257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
+66 82 955 5933
Hotels in Noord-Vietnam
De leukste plekjes om te verblijven!

Hotels in Noord-Vietnam

Go2Vietnam.nl

Is er een ander gebied in de wereld waar op zo’n relatief klein gebied zoveel verschillende overweldigende natuurlijke fenomenen te bewonderen zijn? Noord-Vietnam is spectaculair. En dan heeft het ook nog eens de leukste stad van Vietnam, Hanoi.

Het Old Quarter in Hanoi is een feest voor iedereen die nog wil zien hoe deze stad er ooit uitzag en hoe er geleefd en gewerkt werd. Het heeft het Hoan Kiem Lake, een flink meer dat is aangekleed met een park. Onze hotels in Hanoi liggen allemaal in dit oude stadskwartier en nooit ver van het meer. Je kunt er met een korte (of hele korte) wandeling naar toe.

In Ninh Binh, in een onvergetelijk decor van kalkstenen rotsen, waar riviertjes langs rijstvelden en grotten door de valleien kronkelen, hebben we meerdere resorts om uit te kiezen. Zo staan in hier de bamboe bungalows van Nguyen Shack tussen de rotspieken aan het water. Je zou ze bijna over het hoofd zien. Ook in Mai Chau, Sapa en Phu Luong is gekozen voor in intieme accommodatie, soms een homestay, soms met een zwembad, maar altijd op een locatie die je niet snel zult vergeten. “Dichter op de eeuwenoude cultuur van Vietnamese minderheden kom je niet” (Mai Chau Villas).

Sapa is het bekendste bergdorp van Vietnam. Vanwege de rijstvelden en valleien. Er leven ook nog veel bergstammen, zoals de Hmong en de Dao. Ook mooi: een lokale markt of de Tram Ton Pass. Wat een uitzicht!

Hanoi heeft een eigen sfeer. In het Old Quarter leven de mensen op straat. Even verplaatsen? Neem de fietstaxi. Niet ver van de Rode rivier ligt Hoan Kiem Lake met een park. Top bestemming voor een zomerse avond.

Halong Bay is een gigantisch meer met bijna tweeduizend grotere, kleine vreemd gevormde rotsen en kalkstenen eilanden, waarvan een deel door het water is uitgehold zodat er enorme grotten in zijn ontstaan.

Pu Luong is een must see voor natuurliefhebbers. Er liggen bergen, er zijn groene valleien met rijstterrassen, er is tropisch regenwoud, je vindt er watervallen, fruitbomen en grazende waterbuffels langs een meertje.

De rijstvelden in Mai Chau liggen in een decor van heuvels. Er leven traditionele bergstammen als de White Thai, Hmong en Viet. Ga hier fietsen, een trekking lopen of bij een familie thuis (in een homestay) logeren.

Ninh Binh, het Halong Bay op land, is een rotsachtig kalkstenen berglandschap met in de diepe valleien groen-gele rijstvelden en een kronkelende rivier. Ga dit zien vanaf de hoogste berg waar je maar op kunt (Hang Mua).

Populaire hotels in Noord-Vietnam

Noord-Vietnam

Mai Chau  |  Hotels in Noord-Vietnam

  • Rijstvelden, tropische begroeing en bergen
  • Zwembad, ligstoelen met palmen-parasols
  • Speciaal: gerechten van White Thai minderheid
Sapa

Sapa  |  Hotels in Noord-Vietnam

  • Midden in de Mekong Delta, top uitzicht
  •  Zwembad met zonneterras en ligbedden
  •  Fietsen te huur, kookles, Tai Chi, yoga

Ninh Binh  |  Hotels in Noord-Vietnam

  • Bamboe bungalows langs het water
  • Kalkstenen rotsen, riviertjes en rijstvelden
  • Vietnamees: Mountain Lake Restaurant