257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
VIETNAM INFORMATIE
Reis en annuleringsverzekering

Annulerings & reisverzekering

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis naar Vietnam goed te kijken naar de verzekeringen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis of voor aanvang van de reis, dan kan dat veel geld kosten. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Over het algemeen spreken we over twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering.

Op deze pagina gaan wij in op de volgende onderwerpen:

Waarom een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering sluit je af om te voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je door bepaalde omstandigheden je reis niet kunt beginnen of voortzetten. De kans is aanwezig dat er voor aanvang van de reis iets gebeurt waardoor je de reis niet meer kunt maken. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje; je glijdt uit, breekt je been en kunt een reis helaas niet meer maken. Kortom, je moet de reis annuleren. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen, de gehele reissom kunt terugvragen. Een annuleringsverzekering is echter niet alleen vooraf van toepassing, maar ook tijdens de reis.

Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kan je de niet genoten reisdagen van je verzekeringsmaatschappij terug krijgen. Ook bij een vertrekvertraging op de heenreis van meer dan acht uur, krijg je een vergoeding.

Waarom een reisverzekering?

Voor je rondreis is in ieder geval een goede reisverzekering verplicht. Je bent dan tijdens je reis verzekerd van directe hulpverlening van de alarmcentrale indien dit nodig is. De reisverzekering verzekert onder andere je bagage bij verlies of diefstal, onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het laatste kan bijvoorbeeld voorkomen bij vertragingen of wanneer je onverwachts terug moet naar Nederland.

Dit is dus een andere verzekering dan je zorgverzekering in Nederland.

Kortlopend of doorlopend, wat is het verschil

Bij het afsluiten van een verzekering kan je kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende verzekering. Het verschil tussen beide zit in de kosten en in de tijdsduur van de verzekering. Een kortlopende verzekering sluit je enkel af voor de geboekte reis. Indien je een tweede vakantie gaat maken, dien je daar opnieuw een verzekering voor af te sluiten.

Met een doorlopende verzekering kun je zo vaak je koffers pakken als je maar wilt. Je sluit eenmalig je verzekering af, waarna ieder jaar opnieuw al je vakanties verzekerd zijn. Een leuk extraatje is, dat je bij een doorlopende verzekering ook verzekerd bent voor korte reizen zoals weekendjes weg en zelfs theaterbezoeken.

Go2Vietnam.nl adviseert om onze algemene voorwaarden goed door te nemen: Algemene voorwaarden

Annulerings of reisverzekering via Allianz

Je kunt via de website gemakkelijk zelf  een reis en/of annuleringsverzekering boeken door een van onderstaande links te volgen.

  • Allianz is specialist op het gebied van reis en annuleringsverzekeringen.
  • Allianz heeft een eigen alarmcentrale om u wereldwijd hulp te verlenen.
  • Allianz is al meerdere malen gekozen tot de Beste Reisverzekeraar.

Hieronder kun je een kortlopende reis – of annuleringsverzekering afsluiten. Ga je vaker op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering voor jou het meest interessant. Ga je een wereldreis maken? Kies dan voor de globetrotter reisverzekering.

Ben je al verzekerd bij Allianz Global Assistance? Vergeet dan niet het nummer van de alarmcentrale mee te nemen op vakantie. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar. Het nummer van de alarmcentrale is 020 592 9292.

Tip – Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zo ga je goed voorbereid op reis naar Vietnam: Blijf gezond en veilig

Heb je nog vragen?

Unieke Vietnam ervaringen zijn absoluut onze specialiteit. Ons team van reisspecialisten bij Go2Vietnam.nl bestaat uit gepassioneerde Vietnam-reizigers. Deze bedrevenheid en opgedane kennis delen we graag met jou als medereiziger.

Heb je vragen, een specifieke droomreis in gedachten of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan zeker eens contact op met één van onze reisspecialisten.

Vietnam informatie

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Je bent waarschijnlijk al druk in de weer met het plannen van je reis. Het bepalen van een budget is dan één van de belangrijkste dingen die je kunt doen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zo ga je goed voorbereid op reis naar Vietnam. Blijf gezond en veilig.

Een vliegticket naar Vietnam vormt letterlijk en figuurlijk het begin van je avontuur. Vlieg met ons mee….

Westerlingen lopen vaak rond in een korte broek en hemdje en dat wordt niet altijd gewaardeerd.