257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
Vietnam informatie
Accommodatie in Vietnam

Accommodatie in Vietnam

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Over het algemeen zijn de accommodaties erg goed in Vietnam. In de toeristische delen zijn alle prijsklassen aanwezig en relatief goedkoop vergeleken met Nederland, terwijl de kwaliteit vergelijkbaar is. Er is altijd een concurrentiestrijd gaande tussen hotels, dus voor toeristen is dat ideaal.

Hotels moeten alles uit de kast halen om goed voor de dag te komen, zodat de service en kwaliteit gegarandeerd op een goed niveau blijft. Er is een groot aantal luxe hotels bijgekomen in de kustgebieden, maar ook mensen die op een budget reizen kunnen daar terecht voor goedkopere accommodaties. Go2Vietnam.nl heeft een groot aanbod van accommodaties in verschillende prijsklassen in heel Vietnam.

Op deze pagina gaan wij in op de volgende onderwerpen:

Verschillende types van accommodatie

Vietnam heeft vele verschillende types met betrekking tot accommodatie, dus het is lastig om dit onder te verdelen in een paar groepen. Namen die onder andere voorkomen zijn resorts, gueshouses, homestays, hostels en hotels. Neem een kijkje in de kamers voordat je boekt en zoek op die manier uit of de accommodatie de beloofde afspraken nakomt.

Budget accommodaties 

De goedkoopste accommodaties in Vietnam zijn over het algemeen bedden in slaapzalen, de zogenaamde dormitory. De prijzen liggen rond de €5 per nacht en de aanwezige faciliteiten worden gedeeld. De meeste hostels die dorms aanbieden, hebben overigens ook vaak privekamers. In Hanoi en Ho Chi Minh City zijn verschillende hostels die vele dormbedden ter beschikking hebben. Dit zijn handige plaatsen voor backpackers om elkaar te ontmoeten.

Hostels

Hostels zijn de beste keuze voor backpackers die graag andere reizigers willen ontmoeten om samen mee te reizen of te feesten. Je kunt meestal al vanaf €5 per persoon overnachten op een gemengde slaapzaal. Veel hostels zijn modern en hebben mooie gemeenschappelijke ruimten en zelfs zwembaden. De gemiddelde leeftijd van de reizigers is vrij jong (18-25) wat het voor de wat oudere reiziger meestal niet de beste keuze maakt. Voor een echte ‘’local ervaring’’ moet je hier niet zijn.

Homestay & accommodatie in dorpjes

Boek je een reis bij Go2Vietnam.nl dan is de kans groot dat je tijdens je reis in een homestay zult overnachten. Een verblijf in een homestay is namelijk een favoriet! De term ‘’homestay’’ suggereert dat je bij een Vietnamese familie in huis verblijft. In de meeste gevallen is dit inderdaad zo maar de term wordt ook veel gebruikt voor kleinschalige budgetaccommodaties. Denk aan bungalows gelegen in een mooie natuurlijke omgeving onder beheer van een lokale familie.

De faciliteiten variëren van eenvoudig tot comfortabel.

Hier een aantal van onze favoriete homestays in Vietnam:

Tam Coc Sunrise Homestay

Ninh Binh, Sapa

Waarom kies je voor Tam Coc Sunrise Homestay? Als je tijdens je reis voor een homestay kiest dan doe je dat omdat je zoveel mogelijk van Vietnam wilt meemaken en niet in een groot massa-hotel wilt zitten.

Mekong Rustic Can Tho

Can Tho, Zuid-Vietnam

Mekong Rustic Can Tho is een fantasie. Een charmante kleine homestay opgetrokken uit houten bungalowtjes, met een groentetuin, een meertje, en verder omringd door palmen en andere tropische begroeiing.

Lucky Daisy Buffalo House

Sapa, Noord-Vietnam

Het Luckydaisy Buffalo House, de naam is al net zo speels als Luckydaisy zelf, maakt daar onderdeel van uit. Het is een eenvoudige homestay, met grappige details, een beetje hippie en veel Vietnam.

Hotels & guesthouses

Hue River Side Villa

Hue, Centraal-Vietnam

Met maar 8 kamers is dit een zeer intiem resort. Het heeft een zonneterras en je kunt er een fiets lenen om de buurt te verkennen. Hier de leukste en beste manier om dat te doen.

Phong Nha Lake House

Phong Nha, Centraal-Vietnam

Een bezoek aan Phong Nha Lake House is eigenlijk een bezoek thuis bij het Vietnamees-Australische stel Tham en Tony die het resort draaiende houden.

Dalat de Charme Village

Dalat, Zuid-Vietnam

In Dalat De Charme Village kan aan het eind van de middag op het terras zo maar een violist opduiken. Het past in de sfeer van Europese romantiek die dit opvallende hotel oproept.

Resorts

Op Muine en in Phu Quoc wordt de stroom toeristen opgevangen in grote resorts, die hun gasten alles bieden wat hun hartje begeert. Deze superluxe hotels zijn prijzig, maar bieden waar voor het geld.  Luxe resorts hebben altijd een groot terrein met prachtige tuinen, eigen zwembaden, directe toegang tot een strand of prachtige uitzichten over de bergen. Prijzen starten rond de €70 per nacht oplopend tot wel €600 per nacht.

Net onder deze categorie zitten de bungalowparken die langs veel stranden als paddenstoelen uit de grond schieten. In hutjes met een eenvoudige inrichting geniet je voor weinig geld van het geluid van de zee op slechts een paar meter van je bed. Deze resorts zijn minder luxe, maar liggen op dezelfde mooie plekken.

Hier een aantal van onze favoriete resorts in Vietnam:

Coco Palm Beach Resort & Spa

Phu Quoc, Zuid-Vietnam

Coco Palm Beach Resort & Spa, klinkt dat niet uitnodigend tropisch? Ja, toch? Denk je dan ook meteen aan strand, zon, palmbomen, op een terras aan het strand zitten, een beetje snorkelen? Wij ook!

Sailing Resort Muine

Muine, Zuid-Vietnam

De Sailing Club Resort Muine is de perfecte symbiose van een prachtige plek (met een geweldig strand) en de tot in de puntjes geperfectioneerde accommodatie en service.

Pilgrimage Village Resort

Hue, Centraal-Vietnam

Er zijn hier twee zwembaden, waarvan eentje, de Slope Pool, maar liefst 48 meter lang is. De zonneterrassen van beide zwembaden zijn ruim voorzien van ligbedden en parasols.

Hier een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Vietnamese hotels en hostels zullen altijd om je paspoort vragen, omdat de wet voorschrijft dat ze er een kopie van maken voor de administratie. Vaak voldoet het afgeven van een kopie ook wel, als je het niet fijn vindt om je paspoort een nacht af te geven, zorg dat dat je een kopie op zak hebt. Vergeet niet het visum ook te kopiëren.
  •  Hotelprijzen variëren sterk, afhankelijk van het seizoen. Afdingen kan dus nooit kwaad. Een sterk argument is het blijven van meerdere nachten!
  • Alle hotels rekenen 10% overheidsbelasting door, sommige hotels slaan ook de service charge (5%) aan. Kijk het afschrift goed na en vraag het na, wanneer er onduidelijkheden op staan. Vaak is ook ontbijt inbegrepen, ernaar vragen kan nooit kwaad! De prijzen zijn meestal gegeven in de Vietnamese Dong, in de grote steden kom je sporadisch prijzen tegen in Amerikaanse dollars. De wisselkoersen van iederen munt veranderen dagelijks, zorg dat je ongeveer weet hoeveel Dong een Euro is.
  • Houd verder een oogje in het zeil met betrekking to de beveiliging van het hotel (werkt het slot goed), of het mogelijk is een wasje te draaien (vaak mogelijk) en of de kamer bijvoorbeeld aan de straatkant zit, waar een drukke bar naast zit.

Ons aanbod van accommodaties in Vietnam

We hebben onze speurneus opgezet en zijn met de loep in de hand Vietnam ingetrokken om de leukste, opvallendste, vriendelijkste en spectaculairste hotels en resorts te zoeken. En die zijn er, want alhoewel Vietnam op de meeste plekken geen stromen reizigers ziet, is er genoeg te kiezen. Blader eens rustig door ons aanbod, er is genoeg te kiezen.

We hebben de hotels opgedeeld in 3 regio’s: noord (onder meer Ninh Binh, Hanoi, Sapa en Halong Bay), centraal (onder meer Hoi An, Hue en Da Nang) en zuid (Ho Chi Minh, Muine, Phu Quoc en de Mekong Delta).

Tip – Ga je reizen in Vietnam en ben je op zoek naar tips voor de leukste homestays of mooiste hotels? Tijdens onze studie reizen gaan we altijd op zoek naar de meest leuke en bijzondere adresjes. Onze 10 favoriete slaapplekjes in Vietnam vindt je in het volgende artikel: Vietnam: 10 accommodaties om van te dromen!

Heb je nog vragen?

Unieke Vietnam ervaringen zijn absoluut onze specialiteit. Ons team van reisspecialisten bij Go2Vietnam.nl bestaat uit gepassioneerde Vietnam-reizigers. Deze bedrevenheid en opgedane kennis delen we graag met jou als medereiziger.

Heb je vragen, een specifieke droomreis in gedachten of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan zeker eens contact op met één van onze reisspecialisten.

Terug naar onze informatie pagina

Vietnam informatie

Voorbereiding voor jouw Vietnam reis

Als het in je reis past is het leuk om in ieder geval een keer met de nachttrein een stuk Vietnam te doorkruisen….

Vietnam is een gastvrij land. Dat merk je als volwassene al. Een kind zal zich meer dan welkom voelen.

Vietnam is een enorm veelzijdig land, qua natuur, bevolking en eten. Bovendien heeft het een turbulent verleden.

Wat zijn de belangrijkste nationale vrije dagen en feestdagen in Vietnam? Waar moet je niet bij zijn of juist wel.