257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
Hotels in Zuid-Vietnam
De leukste plekjes om te verblijven!

Hotels in Zuid-Vietnam

Go2Vietnam.nl

Wat is het toch mooi verdeeld in Vietnam. In het zuiden van het land ligt de interessante hoofdstad Ho Chi Minh City, de fascinerende Mekong Delta en het strandleven op Phu Quoc aan de zuidkant van de Vietnamese kust, het Bounty eiland waar je naar op zoek was. “Eindeloos voel je het zand aan je voeten en voor de afwisseling de zee” (Ancarine Beach Resort op Phu Quoc).

Ook aan het strand: Muine. Met het lange strand met palmbomen en dat typische Vietnamese vissersdorp, dat onaangetast lijkt door de tijd. En uniek: de bijzondere witte en rode woestijnachtige zandduinen die Muine omringen. “Een uitnodigend zwembad, luxe ligbedden, de maritiem getinte stoffen, ze zeggen het allemaal: dit is een beach club, kom binnen” (Sailing Resort Muine)

Als je als een vogel boven de Mekong Delta zou kunnen vliegen, zie je een gigantisch natuurgebied, waarin de Mekong en de Song Hau rivieren uiteen getrokken worden in netwerk van stromen die langzaamaan het land opslurpen. In die Mekong Delta brengen wij je het liefst onder in Dalat of Cantho. “Dit is een groene fantasie. Een charmante kleine homestay opgetrokken uit houten bungalowtjes, met een groentetuin, een meertje, en verder omringd door palmen, fruitbomen en andere tropische begroeiing.” (Mekong Rustic Can Tho)

Muine heeft een lang strand met palmbomen (surfen!) en een oud Vietnamees vissersdorp. Maar ook bijzondere witte en rode woestijnachtige zandduinen die prachtige kleuren krijgen door het draaien van de zon.

Ho Chi Minh City is de grootste en modernste stad van Vietnam.  Nog altijd vind je er streetfood, verrassende steegjes, lokale marktjes en tempeltjes waar de wierook je de adem beneemt. Maar ook hippe clubs en rooftop bars.

Can Tho is het centrum van de Mekong Delta. Decor: de Cai Rang drijvende markt, mangrovebossen, kokosplantages, drijvende huisjes, rijstvelden en een groen waterlandschap dat zich het best per boot laat ontdekken.

Chau Doc. Nog zo’n plaatsje dat je alleen in de Mekong Delta ziet. Chau Doc dankt zijn lokale bekendheid aan het feit dat niks anders dan de rivier Vietnam hier nog van Cambodja scheidt. Een tochtje met de ‘xe dap loi’ is een aanrader.

Phu Quoc, aan de zuidkant van de Vietnamese kust, is een eiland waar je lang onder de palmboom kunt gaan zitten genieten, gaan zwemmen, snorkelen, vissen of een bootje huren. Er zijn tempels, pagodes en dorpjes.

Als je na je reis door Vietnam met iemand praat die ook in Vietnam is geweest, en Dalat komt ter sprake, dan zal een van de twee al snel verzuchten hoe heerlijk de temperaturen daar waren, vergeleken met de rest van Vietnam. En dat klopt.

Populaire hotels

Zuid-Vietnam

Muine  |  Hotels in Zuid-Vietnam

  • Dit is een beach club, kom binnen!
  • Zwembad met zonneterras en ligbedden
  • Sandals Restaurant en bar aan het strand

Phu Quoc  |  Hotels in Zuid-Vietnam

  • Direct aan het strand van Ong Lang Beach
  • Lekker loungen op een ligbed (met parasol)
  • Het is 5 kilometer naar de markt en het stadje

Dalat  |  Hotels in Zuid-Vietnam

  • Houten bungalows langs een smalle vijver
  • Drijvende markt Cai Rang ligt op 2 kilometer
  • Zwembad en ligbedden bij de fruittuin