257-259 Tran Dang Ninh Street Cau Giay District, Hanoi – Vietnam
VIETNAM REISBLOG
Hoan Kiem Lake: overgrootvader schilpad

Hoan Kiem Lake: overgrootvader schildpad

Inspiratie vor jouw Vietnam reis

Het regent in Hanoi maar niemand trekt er zicht iets van aan. Niemand hier is van plan de pret te laten bederven door wat neerslag. Schijnbaar laten ze zich in Hanoi niet zo maar van de wijs brengen. Het is zaterdagavond en dus moet er worden genoten.

Als je als een vogel boven Hanoi hangt, zou je kunnen zien hoeveel meertjes er in de stad liggen. En of dat niet genoeg is, zie je ook de kronkelende Rode Rivier. Het water is hier overal aanwezig. Vooral die meertjes geven de stad enorm veel charme.

Niet ver van de Rode rivier ligt Hoan Kiem Lake, een flink meer, maar zeker niet het grootste van de stad. Het is aangekleed met een park, dat er netjes omheen ligt. Samen zijn ze de perfecte bestemming voor een zomerse zaterdagavond. Wat het extra leuk maakt is dat de straat om het meer in het weekeinde voor verkeer is afgesloten, zodat er voor wandelaars, hardlopers en iedereen die even buiten wil zijn meer ruimte is. Dit is de plek waar je moet zijn.

Tip – op onze pagina ‘Excursies in Noord-Vietnam‘ kun je overigens alles lezen over de allerleukste excursies in Hanoi.

Overgrootvader schildpad

Let op de schildpad, wordt ons op mysterieuze wijze toegefluisterd door een man die frisdrank verkoopt. In het meer zouden bijzondere, grote schildpadden leven. Hij kijkt erbij alsof hij die schildpadden dagelijks hier ziet. Toevallig of niet, de opvallende iconische toren midden op het meer heet Thap Rua, schildpad toren. Vernoemd naar een zwaard in de vorm van een schildpad dat een rol speelt in een bekend Vietnamees volksverhaal. We kunnen het niet laten om goed naar het water te turen, maar we zien geeneens vissen, laat staan een schildpad.

Wat is het ontzettend leuk om hier rond te wandelen. We weten niet waar we kijken moeten. Op het meer vermaken mensen zich in bootjes, we zien sporters en wandelaars. Verderop staat midden op het meer de Ngoc Som Tempel, die met een opvallende rode brug met het vasteland is verbonden. Overal worden drankjes, ijsjes en hapjes verkocht. Niemand heeft haast, velen maken selfies, zitten op een bankje, iedereen geniet. Paren op leeftijd doen op straat aan ballroom dancing, iets verder treedt in een open lucht tent een soort K-pop bandje op.

Pas later, als we echt moeten schuilen voor de regen, horen we dat er inderdaad een grote schildpad in het meer heeft geleefd. De lokale bevolking noemde het dier liefdevol Cu Rua, overgrootvader schildpad. Maar het dier is al een paar jaar geleden overleden. Schildpad of niet, als je in Hanoi bent, kun je hier in zo’n weekeinde verliefd worden op deze leuke stad.

INTERESSE?

Kijkt u bij onze rondreizen en bouwstenen en stel met ons uw ideale privéreis op maat samen. Ontdek Vietnam tijdens een individuele rondreis bij Go2Vietnam.nl. Proef de Vietnamese keuken, vaar door Halong Bay en wandel door de Sapa. Wij bieden u een onvergetelijke, ontspannen reis waar u optimaal geniet van dit Aziatische land. U slaapt in karakteristieke hotels, reist over de minder bereisde paden en ontdekt het authentieke Vietnam.

CULINAIRE TOUR IN NOORD-VIETNAM

CULINAIRE TOUR IN CENTRAAL-VIETNAM

CULINAIRE TOUR IN ZUID-VIETNAM

  • Foodietour in Ho Chi Minh

Lijkt jou dit te gek en zou je ook graag Hanoi willen bezoeken op jouw reis door Vietnam neem dan contact met ons op. Stuur ons een bericht of bel ons voor meer informatie. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Neem contact met ons op hier: contact ons

VIETNAM REISBLOG

INSPIRATIE VOOR JOUW VIETNAM REIS!

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

Wat stel je je voor als je voor het eerst naar Vietnam gaat? Drukke straatjes met handel in Hanoi, veel fietsen en brommertjes. Mensen met zo’n driehoekige rieten hoed tegen de zon.

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

Wil je de waarheid horen? We hadden helemaal niet zo veel zin om naar Halong Bay te gaan. Juist omdat iedereen zei dat we er naar toe moesten. Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay!

Vietnam reisverhalen | Vietnam blog

Het is moeilijk voor te stellen, maar de grootste grot ter wereld werd pas kort geleden ontdekt. De Hang Son Doong in Vietnam is een indrukwekkend natuurfenomeen