72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Reisverhalen Vietnam
Hoan Kiem Lake: overgrootvader schilpad

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Hoan Kiem Lake in Hanoi

Tips en inspiratie voor een reis naar Vietnam

Het regent in Hanoi maar niemand trekt er zicht iets van aan. Niemand hier is van plan de pret te laten bederven door wat neerslag. Schijnbaar laten ze zich in Hanoi niet zo maar van de wijs brengen. Het is zaterdagavond en dus moet er worden genoten.

Als je als een vogel boven Hanoi hangt, zou je kunnen zien hoeveel meertjes er in de stad liggen. En of dat niet genoeg is, zie je ook de kronkelende Rode Rivier. Het water is hier overal aanwezig. Vooral die meertjes geven de stad enorm veel charme. Niet ver van de Rode rivier ligt Hoan Kiem Lake, een flink meer, maar zeker niet het grootste van de stad. Het is aangekleed met een park, dat er netjes omheen ligt. Samen zijn ze de perfecte bestemming voor een zomerse zaterdagavond.

Wat het extra leuk maakt is dat de straat om het meer in het weekeinde voor verkeer is afgesloten, zodat er voor wandelaars, hardlopers en iedereen die even buiten wil zijn meer ruimte is. Dit is de plek waar je moet zijn.

Tip – op onze pagina ‘Excursies in Noord-Vietnam‘ kun je overigens alles lezen over de allerleukste excursies in Hanoi.

Niet ver van de Rode rivier ligt Hoan Kiem Lake

De sfeer rondom het meer is erg relaxed

Overgrootvader schildpad

Let op de schildpad, wordt ons op mysterieuze wijze toegefluisterd door een man die frisdrank verkoopt. In het meer zouden bijzondere, grote schildpadden leven. Hij kijkt erbij alsof hij die schildpadden dagelijks hier ziet. Toevallig of niet, de opvallende iconische toren midden op het meer heet Thap Rua, schildpad toren. Vernoemd naar een zwaard in de vorm van een schildpad dat een rol speelt in een bekend Vietnamees volksverhaal. We kunnen het niet laten om goed naar het water te turen, maar we zien geeneens vissen, laat staan een schildpad.

Wat is het ontzettend leuk om hier rond te wandelen. We weten niet waar we kijken moeten. Op het meer vermaken mensen zich in bootjes, we zien sporters en wandelaars. Verderop staat midden op het meer de Ngoc Som Tempel, die met een opvallende rode brug met het vasteland is verbonden. Overal worden drankjes, ijsjes en hapjes verkocht. Niemand heeft haast, velen maken selfies, zitten op een bankje, iedereen geniet. Paren op leeftijd doen op straat aan ballroom dancing, iets verder treedt in een open lucht tent een soort K-pop bandje op.

Pas later, als we echt moeten schuilen voor de regen, horen we dat er inderdaad een grote schildpad in het meer heeft geleefd. De lokale bevolking noemde het dier liefdevol Cu Rua, overgrootvader schildpad. Maar het dier is al een paar jaar geleden overleden. Schildpad of niet, als je in Hanoi bent, kun je hier in zo’n weekeinde verliefd worden op deze leuke stad.

Tip – Bezoek jij ook Hanoi tijdens je reis in Vietnam? Hier vind je meer informatie over deze stad: Alles over Hanoi

Overal kom je muzikanten tegen rondom het meer.

De straat om het meer wordt in het weekeinde voor verkeer afgesloten.

De opvallende toren midden op het meer heet Thap Rua, schildpad toren

Interesse?

Unieke ervaringen zijn absoluut onze specialiteit bij Go2Vietnam.nl. Ons team van reisspecialisten bestaat uit gepassioneerde Vietnamreizigers. Deze bedrevenheid en opgedane kennis delen we graag met jou als medereiziger. Heb je een specifieke droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan zeker contact op met één van onze reisspecialisten.

Stuur ons een bericht of bel ons voor meer informatie. Onze medewerkers helpen jou graag verder! Neem contact met ons op hier: contact ons


 

Vietnam reisblog

Inspiratie voor jouw Vietnam reis

Op dit reisblog vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

Fruit gedijt goed in het vruchtbare landschap van Vietnam. Er wordt daardoor veel fruit verbouwd. Een deel daarvan wordt geëxporteerd, maar er wordt ook heel veel fruit gegeten in Vietnam.

De Golden Bridge ligt vlakbij de kuststad Da Nang en werd pas in juni 2018 geopend voor het publiek. De brug werd gebouwd om (nog) meer toeristen naar dit deel van het land te trekken.

De foto’s zijn wereldberoemd, waarin winkeleigenaren, caféhouders en inwoners alsof het de normaalste zaak van de wereld is, hun spullen opbergen om een trein door de nauwe, drukke straat te laten passeren.