257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
VIETNAM INFORMATIE
Vliegen in en naar Vietnam

Vliegtickets Vietnam

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Ben je van plan om een Vietnam rondreis te maken? Een vliegticket naar Vietnam is dan al snel één van de duurste onderdelen van je reis. Lees hier praktische tips om de goedkoopste internationale vliegtickets te boeken voor jouw reis naar Vietnam.

Binnenlandse vluchten in Vietnam zijn een uitkomst en voordelig. Met een kustlijn zo lang als de Amerikaanse oostkust, kan het een uitdaging zijn voor reizigers om van het noorden naar zuiden te gaan: de afstand tussen de hoofdstad Hanoi en Ho Chi Minh City is 1.150 kilometer, een reis die 38 uur met de trein en zelfs langer met de bus kan duren.

Vliegtickets zijn altijd afhankelijk van het seizoen, met de duurste maanden van juli tot augustus, tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie en rond Tet, het Vietnamese Nieuwjaar; tarieven dalen tijdens het “schouder” -seizoen – september tot half december – en je krijgt de beste prijzen tijdens het laagseizoen, van januari tot juni. Lees hier meer over de beste reistijd en seizoenen in Vietnam.

rechtstreeks of met overstap?

Van Nederland naar Vietnam zijn er helaas geen rechtstreekse vluchten. Dit betekent dat als je vanaf Amsterdam Schiphol vliegt minimaal altijd één tussenstop hebt.

  • Emirates (tussenstop op Dubai)
  • Etihad Airways (tussenstop op Abu Dhabi)
  • Cathay Pacific (tussenstop op Hong Kong)
  • Aeroflot (tussenstop op Moskou)

Er zijn ook diverse vluchten met twee tussenstops. Hierdoor is je vliegtijd wel langer en je vliegticket naar Vietnam is niet eens altijd goedkoper. Daarom is het aan te raden om een ticket te boeken met maar één tussenstop.

Hanoi of Ho Chi Minh City?

Je kan min of meer kiezen tussen Hanoi, in het noorden, en Ho Chi Minh City, in het zuiden, om op te vliegen. De laatst genoemde heeft een iets groter vliegveld en dus meer vluchten maar uit onze ervaring is het vaak voordeliger om op Hanoi te vliegen. In de meeste routes die mensen volgen is Hanoi ook een logische keuze om hun reis te beginnen. Een meerderheid van de reizigers lijkt in het Noorden te beginnen door eerst naar Hanoi te vliegen om van daaruit via Centraal-Vietnam naar Zuid-Vietnam te reizen.

Vluchtprijzen zijn vaak iets goedkoper voor Ho Chi Minh City. Bovendien biedt deze stad volgens velen een ietwat ‘zachtere’ landing cultureel gezien voor first-timers in Vietnam. Dit kan natuurlijk een goede of slechte zaak zijn, afhankelijk van je standpunt.

Vanuit Nederland naar Vietnam vlieg je op één van de internationale vliegvelden. Dit zijn de belangrijkste luchthavens van Vietnam:

  • Hanoi: Nội Bài International Airport
  • Ho Chi Minh City: Tân Sơn Nhất International Airport

Feitjes

De goedkoopste tijd van het jaar om van Nederland naar Vietnam te vliegen is november. Duurste is juli.

De goedkoopste dag van de week is meestal vrijdag. De duurste is meestal donderdag.

Vluchten in de middag zijn ongeveer 19% duurder dan in de avond.

Vliegticket boeken Vietnam

Ho Chi Minh City of Hanoi?

Bekijk welk aanvlieg luchthaven het goedkoopste is. Reis je van het Zuiden naar het Noorden van Vietnam, kan je heen vliegen naar HCMC en terugvliegen van Hanoi. Bekijk of een retour vanaf dezelfde luchthaven goedkoper is inclusief een binnenlandse vlucht.

Probeer flexibel te zijn met je reisdate en tijden.

Gebruik verschillende zoekmachines: Momondo, Google Flights, Skyscanner.

Zoek ticketprijzen als één persoon: luchtvaartmaatschappijen laten altijd de hoogste ticketprijs zien voor een groep tickets.

Boek je vliegticket op tijd, maar niet te vroeg: 6-8 weken voor vertrek of ongeveer drie maanden van te voren als je tijdens het hoogseizoen naar Vietnam vliegt.

Stel een prijsalarm in: Handige feature van Skyscanner: Als je naar Ho Chi Minh City wilt vliegen kies van voor de optie ‘Stel prijsalarm in’. Je ontvangt een email met betrekking tot prijsveranderingen van het vliegticket.

Vliegen vanuit Azie naar Vietnam

Veel mensen maken gebruik van de goedkopere optie voor een vlucht naar Vietnam via Bangkok, Singapore of Hong Kong. Een verblijf in een van deze steden kan worden meegenomen in jouw planning, vaak zonder veel extra kosten. Je kunt zelfs nog meer besparen door een goedkoop vliegticket te boeken van Bangkok, Kuala Lumpur of Singapore naar Vietnam met een budgetmaatschappij, zoals Jetstar, Tiger Airways en Air Asia.

Regionale luchtverbindingen vanuit Azie naar Vietnam worden steeds beter. Je kunt vliegen vanuit veel steden in Cambodja, Laos, Maleisië en Thailand en er zijn ook genoeg opties vanuit Zuid-Korea, Japan en China. Budgetopties nemen elk jaar toe: vanuit Singapore kun je kiezen uit Jetstar, Scoot, Silk Air en Vietjet Air, en vanuit Bangkok kun je AirAsia, Jetstar, Lion Air, Nok Air of Vietjet nemen.

Binnenlandse vluchten

Met een kustlijn zo lang als de Amerikaanse oostkust, kan het een uitdaging zijn voor reizigers om van het noorden naar zuiden te gaan: de afstand tussen de hoofdstad Hanoi en Ho Chi Minh City is 1.150 kilometer, een reis die 38 uur met de trein en zelfs langer met de bus kan duren. Maar de snelle ontwikkeling van de economie heeft een ideale omgeving gecreëerd voor de groei van de luchtvaartindustrie op een manier die je niet van van een ontwikkelingsland verwacht.

Met de komst van een aantal budget vliegtuigmaatschappijen werden binnenlandse vliegreizen een betaalbare optie. Die 38-uur durende treinreis tussen Hanoi en Ho Chi Minh-stad duurt nu twee uur met het vliegtuig, het tarief is in wezen hetzelfde en het is veel veiliger dan de bus.

De drie grootste luchtvaartmaatschappijen in Vietnam zijn:

Vietnam Airlines is nog steeds de belangrijkste operator op de meeste routes, zowel binnen Vietnam als van Vietnam naar andere internationale bestemmingen. Het bedrijf heeft vluchten op de meeste steden in Vietnam en biedt redelijk goede diensten voor zijn grootte.

Jetstar Pacific en VietJe zijn budget airlines en daarmee vaak een heel stuk goedkoper. Je kan met deze luchtvaartmaatschappijen gewoon veilig vliegen. Houd er alleen wel rekening mee dat vooral VietJetAir een mindere reputatie heeft m.b.t. op tijd vetrekken.

Binnenlandse luchthavens in het noorden van Vietnam:

– Hanoi Airport (HAN)

Locatie: 40 minuten van het centrum van Hanoi, 3,5 uur naar Halong Bay, 4,5 uur naar Sapa

– Hai Phong Airport (HPH)

Locatie: 2,5 uur van / naar Hanoi en 1,5 uur naar Halong Bay

Binnenlandse luchthavens in het centrum van Vietnam:

– Da Nang Airport (DAD)

Locatie: 10 minuten naar het centrum van Da Nang, 30 minuten naar Hoi An en 2,5 uur naar Hue

– Hue Airport (HUI)

Locatie: 20 minuten naar het centrum van Hue, 2,5 uur naar Da Nang en 3 uur naar Hoi An

– Nha Trang Airport (CXR)

Locatie: 35 minuten naar het centrum van Nha Trang en 2,5 uur naar Dalat

– Dalat Airport (DLI)

Locatie: 45 minuten naar het centrum, 3,5 uur naar Nha Trang

Binnenlandse luchthavens in het zuiden van Vietnam:

– Ho Chi Minh City Airport (SGN)

Locatie: 30 minuten naar het centrum van Ho Chi Minh-stad

– Con Dao Airport (VCS)

Locatie: 10 minuten naar het centrum van Con Dao

– Phu Quoc Airport (PQC)

Locatie: 20 minuten naar Duong Dong

Vietnam informatie

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zo ga je goed voorbereid op reis naar Vietnam. Blijf gezond en veilig.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Vergeet je niet je bankpas op wereld te zetten! Wijze raad en tips om in Vietnam je geldzaken op orde te hebben.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

De Vietnamese keuken is gevarieerd en verfijnd. Populair, want minder pittig dan die in de omliggende landen.

Reizen met kinderen

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Wat voor weer wordt het morgen? Lees alles over de verschillende seizoenen en het weer per regio in Vietnam.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Vergeet je niet je bankpas op wereld te zetten! Wijze raad en tips om in Vietnam je geldzaken op orde te hebben.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Als het in je reis past is het leuk om in ieder geval een keer met de nachttrein een stuk Vietnam te doorkruisen….