Son Cave kan worden ontdekt. Deze grot ligt centraal in het Werelderfgoed gebied Halong Bay. Rond 9.30 uur ben je terug bij de boot om uit te checken. Op het dek kun je dan nog rustig van dit gebied genieten, terwijl er gedemonstreerd wordt hoe figuren uit fruit kunnen worden gesneden.

Om 10.30 uur wordt er aan boord lunch geserveerd, voordat er dan toch echt terug wordt gevaren naar het vasteland. Transfer naar de pier is om 11.45, daar wacht je op de bus terug naar Hanoi, die je rond 16.30 uur bij je hotel afzet.

Het programma in Halong Bay kan op details wijzigen, afhankelijk van de beschikbare cruise.

Accommodatie: Hong Ngoc Dynastie Boutique Hotel

Kamertype: Deluxe

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 5

Hanoi – Ninh Binh

Je vertrekt in de ochtend naar Hoa Lu, dat in de 10e en 11e eeuw de derde hoofdstad van Vietnam was. Je bezoekt er de ruïnes van Dinh en Le King tempels. De rit gaat verder naar Tam Coc, dat de bijnaam ‘Halong Bay van het vasteland’ heeft gekregen. Lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Daarna maak je een rustige cruise met een sampan over de Ngo Dong River.

Je hebt alle tijd om van de indrukwekkende natuur om je heen te genieten terwijl je over de rivier langs groene rijstvelden en de Limestone Mountain peddelt. Ook ga je door drie grotten. Na het tochtje met de sampan stap je op de fiets voor een tour naar de mooie berg Bich Dong, met drie beroemde pagodes. Je ziet een grot en veel van de prachtige omgeving van Ninh Binh. Zeker als je van een hoger gelegen punt uitzicht hebt over de vallei, de bergen en de rijstvelden.

Onze gids zal jullie in de namiddag afzetten bij het Nguyen Shack homestay waar jullie de rest van de dag vrij zullen zijn. Ninh Binh is zonder enige twijfel een van de meest spectaculaire landschappen die je niet alleen in Vietnam kunt zien (en dat zegt al heel wat!) maar uberhaupt kunt zien, waar dan ook. In dit onvergetelijke decor van kalkstenen rotsen, waar riviertjes langs rijstvelden en grotten door de valleien kronkelen, staan langs het water de bamboe bungalows van Nguyen Shack. Je zou ze bijna over het hoofd zien.

De stijl en aanpak zijn, zoals ze dat zelf zeggen, rustiek minimalistisch. De accommodatie is eenvoudig en verstoort op geen enkele manier de omgeving. Het natuurlijke decor is de echte reden waarom je hier bent. En geloof ons, dat is reden genoeg!

Accommodatie: Nguyen Shack

Kamertype: Bungalow waterfront

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 6

Vrije dag in Ninh Binh

Vrije dag tussen de hoge rotsformaties, rijstvelden en rivieren. Je kunt gemakkelijk zelf de omgeving per fiets, scooter of brommer ontdekken.

Ook kun je een boottocht maken door het Cuc Phuong National Park. Of ervoor kiezen de zon vanaf Hang Mua Viewpoint te zien opkomen.

Accommodatie: Nguyen Shack

Kamertype: Bungalow waterfront

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 7

Ninh Binh met de nachttrein naar Hue

Je hebt vandaag nog alle tijd om van Ninh Binh te genieten. Aan het begin van de avond wordt je naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hue. Je trein vertrekt om 21.30 uur.

Je overnacht in een gedeelde coupé met vier slaapplaatsen.

Accommodatie: Nachttrein 2de klasse

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 8

Aankomst in hue – vrije dag

Zorg vooraf al zelf voor je ontbijt vandaag. Bij aankomst in Hue staat een chauffeur voor je klaar die je naar het Hue Ecolodge (of een gelijkwaardig hotel) brengt. De rest van de dag is vrij.

Hue Ecolodge ligt aan de Perfume Rivier, met de rug tegen Ngu Binh Mountain; het ligt niet ver van het oude koninklijk paleis, de Tu Doc tombe en de Thien Mu pagode, die herinneren aan de gloriedagen van Hue gedurende de Nguyen dynastie. Hue Ecolodge is een prettige oase in deze geliefde Vietnamese regio.

Wil je weten welke excursies je in Hue kunt maken, kijk dan hier: Excursies in Centraal-Vietnam.

Accommodatie: Hue Ecolodge

Kamertype: Deluxe

Inbegrepen maaltijden: Geen

Dag 9

Vrije dag in Hue

De charme van Hue, in de tijd van de Nguyen dynastie (in de 19e eeuw) het politieke en religieuze centrum van het land, wordt grotendeels bepaald door de fraaie ligging aan de Parfum rivier en naast de Ngu Binh berg. Keizer Gia Long begon rond 1804 met de bouw van de citadel, gebaseerd op de Verboden Stad in Beijing.

Belangrijkste plek, toen en eigenlijk ook nog nu, is de oude citadel, die al in de 17e eeuw werd gebouwd. Daar lagen de paleizen en pagodes, Hoang Thanh (Imperial City), Tu Cam Thanh (Forbidden Purple City), de tombes en de Thien Mu Pagode (de oudste pagode van Hue), met z’n achthoekige meer dan 20 meter hoge toren. Ook buiten Hue vind je nog veel keizerlijke tombes, zoals die van Khai Dinh , op zo’n 10 kilometer ten zuiden van Hue, en die van keizer Tu Duc (op ongeveer 6 kilometer).

Voor de afwisseling: niet ver van Hue liggen Thuan An en Lang Co Beach. Vergeet je zwembroek niet!

5 redenen om Hue te bezoeken:

 • Verken de eeuwenoude gebouwen en ruïnes van de Imperial City
 • Vaar met een boot over de Parfumrivier
 • Leer meer over de Vietnam Oorlog in de DMZ
 • Fiets rond de stad
 • Maak een dagtrip naar Bach Ma Nationaal Park

Accommodatie: Hue Ecolodge

Kamertype: Deluxe

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 10

Van Hue, via Da Nang naar Hoi An

Ontbijt. Om 9 uur staat je chauffeur bij je hotel klaar om je naar La Belle An Bang Homestay (of gelijkwaardige accommodatie) in Hoi An te brengen. Dit is ongeveer drie uur rijden. Waarschijnlijk vind je dat als je onderweg bent best kort. Dit is namelijk een van de mooiste, zo niet de mooiste route van Vietnam.

De weg leidt langs de kust en gaat over de bijna 500 meter hoge Hai Van Pass. Vrij vertaald: de Wolkenpas. Zo’n 30 kilometer lang heb je een geweldig uitzicht over de heuvels en de zee.

In de buurt van het levendige openluchtmuseum Hoi An en op loopafstand van het strand (An Bang) is La Belle Anbang je vriendelijke en sympathieke rustpunt. Een kleine homestay waar van sfeer en behulpzaamheid veel werk wordt gemaakt. Het is een beetje of je in de tuin zit bij goede vrienden. Die hebben dan wel een zwembad. De tuin is aangekleed met extra planten en er hangen lichtjes om het allemaal nog wat leuker te maken.

De rest van de dag is vrij.

Accommodatie: La Belle An Bang Homestay

Kamertype: Double room with poolview

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 11, 12 en 13

Vrije dagen in Hoi An

Je bent drie dagen in Hoi An. Er is geen programma, dus je kunt de dagen zelf invullen.

Het mooiste strand van Hoi An is zonder twijfel An Bang Beach. Dat vinden wij niet alleen. Voor wat het waard is: CNN benoemde het in 2016 tot 1 van de 100 beste stranden ter wereld. Dat zegt misschien niet alles, het zegt wel iets. Waarom is het er dan zo leuk? Omdat het strand hier nog grotendeels is zoals het is. Er zijn wel restaurantjes en strandtentjes, maar het is allemaal nog op zo’n kleine schaal dat het het fraaie strand, het uitzicht op de Cham Eilanden en de pret die je hier kunt hebben niet bederft.

Er zijn ook genoeg activiteiten te ondernemen, die allemaal vrij stil zijn, dus het stoort niemand. Het geeft eerder gezelligheid. Ga hier lekker zwemmen of surfen, en misschien wil je wel een keertje paddle-boarden (staand op een plank peddelen). Probeer het hier!

Vergeet niet: An Bang Beach ligt op maar 4 kilometer van Hoi An. Je kunt er dus gemakkelijk even naar toe fietsen!

Wil je weten welke excursies je in Hoi An kunt maken, kijk dan hier: Excursies in Centraal -Vietnam.

Accommodatie: La Belle An Bang Homestay

Kamertype: Double room with poolview

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 14

Per vliegtuig naar Ho Chi Minh

Na het ontbijt wordt je naar Danang Airport gebracht voor je vlucht naar Saigon. Bij aankomst staat je chauffeur klaar om je naar het Prague Hotel (of een gelijkwaardig hotel) te brengen.

Prague Hotel ligt in District 1. Dat klinkt niet heel swingend, maar het is downtown Ho Chi Minh City, beter bekend met de oude naam Saigon. Prague is een typisch stadshotel. Op maat geknipt voor reizigers die op een goede centrale locatie willen zitten, dicht bij restaurants, koffietentjes, winkels en belangrijke bezienswaardigheden.

Tip voor de avond – het is gewoon altijd leuk om op een boot te zitten, wie kent dat gevoel niet? Goed eten en mooie muziek doen de rest op deze avondcruise over de Saigon Rivier.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior met raam

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 15

Excursie naar de Cu Chi Tunnels

Ontbijt vroeg, want om 8 uur vertrek je naar de beroemde Cu Chi Tunnels. Een geraffineerd ondergronds netwerk van meer dan 250 kilometer tunnel, vaak maar een halve meter of een meter breed, waar communistische strijders zich schuil hielden en acties hebben voorbereid. Terug naar Saigon voor een lunch in een lokaal restaurant.

De rest van de dag is vrij.

Tip voor de avond – bezienswaardigheden zijn belangrijk in een vreemde stad, maar je wilt ook de sfeer proeven, weten hoe mensen er leven, wat ze ‘s avonds doen, hoe het uitgaansleven eruit ziet. Je snapt het al: dat kan perfect met deze avondtour door Ho Chi Minh City, heerlijk per Vespa scooter.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior met raam

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 16

Ecxursie naar de Mekong Delta

Je wordt in de ochtend naar My Long Hamlet, in de buurt van Ben Tre gereden. Daar krijg je een workshop waarin je leert hoe rijstpapier cake met kokossap wordt gemaakt. Hierna je met de boot via de Ben Tre River en Cai Son Canal naar een gebied waar veel kokosnoot plantages zijn. Hier kom je te weten hoe ze worden geplukt en schoongemaakt. Ook wordt er onderweg lokale zoetigheid, fruit en honing thee geproefd en hoor je live muziek uit deze regio.

De tocht gaat per fiets of tuktuk verder naar de kokosplantage van Nhon Thanh Village. Je gaat een klein stukje per roeiboot over het Tu Tran Canal en wandelt naar een tuin met citrusvruchten.

Je luncht bij mevrouw Thuy’s huis, waar specialiteiten uit de regio op het menu staan. Hierna ga je per boot naar een plek waar met de hand stenen worden gebakken en daarna terug naar Saigon.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior met raam

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 17

Helaas weer naar huis

Met een camera vol foto’s en heel veel geweldige herinneringen op zak, komt hier een einde aan deze 17 prachtige dagen door Vietnam. Na het ontbijt wordt u (tijdstip afhankelijk van uw vlucht) naar de Tan Son Nhat luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis of een volgende bestemming. Tạm biệt, tot ziens!

Tip – Wil je meer achtergronden weten over Vietnam? Over het weer? Of een visum? Kijk dan op onze pagina met Informatie voor Vietnam.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Informatie

 • Startpunt: Hanoi
 • Wanneer: elke dag
 • Tijdsduur: 17 dagen
 • Soort excursie: privé rondreis

Reisroute

Dag 1 : Aankomst Hanoi

Dag 2 : Hanoi

Dag 3 : Hanoi – Halong Bay

Dag 4 : Halong Bay – nachttrein naar Dong Hoi

Dag 5 : Dong Hoi – Phong Nha

Dag 6 : Phong Nha

Dag 7 : Phong Nha – Hue

Dag 9 : Hue – Hoi An

Dag 10 : Hoi An

Dag 11 : Hoi An

Dag 12 : Hoi An – Da Nang – Dalat

Dag 13 : Dalat

Dag 14 : Dalat – Muine

Dag 15 : Muine

Dag 16 : Muine

Dag 17 : Muine – Ho Chi Minh

Dag 18: Ho Chi Minh

Dag 19: Ho Chi Minh – airport

Interesse?

Heeft deze rondreis je interesse? Wij maken een offerte, pas daarna beslis jij.

SFEERIMPRESSIE

Prijzen

De prijzen zijn geldig t/m 31-12-2020. Houd rekening met mogelijke toeslagen tussen Kerst en Nieuwjaar (20-12-2019 en 01-01-2020) en tijdens Tet, het Vietnamese nieuwjaarsfeest (01-02-2020 en 12-02-2020).

AANTAL PERSONEN
PRIJS per persoon
2 personen €1007
3 personen €877
4 personen €935
5  personen €897
6 of meer personen €845

INBEGREPEN

 • Elke dag ontbijt (behalve op dag 8). Lunch en/of diner waar aangegeven in de reisbeschrijving
 • Transport per privé auto of minivan
 • Transport naar en van Halong Bay per shuttlebus
 • Treinticket van Ninh Binh naar Hue (gedeelde coupé met vier slaapplaatsen)
 • Vlucht van Danang naar Saigon (Vietnam Airlines of vervangende maatschappij)
 • Accommodatie homestay en 3* (twin sharing room)
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Entrees
 • Water en handdoekjes in de auto of minivan

NIET INBEGREPEN

 • Overige maaltijden, consumpties
 • Tips
 • Airport Tax
 • Internationale vliegtickets
 • Single room bezetting
 • Verzekering
 • Overige excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Let op!

 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur en check-uit tijd is 12:00 uur.
 • Geef van te voren bij ons aan dat je vegetariër bent zodat hier tijdens de tour rekening mee kan worden gehouden door onze gids.
 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we route of hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van jouw Vietnam reis blijft te allen tijde gehandhaafd.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Voor reizen naar Vietnam moet je paspoort na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Bovendien is een visum verplicht. Lees hier meer over het verkijgen van een visum voor Vietnam: Visum voor Vietnam
 • Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven.

Hotels bij deze reis

Locatie
Accommodatie
Hanoi (dag 1 tot 3) Hong Ngoc Dynastie Boutique Hotel
Halong Bay (dag 3 tot 4) Garden Bay Luxury Cruise
Hanoi (dag 4 tot 5) Hong Ngoc Dynastie Boutique Hotel
Ninh Binh (dag 5 tot 7) Nguyen Shack
Nachttrein (Ninh Binh – Hue) (dag 7 tot 8) Nachttrein 2de klasse
Hue Ecolodge (dag 8 tot 10) Hue Ecolodge
Hoi An An – Bang Beach (dag 10 tot 14) La Belle An Bang Homestay
Ho Chi Minh City (dag 14 tot 17) Prague Hotel

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN!

Je individuele Vietnam rondreis passen we graag voor je aan zodat het nog beter bij jou past. Je kunt dit aangeven als je het aanvraagformulier invult, we zullen dan een aangepaste prijsopgave doen. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen of bellen voor meer informatie, zie hier: contact ons.

We helpen je graag verder met je vakantieplannen naar Vietnam!

Meer rondreizen in Vietnam

17-daagse individuele rondreis door Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam

 • Bezoek alle bekende plekjes van Vietnam
 • Inclusief stadstours in Hanoi en Saigon
 • Water Puppet Show

Prijs p.p. vanaf:

€ 35

17-daagse individuele rondreis door Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam

 • Bezoek alle bekende plekjes van Vietnam
 • Inclusief stadstours in Hanoi en Saigon
 • Lokale ervaring

Prijs p.p. vanaf:

€ 85

17-daagse individuele rondreis door Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam

 • Bezoek alle bekende plekjes van Vietnam
 • Inclusief stadstours in Hanoi en Saigon
 • Lokale ervaring

Prijs p.p. vanaf:

€ 845