72 Tran Dang Ninh Street, Cau Giay District, Hanoi
+66 82 955 5933
Slide thumbnail
Reisverhalen Vietnam
Bizar: Crazy House & 100 roof bar in Dalat

Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 970102 54682

Bizar: Crazy House & 100 roof bar in Dalat

Tips en inspiratie voor een reis naar Vietnam

Ben je in Dalat bezoek dan is het een goed idee om deze blog eens te lezen. De volgende twee plekken mag je namelijk echt niet missen als je hier toch bent. Crazy House is een huis dat, zoals de naam al doet vermoeden, nogal gek is. Het is een soort sprookjesachtig huis met allerlei verborgen kamertjes, trappen en deuren waarvan je zou denken dat het ontworpen is door Hans en Grietje met een pilletje op. Best leuk om even rond te wandelen en als je klaar bent is het ijd voor een drankje in een wel hele aparte bar.

De 100 Roof Bar is de vetste bar waar je nooit bent geweest! Je hoeft er niet diep in het glas te kijken om te verdwalen in gedachten. Nee, het volgende café is bedoeld om letterlijk in te verdwalen. Het is namelijk een doolhof.

Hang Nga’s Crazy House

Dit is ongetwijfelt het meest gekke hotel van Vietnam. Dit bijzondere hotel heeft door toeristen de naam Crazy House gekregen, terwijl het oorspronkelijk de naam Hằng Nga Guesthouse draagt. De Vietnamese architect (of kunstenaar) Dang Viet Nga is de bedenker van dit creatieve bouwwerk. Door de vele gekke vormen en kleuren, gangetjes en trappen lijkt het net alsof je in een schilderij van Esscher of een kustwerk van Salvador Dali rondloopt. Het is echt een heel maf gebouw. De bouw begon in 1990 en het is nog altijd niet klaar. Dang Viet Nga hoopt dat het bouwwerk in 2020 voltooid zal zijn.

Bij de entrée kun je een toegangskaartje kopen om het bouwwerk te kunnen bezoeken, je hoeft er namelijk niet te blijven slapen. In het gebouw mag je op de meeste plekken rondlopen en het gebouw bewonderen. Het voordeel van blijven slapen in het hotel, is dat je buiten sluitingstijd nog rond kunt lopen, wanneer het er een stuk rustiger is. De hotelkamers zijn overigens van binnen net zo bijzonder ingericht als het er van buiten uitziet, ze zien er echt heel schattig uit. In sommige kamers staan levensgrote dierenbeelden.

Verdwalen op de weg terug

Maar liefst 27 jaar stak eigenaar Lu Truc Phuong van 100 Roofs, dat zich in het Vietnamese bergdorpje Da Lat bevindt, zijn lust en leven in de inrichting en decoratie van zijn befaamde doolhof-café. Het gebouw zelf telt officieel misschien slechts vier verdiepingen, maar door het aanbrengen van een wirwar aan niveaus, trappen, tunnels en grotachtige openingen, voelt het café voor de bezoeker als oneindig.

Opvallend in het straatbeeld is het café zeker. Het is niet voor niets dat 100 Roofs de nummer één toeristenspot in Da Lat is op Tripadvisor. Toch is het labyrint aan tunnels en gangen, allen in wereldlijke thema’s versierd met eigenzinnige memorabilia die het café tot cultstatus verheven, niet aan iedereen besteed. Mensen met claustrofobie moeten goed oppassen alvorens ze door dit doolhof dwalen. Aan het eind ons bezoek werd een jongen, compleet bezweet en met angstige blik in zijn ogen, door drie chaperons van de trap naar buiten geleid. De jongen had blijkbaar rondjes gelopen en had een paniekaanval gehad. ‘Hij heeft te veel valium genomen,’ horen we een vriend van hem zeggen. Met alcohol natuurlijk nooit een slimme combinatie. Maar situeer jezelf in zo’n conditie in dit doolhof, en je geest gaat je flink voor de gek houden. En na een kwartier rondjes te hebben gelopen, vonden we de weg pas terug.

Deze bar vraagt geen entreegeld, maar je moet er vanzelfsprekend wel wat komen drinken wil je naar binnen mogen.

Tip – Ben jij ook van plan om naar Dalat te reizen? Neem dan eens een kijkje hier: Alles over Dalat

Heb je vragen?

Unieke ervaringen zijn absoluut onze specialiteit bij Go2Vietnam.nl. Ons team van reisspecialisten bestaat uit gepassioneerde Vietnamreizigers. Deze bedrevenheid en opgedane kennis delen we graag met jou als medereiziger. Heb je een specifieke droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan zeker contact op met één van onze reisspecialisten. Neem contact met ons op hier: contact ons


 

Vietnam reisblog

Inspiratie voor jouw Vietnam reis!

Op dit reisblog vind je allerlei reistips, artikelen ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnamreis. Je vindt hier actualiteiten, vraag & antwoord en onze eigen Vietnam reisverhalen.

Het is een plek die steeds vaker op de radar van natuurliefhebbende backpackers verschijnt, maar nog niet compleet overwelmed is door toeristische hoogbouw en dure hotels.

Er zijn twee dingen die Ho Chi Minh City tot zo’n ontzettend bijzondere stad maken: de ontelbare hoeveelheid scooters in het verkeer, en natuurlijk het fantastische aanbod aan overheerlijk streetfood.

De Hai Van Pass: een van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Vietnam. De 21 kilometer lange bergroute tussen Da Nang en Hué is er eentje voor in de boeken en eigenlijk een must als je het land bezoekt.