72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Reisverhalen Vietnam
Het beste broodje van Vietnam

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Banh mi: Het beste broodje van Vietnam

Tips en inspiratie voor een reis naar Vietnam

Vergeet je broodje kaas, dit is een broodje dat je echt moet proeven. In Nederland kun je banh mi alleen bij Vietnamese restaurantjes of food trucks kopen, maar in Vietnam, waar het vandaan komt, vind je het overal, in allerlei verschillende variaties, maar allemaal lekker!

Wat is het? Meestal stokbrood, soms eens pistolet, met een op het oog rommelige hoeveelheid ingrediënten. Maar laat je niet misleiden, die rommeligheid is geen toeval. De Vietnamezen weten precies hoe ze dit moeten maken: er gaat vlees in (meestal paté van varkensvlees, soms rundvlees of kip), verse koriander, ingemaakte wortel en radijs, omelet, komkommer en soms Thaise basilicum of een pepertje. Nog wat verse kruiden erbij en een frisse mayonaise-chili saus en je broodje is klaar.

Tip – op onze pagina ‘Eten in Vietnam‘ kun je overigens alles lezen over de lekkerste gerechten in de Vietnam keuken.

Bahn Mi Pho Hue

Banh mi betekent zoiets als deeg of brood in het Vietnamees. En dat de Vietnamezen brood eten (vooral stokbrood en pistolet) komt door de Franse koloniale overheersing aan het eind van de 19e eeuw. Zij brachten de baguette naar Vietnam. Toen de Fransen in de jaren ’50 uit het land vertrokken, gingen de Vietnamezen aan de haal met de baguette en deden er dus wat moois mee. In het begin was het vooral eten voor de arbeiders, goedkoop en snel gemaakt. Gelukkig kreeg het broodje snel een betere reputatie en is het nu niet meer weg te denken uit Vietnam.

Wij aten onze eerste banh mi in Hanoi bij Banh Mi Pho Hue. Het was er iets meer dan gezellig druk, maar wij worden altijd blij als we zien dat er ergens veel locals zitten, zoals hier. Dan is het eten goed. Het gerucht dat hier al meer dan veertig jaar de beste banh mi van de stad wordt verkocht, kan dus best eens kloppen – Wow, dat klinkt goed. Doe mij maar zo’n banh mi!

Tip – Neem eens een kijkje naar onze foodtours:

Interesse

Lijkt jou dit te gek en zou je ook graag eens zo’n broodje banh mi willen eten op jouw reis door Vietnam neem dan contact met ons op. Stuur ons een bericht of bel ons voor meer informatie. Onze medewerkers helpen jou graag verder! Neem contact met ons op hier: contact ons

Ontdek Vietnam tijdens een individuele rondreis bij Go2Vietnam.nl. Proef de Vietnamese keuken, vaar door Halong Bay en wandel door de Sapa. Wij bieden jou een onvergetelijke, ontspannen reis waar je optimaal geniet van dit Aziatische land.


 

Vietnam reisblog

Inspiratie voor jouw Vietnam reis!

Op dit reisblog vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is vaak het startpunt voor een rondreis door Vietnam en de ideale uitvalsbasis om andere hoogtepunten in het noorden te bezoeken.

Wil je de waarheid horen? We hadden helemaal niet zo veel zin om naar Halong Bay te gaan. Juist omdat iedereen zei dat we er naar toe moesten. Ga je naar Vietnam, dan moet je echt naar Halong Bay!

Wat stel je je voor als je voor het eerst naar Vietnam gaat? Drukke straatjes met handel in Hanoi, veel fietsen en brommertjes. Mensen met zo’n driehoekige rieten hoed tegen de zon.