72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Rondreizen in Vietnam
11-daagse rondreis Avontuurlijk Zuid-Vietnam

Vanaf

€826

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Avontuurlijk Zuid-Vietnam

11-daagse individuele rondreis door Vietnam

Maak een reis door de vele prachtige locaties in Zuid- Vietnam met deze uitgebreide rondreis en kom in aanraking met de schitterende natuur, fraaie steden, diverse culturen en strand.

Deze reist start in de hoofdstad Ho Chi Minh waar je de belangrijkste bezienswaardigheden zult bezichtigen en een bezoek aan de Cu Chi Tunnels ontbreekt ook niet. Vervolgens reis je verder naar het landelijke Can Tho, gelegen in de Mekong Delta en zul je in een fijne homestay overnachten en het daglijkse leven in Vietnam gaan ontdekken.

Na het bezoek aan de Mekong Delta bezoek je Cat Tien National Park. Niet alleen de natuur is prachtig, ook het dierenrijk is gevarieerd en exotisch. Er leven grote en bekende dieren in het park zoals apen, olifanten, mangoesten en beren.

Ontdek Dalat met heuvels met naaldbomen, watervallen (door sommigen kun je abseilen!), aarbeienvelden en er leven nog minderheden. En je ziet er veel villa’s in de stijl die door de Fransen hier naar toe werd gebracht.

De reis eindigt met een paar dagen aan de kust van Mui Ne. Mui Ne biedt meer dan zomaar een mooi lang zandstrand. De unieke ligging tussen zandduinen zorgt voor een relatief droog micro klimaat en zelfs in het regenseizoen blijft het hier vaak beperkt tot een sporadisch buitje. Perfect dus om de reis ontspannen af te sluiten!

Dag 1

Aankomst in Ho Chi Minh City & Dinnercruise

Zo, daar ben je dan: hallo Ho Chi Minh City, hallo Vietnam. Onze chauffeur haalt je op het vliegveld op en brengt je naar het Prague Hotel. Je reis is begonnen.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh Stad, is een miljoenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

In de avond zal je worden opgehaald voor een dinnercruise op de Bonsai Legacy, een 50 meter lang schip dat qua sfeer doet denken aan de Indochinese tijd. De eigenaar heeft zich wat de inrichting betreft laten inspireren door Vietnam en het leven langs de rivier. De Bonsai Legacy heeft een boven- en benedendek, waar op beide buffet zal worden geserveerd. Het heeft ook een open terrasdek waar het ‘s avonds goed toeven is. Dit is vanzelfsprekend de beste plek om iets van de omgeving te zien.

Het ‘East meets West’ buffet biedt uiteraard Vietnamese topgerechten, maar ook geliefde gerechten uit de internationale keukens.

Er is muziek en dans aan boord. De Vietnamese artiesten presenteren bewezen lokale hits en moderne liedjes, maar ook stijlvolle klassieke Vietnamese dans.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior tweepersoonskamer

Inbegrepen maaltijden: Diner

Dag 2

Bezoek de Cu Chi Tunnels & Ho Chi Minh City Tour

Je wordt opgehaald in je hotel en dan gaat de reis eerst naar Cu Chi, naar het beroemde tunnelnetwerk.

De eerste tunnels werden al in de jaren ’40 gegraven door opstandelingen tegen de Frans kolonisator, maar het meeste werd uitgegraven tijdens de Vietnam-oorlog in de jaren ’60. Vietcong (communistische milities die Noord-Vietnam steunden in hun streven de twee delen van Vietnam weer samen te voegen en er een communistisch land van te maken) en soldaten van Noord-Vietnam. Ze hielden zich hier schuil en voerden guerilla-operaties uit vanuit de tunnels (die soms niet breder waren dan een halve of hele meter). Hun vijand, Zuid-Vietnam en het Amerikaanse leger, wist vaak wel dat er tunnels waren, maar kon ze of niet vinden of ze konden niet naar binnen omdat er overal booby traps waren geplaatst.

Lunch. Terug in Saigon ga je om te beginnen naar het Reunification Palace. Dit was tot 1975 het presidentieel paleis van Zuid-Vietnam. Dat hield op toen hier de tanks dwars door de gesloten poorten reden, feitelijk het einde van de Vietnam-oorlog. Het mooie van dit paleis is dat er eigenlijk aan de binnenkant heel weinig is veranderd sinds die tijd. Je stapt echt de jaren ’70 in, maar nu met de kennis van de oorlog die zich in Vietnam afspeelde.

De Notre Dame kathedraal is een relikwie uit de Franse koloniale tijd. Daarna: richting Cho Lon, het China Town van Saigon. Zoals overal ter wereld is China Town ook hier een wirwar van handelaars, mensen die op zoek zijn naar een koopje of wat lekkers te eten. Bekijk de met wierook gevulde Thien Hau Pagode, waar gelovigen bidden tot de zeegodin en hopen op geluk, gezondheid en rijkdom.

Nu we er toch zijn: Binh Tay is de grote rommelmarkt waar alles te koop is. Het middelpunt wordt gevormd door het standbeeld van Quach Dam, de rijke zakenman die de markt in 1930 startte.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior tweepersoonskamer

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 3

Ho Chi Minh – Ben Tre – Nhon Thanh Village – Can Tho

Vandaag verandert het decor van je reis door het zuiden van Vietnam. Je wordt van Saigon naar de Mekong Delta gereden (dat is ongeveer twee uur rijden).

In Ben Tre, een van de meest typische nederzettingen in deze delta, stap je op de boot om stroomafwaarts naar de vissersdorpjes aan de Tien rivier te varen. Je ziet de vier eilandjes Long, Lan, Qui en Phung, en je vaart naar Xep Canal.

Omdat afwisseling van spijs doet eten, verplaatsen we ons hier van de boot naar de ossenkar. Het is de perfecte manier om meer van deze omgeving te zien. Bezoek een lokale tuin waar warme honingthee en tropisch fruit wordt geserveerd. Ook is hier traditionele Vietnamese muziek te horen.

Mis je het water? Geen probleem. Het is tijd om zelf een stukje te roeien. Langs het water zie je aan beide kanten de water kokospalmen. Bij een kleine werkplaats ga je zien hoe hier kokosnoot-snoep wordt gemaakt. Natuurlijk kun je proeven! Hierna ga je per minibus naar Can Tho, het levendige centrum van de Mekong Delta.

Mekong Rustic Can Tho is een groene fantasie. Een charmante kleine homestay opgetrokken uit houten bungalowtjes, met een groentetuin, een meertje, en verder omringd door palmen, fruitbomen en andere tropische begroeiing. Daarmee hebben de eigenaren het plan dat ze oorspronkelijk hadden helemaal waargemaakt: een rustige plek waar het goed schuilen is voor de drukte van het dagelijks leven en het tumult van de stad.

Accommodatie: Mekong Rustic Can Tho

Kamertype: Tweepersoonsbungalow

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner

Dag 4

Cai Rang Floating Market – Ho Chi Minh City

Na het ontbijt ga je naar de Ninh Kieu Wharf. Je neemt een boot om de Cai Rang Floating Market te kunnen meemaken. De lokale bevolking verkoopt hier alles wat er in de Mekong Delta verbouwd en gemaakt wordt.

Daarna gaat het per boot verder naar een markt waar goed te zien is hoe de mensen hier leven en werken. Ook krijg je te zien hoe rijst wordt verwerkt in een lokaal fabriekje. Vanaf Ninh Kieu Wharf gaat het dan per auto of minivan verder naar Muoi Cuong Garden in Cantho. Deze is beroemd door de vele soorten fruit, maar ook vanwege de cacao.

Lunchen doen we in een lokaal restaurant, daarna terug naar Saigon.

Accommodatie: Prague Hotel

Kamertype: Superior tweepersoonskamer

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 5

Ho Chi Minh City – Cat Tien National Park

Op circa 3-4 uur rijden van Ho Chi Minh Stad, ten noordoosten van de stad, ligt een van de grootste en belangrijkste nationale parken van Vietnam: Cat Tien National Park. Aan de rand van het park vind je natte graslanden en moerasgebieden. Binnenin het park vind je groene, weelderige en zeer oude bossen. Zo is het van enkele bomen bekend dat ze al honderden jaren oud zijn.

Niet alleen de natuur is prachtig, ook het dierenrijk is gevarieerd en exotisch. Er leven grote en bekende dieren in het park zoals apen, olifanten en beren. In een afgelegen deel van het park leefde tot voor kort zelfs nog de Javaanse neushoorn! Maar het park is voornamelijk bekend vanwege de unieke en inheemse vogelsoorten.

Je wordt in de ochtend door je gids opgehaald van je hotel. Je laat vandaag de drukte van Ho Chi Minh Stad achter je en gaat op weg naar een bergachtig gebied, waar je langs de weg vele rubberplantages en koffieplantages zult zien. Nadat je de Dong Nai rivier bent overgestoken, kom je bij de rand van het Cat Tien National Park en kan je ontdekkingstocht beginnen.

Na de lunch maak je een wandeling over de Ecological Trail (ca. 3-4 uur). Tijdens deze wandeling kun je enkele prachtige vogelsoorten te zien krijgen, zoals bijzondere fazantsoorten, breedbekken en vele kleurrijke vogels. Vóór het donker bereik je je guesthouse. Hier eindigt het programma nog niet, want in de avond maak je nog een avondsafari per jeep. Tijdens deze rit heb je de kans om de meest spectaculaire inheemse diersoorten te ‘spotten’, zoals herten, de civetkat, mangoesten, makaken (aapjes) en zelfs slangen.

Accommodatie: Paradise on the Tree

Kamertype: Baungalow

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner

Dag 6

Cat Tien Cat Tien National Park – Dalat

Na het ontbijt wandel je naar Crocodile Lake. Vanaf een uitkijktoren kun je kijken of je krokodillen kunt ontdekken in het meer of op de oever van het meer. Een jeep haalt je vervolgens op en brengt je naar je guesthouse terug, waar je kunt uitchecken.

Na de lunch verlaat je het nationaal park per veerboot over de rivier, waarna je weer op weg gaat naar Dalat waar je de komende twee nachten in het Cobe Homestay Dalat zult verblijven.

Cobe Homestay Dalat is een prettige en rustige accommodatie op een centrale plek in de brede ring rond het meer dat het hart van Dalat vormt. Cobe heeft een zonneterras en een lounge. Er is een keuken die door de gasten gebruikt mag worden. Je kunt hier ook een fiets huren. In de nabije omgeving zijn winkeltjes, een markt, restaurants en een kleine supermarkt.

Accommodatie: Cobe Homestay Dalat

Kamertype: Deluxe

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 7

Dalat Discovery tour

Je dag begint in de buurt van het Xuan Huong Lake, de zogenoemde spiegel in het centrum van het stadje, wie weet ook de spiegel van de Vietnamese ziel. Je bezoekt het oude treinstation, opgetrokken in Franse architectuur. Je vindt hier nog stoomlocomotieven en een tandradspoorweg.

Dan gaat het verder via Tran Hung Dao Street, naar het ‘paleis in het bos’, een Franse villa van de voormalige Indochinese gouverneur Jean Decoux.

Al zin in een kopje koffie? Mooi, want de volgende halte is de Weasel Coffee facilty. Hier vertellen ze hoe Weasel koffie wordt gemaakt. En dat is best bijzonder, want van oudsher gebruiken ze wezels (inderdaad, de dieren) om koffieplantjes te eten. Eenmaal uitgepoept door de wezels worden de restanten schoongemaakt en zorgvuldig bewerkt om koffie van te maken. Of ze dat op deze plantage nog doen, ga je zien. Je hoort hoe de koffie wordt geplukt, geselecteerd, gedroogd en gebrand.

Lunch bestaat uit enkele regionale Vietnamese specialiteiten, zoals Nem Nướng, een soort gegrilde worstjes of gehaktballetjes van geroosterd varkensvlees, met specerijen en verse groente.

Crazy House (Hang Nga) is niet alleen vreemd en afwijkend voor Dalat, dat zou het op elke ander plek in de wereld ook zijn. Dit is het werk van architecte Dang Viet Nga die eindelijk weleens haar fantasie haar gang wilde laten gaan. Het resultaat is een kleurrijk, ongrijpbaar huis met rare trappen en bochten. Kortom, ga het zelf bekijken!

Via de rustige straten rond Tuyen Lam Lake ga je naar de Truc Lam Zen Monastery die over het meer uitkijkt. Het is de grootste Zen Universiteit van Vietnam. De tour eindigt ook mooi, namelijk op Robin Hill. Van bijna 1700 meter boven zeeniveau heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving van Dalat. Daarna zal je worden teruggebracht naar je hotel.

Accommodatie: Cobe Homestay Dalat

Kamertype: Deluxe

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

Dag 8

Dalat – Mui Ne

Na het ontbijt wordt je door onze privé chauffeur opgehaald bij je hotel en in alle comfort naar Mui Ne gereden. De rit duurt zo’n 3,5 uur naar het hotel waar je voor de komende vier nachten zult verblijven.

Little Muine Cottages Resort maakt je Vietnamese droom helemaal waar als daar de elementen zon, strand en zee, een zwembad, ligbedden, lekker eten, op zijn tijd een glaasje en een prettige kamer waar je je thuis kunt voelen, deel van uitmaken. Je hoeft niet verder te kijken, Little Muine Cottages Resort is geknipt voor jou.

Accommodatie: Little Muine Cottages Resort

Kamertype: Pool View Room

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 9

Vrije dag in Mui Ne

Deze dag ter vrije besteding.

Er zijn twee redenen waarom je Mui Ne niet zult vergeten. 1: het lange strand met palmbomen en dat typische Vietnamees vissersdorp, dat onaangetast lijkt door de tijd.

2: de bijzondere witte en rode woestijnachtige zandduinen die Muine omringen en zulke prachtige kleuren geven door het draaien van de zon. Als je altijd al een keer hebt willen weten hoe het is om in de woestijn te staan, kun je dat dus gewoon in Vietnam ervaren!

Mui Ne is vooral nog het terrein van zelfstandige reizigers die het leuk willen hebben maar niet kieskeurig zijn qua accommodatie. Al neemt het aantal betere en luxere hotels en resorts snel toe. In Mui Ne is ook niet zo veel te doen. Hier moet je genieten van het strandleven en de dagen die langs je wegglijden terwijl jij alleen maar hebt zitten genieten van onverstoorbaar niksen.

Dat geldt niet voor (kite) surfers, die zijn hier op hun plek. De flinke golven vormen voor menig surfer een uitdagin

Accommodatie: Little Muine Cottages Resort

Kamertype: Pool View Room

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 10

Vrije dag in Mui Ne

Rust lekker uit, of breng in de middag een bezoekje aan de witte en rode duinen en neem een kijkje in het vissershaventje. Dit is een prachtige plek om foto’s te maken.

Accommodatie: Little Muine Cottages Resort

Kamertype: Pool View Room

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Dag 11

Jammer, maar helaas…

Aan alle goede dingen komt een eind zo zegt het cliché, en zo ook aan deze Vietnam rondreis. Op gepaste tijd word je vanaf Mui Ne weer naar het vliegveld in Ho Chi Minh gebracht.

Tip – Wil je meer achtergronden weten over Vietnam? Over het weer? Of een visum? Kijk dan op onze pagina met Informatie voor Vietnam.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Informatie

 • Startpunt: Ho Chi Minh City
 • Wanneer: elke dag
 • Tijdsduur: 11 dagen
 • Soort excursie: privé rondreis

Reisroute

Dag 1 : Aankomst Ho Chi Minh City

Dag 2 : Ho Chi Minh City

Dag 3 : Ho Chi Minh City – Can Tho

Dag 4 : Can Tho – Ho Chi Minh City

Dag 5 : Ho Chi Minh City – Cat Tien

Dag 6 : Cat Tien – Dalat

Dag 7 : Dalat

Dag 8 : Dalat – Mui Ne

Dag 9 : Mui Ne

Dag 10 : Mui Ne

Dag 11 : Mui Ne – Ho Chi Minh City (Vliegveld)

Interesse?

Heeft deze rondreis je interesse? Wij maken een offerte, pas daarna beslis jij.

Boek deze rondreis in Vietnam met laagste prijsgarantie!

Vragen of hulp nodig?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op!

   +66 82 955 5933

   +31 (0) 970102 54682

   info@go2vietnam.nl


Jack van Lieshout

Vietnam reisspecialist

Sfeerimpressie

Prijzen

De prijzen zijn geldig t/m 01-12-2022. Houd rekening met mogelijke toeslagen tussen Kerst en Nieuwjaar (20-12-2021 en 01-01-2022) en tijdens Tet, het Vietnamese nieuwjaarsfeest (01-02-2022 en 12-02-2022).

AANTAL PERSONEN
PRIJS per persoon
2 personen €1198
3 – 4 personen €995
5 – 6 personen €826
7 personen of meer €826

Inbegrepen

 • Elke dag ontbijt
 • Lunch en/of diner waar aangegeven
 • Accommodatie als aangegeven of vergelijkbaar
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Transport per auto of minivan
 • Excursies en entreegelden als in programma
 • Dinnercruise in Ho Chi Minh City
 • Cu Chi Tunnels en City tour Ho Chi Minh City
 • 2-daagse Mekong Delta tour
 • 2-daagse Cat Tien National Park tour
 • Dalat City tour
 • Water en handdoekjes in de minibus

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, consumpties
 • Tips
 • Internationale vliegtickets
 • Visum. Lees hier meer over het aanvragen van een visum.
 • Verzekering
 • Overige excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Let op!

 • Voor de meeste hotels geldt: check-in tijd is 13:00 en check-uit tijd is 12:00 uur.
 • Geef van te voren bij ons aan dat je vegetariër bent zodat hier tijdens de tour rekening mee kan worden gehouden door onze gids.
 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we route of hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Voor reizen naar Vietnam moet je paspoort na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Bovendien is een visum verplicht. Lees hier meer over het verkijgen van een visum voor Vietnam: Visum voor Vietnam
 • Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven.

Hotels bij deze reis

Locatie
Accommodatie
Ho Chi Minh City (dag 1 tot 3) Prague Hotel (2 nachten)
Can Tho (dag 3 tot 4) Mekong Rustic Can Tho (1 nacht)
Ho Chi Minh City (dag 4 tot 5) Prague Hotel (1 nacht)
Cat Tien (dag 5 tot 6) Paradise on the Tree (1 nacht)
Dalat (dag 6 tot 8) Cobe Homestay Dalat (2 nachten)
Mui Ne (dag 8 tot 11) Little Muine Cottages Resort (3 nachten)

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Je individuele Vietnam rondreis passen we graag voor je aan zodat het nog beter bij jou past. Je kunt dit aangeven als je het aanvraagformulier invult, we zullen dan een aangepaste prijsopgave doen. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen of bellen voor meer informatie, zie hier: contact ons.

We helpen je graag verder met je vakantieplannen naar Vietnam!


 

Meer rondreizen in Vietnam

Ontdek de mooiste plekjes in Vietnam!

Wil je wat meer zien van de wereld en heb je interesse naar een verre reis naar Vietnam? Dan ben je bij Go2Vietnam.nl absoluut op de juiste plek. We stellen met alle liefde jouw ultieme reis samen naar Vietnam, waarmee je onbezorgd op pad kunt.

9-daagse rondreis door Zuid-Vietnam

 • Dagenlang genieten bij Phu Quoc strand
 • Mekong Delta: dorpjes, drijvende markten
 • Diner cruise op de Bonsai Legacy in Saigon
 • Boottocht Tra Su Bird Sanctuary

Prijs p.p. vanaf:

€ 798

5-daagse rondreis door Zuid-Vietnam

 • Ho Chi Minh: markt, tempels en China Town
 • De beroemde Vietcong tunnels Cu Chi
 • Het echte Vietnam: de Mekong Delta
 • Boottocht over de Cai Rang Drijvende Markt

Prijs p.p. vanaf:

€ 284

19-daagse rondreis door Vietnam

 • Maak een prachtige cruise in Halong Bay
 • Alle highlights van Noord, Centraal en Zuid-Vietnam
 • Verbaas je over de enorme diversiteit van Vietnam
 • De perfecte combinatie van cultuur en natuur

Prijs p.p. vanaf:

€ 1655