257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
VIETNAM INFORMATIE
Reis en annuleringsverzekering

Reis & annuleringsverzekering

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

VERZEKEREN; HOE EN WAAROM?

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven.

Over het algemeen spreken we over twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering.

ANNULERINGSVERZEKERING, WAAROM?

Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je door bepaalde omstandigheden je reis niet kunt beginnen of voortzetten. De kans is aanwezig dat er voor aanvang van de reis iets gebeurt waardoor je de reis niet meer kunt maken. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje; je glijdt uit, breekt je been en kunt een reis helaas niet meer maken. Kortom, je moet de reis annuleren. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen, de gehele reissom kunt terugvragen. Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis.

Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen. Ook bij een vertrekvertraging op de heenreis van meer dan acht uur, krijg je een vergoeding.

REISVERZEKERING, WAAROM?

Voor je rondreis is in ieder geval een goede reisverzekering verplicht. Je bent dan tijdens je reis verzekerd van directe hulpverlening van de alarmcentrale indien dit nodig is. De reisverzekering verzekert onder andere je bagage bij verlies of diefstal, onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het laatste kan bijvoorbeeld voorkomen bij vertragingen of wanneer je onverwachts terug moet naar Nederland.

Dit is dus een andere verzekering dan je zorgverzekering in Nederland.

KORTLOPEND OF DOORLOPEND, WAT IS HET VERSCHIL?

Bij het afsluiten van een verzekering kan je kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende verzekering. Het verschil tussen beide zit in de kosten en in de tijdsduur van de verzekering. Een kortlopende verzekering sluit je enkel af voor de geboekte reis. Indien je een tweede vakantie gaat maken, dien je daar opnieuw een verzekering voor af te sluiten.

Met een doorlopende verzekering kun je zo vaak je koffers pakken als je maar wilt. Je sluit eenmalig je verzekering af, waarna ieder jaar opnieuw al je vakanties verzekerd zijn. Een leuk extraatje is, dat je bij een doorlopende verzekering ook verzekerd bent voor korte reizen zoals weekendjes weg en zelfs theaterbezoeken.

Vietnam informatie

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zo ga je goed voorbereid op reis naar Vietnam. Blijf gezond en veilig.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Vergeet je niet je bankpas op wereld te zetten! Wijze raad en tips om in Vietnam je geldzaken op orde te hebben.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

De Vietnamese keuken is gevarieerd en verfijnd. Populair, want minder pittig dan die in de omliggende landen.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Vietnam is een gastvrij land. Dat merk je als volwassene al. Een kind zal zich meer dan welkom voelen.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Vergeet je niet je bankpas op wereld te zetten! Wijze raad en tips om in Vietnam je geldzaken op orde te hebben.

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Als het in je reis past is het leuk om in ieder geval een keer met de nachttrein een stuk Vietnam te doorkruisen….